måndag 14 februari 2011

UNDERBERG

Lite fakta och historia om den alltid så omtyckta rusdrycken Underberg. En av FlickPappans verkliga favoriter.
  • Kategori: Apertif/Bitter
  • Ursprung: Tyskland
  • Färg: Brun
  • Doft: Stor kryddig doft av sötlakrits och pepparkaka
  • Smak: Mycket eldig, kraftigt kryddad smak med viss sötma, inslag av malört, lakrits och pepparkaka
Efter mångårig och omsorgsfull utveckling introducerade grundaren Hubert Underberg år 1846 sin unika produkt på marknaden. Den hemliga kryddsammansättningen är nedärvd i familjen från generation till generation. Örter importeras från 43 olika länder. Den hemliga, komplicerade processen “Semper idem“ som har tagits fram av huset Underberg garanterar att de värdefulla ämnena och vitaminerna i de utsökta och aromatiska örterna extraheras på ett skonsamt sätt. Därpå följer en mognadsprocess som pågår under flera månader i slowenska ekfat.
Underberg har en extremt låg halt av histamin och är helt glutenfritt. Innerhåller även naturliga antioxidanter. Underberg buteljeras uteslutande i små flaskor eftersom detta är exakt rätt portion för välbefinnande. Idag är det den 5:e generationen Underberg som personligen väljer de kryddor som ingår i blandningen.


Underberg ska avnjutas vid rumstemperatur som digestiv efter maten. Passar även utmärkt som välgörare för magen vid olika tillfälle.

3 kommentarer:

  1. Cerxes håller inte med om att detta är en god dryck och de är bara att konstatera att flickpappan inte har god smak på allt, ang veckans pryl hålle dock med,

    SvaraRadera
  2. Att inte Cerxes ännu upptäckt det Underbara med denna dryck, även kallad livets dryck av somliga, får mig att fundera...

    SvaraRadera
  3. Det ska nog bli man av Cerxes också.

    SvaraRadera