torsdag 7 april 2011

Ramones

Har ju tidigare utlovat ett litet inlägg om Ramones, ett band som FlickPappan alltid har diggat, har även haft det ovanliga nöjet att se dem live, få förunnat, denna händelse skedde 1989 på senhösten på Mejeriet i Lund.
Ramones var ett amerikanskt punkrockband bildat i Queens, New York i mars 1974, och som räkades till ett av de tidigare punkrocksbanden. Alla medlemmar i originaluppsättningen ändrade sitt efternamn till Ramone (ett smeknamn som ibland använts av Paul McCartney för att undvika uppmärksamhet vid resande), trots att de inte var bröder. De skivor som allmänt räknas som bandets viktigaste är de tre första: Ramones, Leave Home och i synnerhet Rocket to Russia samt möjligen även deras fjärde skiva Road to Ruin.
Ramones skapade ett banbrytande tillbaka-till-grunden-ljud som helt och hållet undvek psykedelisk musik som var vanligt förekommande i 1970-talets rockmusik, och skapade ett nytt rått ljud, inspirerat av 1950- och tidiga 1960-talets rock-n-roll-ljud, fast snabbare och högre. Efter att ha haft spelningar på legendariska CBGB-klubben på Manhattans Bowerydistrikt skrev de på ett skivkontrakt för Sire Records under andra halvan av 1975 och spelade in debutalbumet Ramones. Orginalmedlemmarana var Joey på sång, Jonny på gitarr, Dee Dee på bas samt Tommy på trummor.
Ta tillfället i akt och lyssna på nedan klipp.



Joey, Jonny, Tommy, Dee Dee.

4 kommentarer:

  1. klassisk rockmusik

    SvaraRadera
  2. FlickPappan kan bara hålla med.

    SvaraRadera
  3. Dee Dee är ett tjej namn, så att du vet.

    SvaraRadera
  4. Jag antar att ovan anonym heter Robin, också ett namn som kan bäras av båda kön.
    Genom historian finns det ett antal olika Dee av båda kön.

    SvaraRadera