måndag 28 februari 2011

Amy Diamond

På allas begäran kommer här ett kort inlägg om den ultimata smurfmänniskan, allas förebild då det gäller litenhet och smurfförebilder.
Amy Diamond heter egentligen Amy Linnea Deasismont och kommer från bibelbältets högsäte, Jönköping, om hon är frikyrklig eller inte kan jag inte uttala mig om. En sommar deltog Amy i åtta talangtävlingar och vann sju av dem, den hon inte vann var jag med i, de övriga sju var det lite si och så med andra talanger, eftersom de flesta kom från en lokal frikyrklig samling. Som så många andra har Amy medverkat i melodifestivalen, dock utan någon större framgång, vinna är ju det ända som gäller, FlickPappans kommentar,. Kan noteras från det året då både Amy Diamond och Christer Sjögren var med i festivalen, då gick telefonerna varma från dagis och ålderdomshem, bådas fans använder ju blöja.
Avslutar med lite bilder

Amy Diamond

Smurfan

Jönköping med Vättern i bakgrunden.

Dag 23 Mitt hem

My Home, My Castle skulla man kunna utrycka det, detta är vad jag skulle vilja skriva om mitt hem, ni som varit hemma hos FlickPappan vet hur det ser ut. Det elegantaste och vackraste huset på åsen.

Hurra min vän kom in min frände, se på mitt slott.
De är kantrat av höga berg, och ängder som de sått.
Jag älskar det med hjärtat mitt, det som jag får ha.
Med nu nalkas det än en holmgång här vad är det du vill ha?

Min far mig lärt av fäders vett, då aldrig vända rygg.
Din själ ditt slit din framtid vigd, din slott ditt enda skydd.
Jag väntar mig ett rikt liv här mitt slott skall ingen få.
Se mitt slotts symbol vajar än, präktigt gul och blå.

Jag vaknar vackert morgonstund, av horn och kulningssång.
Ty det saknar sten uppå mitt slott, för ondskan ter sig vrång.
Med svärd i hand jag lärt mig slå, ondskan till sitt hål.
Lyssnen opp och framtid gå mot avgrundens vrål!

Mitt slott mitt hem mitt sanna land, ett arv de trötta glömt.
Ty inte jag då jag bär det här, i hjärtat hårt och ömt.
I sakta mak i fäders spår dess mod vi återfå,
vad hjältars skuggor tagit kraft och låt oss framåt gå.

söndag 27 februari 2011

Uppdateringar

Dags igen, veckans flitigaste är som vanligt Ubbe Rödå, dock har Cerxes knappat in och skulle jag räkna hushållen tror jag nästan att familjen Tingsryd hade haft flest. Kämpa på, och nästa vecka hoppas jag att det blir någon annan än Ubbe som lämnar flest avtryck, men ni får ligga i, Ubbe är flitig.
Veckans bubblare blir Senna Tunnel, eftersom han lärt sig att lämna avtryck på blogg och inte via sms, (telefoni). Den bästa kommentaren har Nillan Pe Hallonen lämnat, en sådan fin kommentar har fått ett eget inlägg och kommer unden veckan att belönas med en egen Tag till höger. Tilläggas bör att både Nillan Pe och Ubbe överraskar med sina genomtänkta och välformulerade kommentarer.
Vad gäller inneperson, är det självklara valet Heins Hallonen, efter fredagen uppvisning i skönsång, han sjöng större delen av utekvällen, se kändiseliten i Serby, på en av YLLARs hits, Stora Pattar och Lide Lemonad, Lide Lemonad. Rock on Heins, både du och frugan har varit på listan.

Resa till Stockholm

Vill bara berätta att FlickPappan ska resa till den så kallade "huvudstaden Stockholm", inte erkänd utav alla, på måndag och tisdag, självklart på uppdrag inom SMS, (stil, mode, skönhet), om någon har missat vad SMS står för. Uppdraget går ut på hur man leder förändringen inom modebranschen. Kommer ett inlägg där jag berättar om de största nyhetern efter det att jag har anlänt till Skåneland igen.
Självklart ska FlickPappan bo på fyrstjärnet place nämligen ett slott utanför Gottröra.

Dag 22 Något som upprör

Något som upprör mig är alla personer som inte är moderiktigt klädda eller har en trendig frisyr eller om någon heter Pierre. Dessa tre saker är nog det som upprör mig allra mest, möjligen småväxta personer också.
I alla fall, namnet Pierre behöver jag inte ens kommentera, jag har klart och tydligt visat var jag står i detta sammanhang, som sagt, alla franska bögar heter Pierre eller möjligen Jean-Pierre, detta är något som är vetenskapligt bevisat.
Vad gäller klädsel, ser jag dagligen människor som är så illa klädda att jag får lust till att bara gå fram och spy, har själv alltid det senaste inom modevärlden på mig, oftast är det jag själv som har satt modet eller trenden. För tillfället gäller grova kängor, svarta byxor med tryck samt orange reflexjacka också den med tryck, möjligen kan gul reflexjacka duga.
Vad beträffar frisyr är det, på grund av aktuellt väderläge lite svårare att uttala sig om gemene man då många trots allt bär huvudbonad, här vill jag tillägga att det är svart huvudbonad som gäller.
Vad finns det mer som kan uppröra FlickPappan? Dansband och alla lokala dansbandskungar är något som kan uppröra mig, i Linderöd finns det ett dansbandsorginal, Ernic en självutnämnd dansbandsguru, mer om honom vid ett senare tillfälle.

Två frisyrer som definitivt inte är inne eller hippa, dock är tjejen till vänster en äkta bimbo, hon till höger är en wannabee, ser ni skillnaden.


lördag 26 februari 2011

Kändiseliten i Serby

Vill med detta inlägget tacka ett antal herrar som hade vänligheten att ledsaga en gammal man under gårdagens begivenhet i Serby.
Jag och Frau skulle bara köra till Familjen Tingsryd och käka lite middag igår, döm av min förvåning då nästan hela Linderöds kändisinneelit var där.
Jaha FlickPappan, nu ska vi manliga män köra iväg och dricka sprit sa Cerxes, in i bilarna och ner till Serby för bowling och middag samt strippklubb och hasardspel.
Vill bara säga att det var väldigt trevligt, gör gärna om det, och jag hoppas att jag får uppleva era 40-årsdagar. Var det bara jag som blev onykter elle.
Vi som var med.
FlickPappan
Bias Svenol
Cerxes Tingsryd
Heins Hallonen
Pat-Rik Hardriver
Senna Tunnel
Ubbe Rödå

Dag 21 Mina dåliga sidor

Vill här hänvisa till Dag 14 mina dåliga vanor och laster, detta går lite hand i hand. Jag bjuder på lite andra inlägg istället.

Gay-gala 2

Har funderat på vilka priser/utmärkelser som det kan finnas på en bög-gala, här är en lista, kom gärna med egna förslag.
  • Årets bög, självklart.
  • Årets bög med funktionshinder, måste ha med alla grupper i samhället.
  • Årets bögnykomling, finns ju alltid någon som kommer ur garderoben.
  • Årets bögwannabee, finns ju alltid någon som vill men inte vågar.
  • Årets manligaste bög, som om det skulle finnas.
  • Årets kvinnligaste bög, ett mera självklart pris.
  • Årets bögröv, vem har snyggast.
  • Årets bögpitt, vem har bäst form.
  • Årets bögteam, finns ju olika par med olika status.
  • Årets av misstag bög. vem vet vad som kan hända efter en bättre fest.
I ett annat inlägg kommer de självklara pristagarna.

Jakt med slö sked

Det finns främst två varianter på denna jaktteknik, nämligen smygjakt och gömseljakt, båda med samma resultat, dött byte i detta fall vildsvin, så kallat halalslaktat djur. Smygjakt är som namnet låter, ålning medes hasning tills ett byte hittas, gömseljakt, då har jag tidigare rekat ett place och gömmer mig tills bytet dyker upp. En tredje variant är att jag helt enkelt springer runt i skogen tills jag hittar ett byte, men den här varianten använder jag ytterst sällen. Den här varianten kallas för springjakt.
I alla varianterna gäller det att iklädda sig i ett moderiktigt höftskynke av något självdött djur, gärna en jak. Efter att Juan fixat till håret samt smort in mig med diverse krämer, beväpnar jag mig med en sked av storleken matsked. Var har jag då skeden undrar vän av ordning, jo på ett mörkt ställe där solen aldrig skiner.
Hur går då själva avlivningen till: Efter att ett vildsvin har dykt upp, springer jag efter det och fångar djuret, brottar ned svinet, tar fram min sked och börjar fila på strupen med en j"""a hastighet, efter någon timme, avlider vildsvinet av ren uttråkning. Svårare är det inte.
Ni som använder skjutvapen borde pröva på detta sätt att jaga. Ett mycket mer manligt sätt att jaga på, djuret har trots allt en minimal chans att komma undan.

Obs, det är ingen lokal kändis, även om det liknar.

fredag 25 februari 2011

Dag 20 Mina förebilder

Förutom den självklara förebilden nämligen min väldigt dominanta Frau har jag ett antal andra förebilder eller personer som har betytt/utbildat mig till den jag är idag, FlickPappan.
  • Killgänget av 6-åringar som varje dag skulle ge lillkillen på 5 år, jag, stryk. Detta år av mitt liv lärde jag mig kampsportens ädla konst, både med avseende på styrka och psyke. I efterhand har jag dessa småligister att tacka för mitt järnhårda psyke. Kan ju tillägga att de flesta av dem är malda till minkamad nu.
  • Japanskan Muttakomi, en äldre dam som lärde mig kärlekens konst under mitt år som kunskaps och sextörstande student i Japan. Från henne har jag lärt mig kvinnans 33 erogena zoner, för normala människor är bara 7 zoner kända och för en del sinneslöa är bara 2 zoner kända. Fick även lära mig att ge en kvinna orgasm på 21 olika sätt allt från enkla till kvadrupla.
  • Kal P Dal, denna gigant inom svensk skånsk musik, det var Kalle som fick mitt musiköra att vakna, glömmer aldrig då jag som 10 eller 11 åring såg honom Live på Sjöbo marknad. Tyvärr försvann han från sitt jordeliv allt för tidigt. Rock on in heaven eller som Kal P Dal skulle sagt, Knabbar poe himelns door.
  • Professor Jes La Cour Jensen, en dansk akademiker av rang som höll alla föreläsningar på engelska under hela min tid på LTH i ämnet Teknisk vatten resurslära. Helt obegripligt, tur att jag är ett språkgeni.
  • Galileo Galilei, den gigant och urfader inom naturvetenskapen, han som ledde den naturvetenskapliga revolutionen på 1600-talet, hans bok Dialog om de två världssystemen, från 1633, ett mästerverk.

Kal P Dal

Karl Ljunggren föddes 28:e januari 1949 och växte upp i Arlöv utanför Malmö. Hans pappa jobbade vid SJ och de bodde i en tjänstebostad vid järnvägen, det var kanske därför som låten SJ senare spelades in på första plattan. Vid tio års ålder fick han en gitarr. Han började ta lektioner men hoppade snart av, eftersom han ville spela mer pop & rock'n'roll än vad läraren tyckte. När han blev lite äldre, skaffade han sig en moped, utav typen cykel med påhängsmotor, och på grund av denna trampmoped började han kallas för Kalle med pedalerna, vilket senare blev Kalle Pedal.
Scendebuten klarades av i slutet av 60-talet på Akademiska Föreningen i Lund. Han var många gånger uppe på scenen med sin gitarr och lekte pausfågel mellan de "riktiga" artisterna. En som imponerades mycket av Kalle var Peps Persson, som så småningom lyckades övertyga sitt skivbolag Sonet att spela in en platta med Kal P Dal & Pågarna. Plattan, "Till Mossan", blev en jätte-succé och under två års tid tillhörde bandet de riktigt stora artisterna i Sverige. Men karriären dalade sedan, och efter 4:e plattan, "Svarta Fåret", som väl var mer av en soloplatta än en platta med Pågarna, lades musiker-yrket lite på is.
Kalle debuterade som skådis i Marie-Louise De Geer-Bergenstråhles film "Barnförbjudet" från 1980, och senare blev han även känd som discjockey i "Radiopedalen" som sändes i Malmös närradio.
1983 var det dags för comeback, ett delvis nytt Pågarna åkte ut på vägarna och plattan "Ente Nu Igen" släpptes. Men den 18:e januari 85 drabbades Kal P Dal av en hjärnblödning och avled.

REST IN PEACE

Kal P Dal John Silver

En Kal P Dal bästa låtar, en Gigant och Stilbildare, helt fantastisk. Lyssna och njut.


Finns ännu mer musik i nedan inlägg.

Kal P Dal Mer Musik

Här har ni lite att lyssna på, Kal P Dal, denna gigant inom skånsk folkmusik....

Blåa Skor


Live

Tuffa Uffe

Raka rör

SJ


John Silver

Rosalie

Starta maj

AF

Na Na

Jenny


Allas vår idol, kunde tyvärr inte hitta fler låtar av Kalle Pedal.


torsdag 24 februari 2011

En kommentar av Nillan Pe

Om någon lämnar den här typen av kommentarer, precis som Ubbe gjorde med Poesi eller Prosa, förtjänar det ett eget inlägg.
Nillan Pe Hallonen står väldigt högt upp på listan just nu, ett ämne till en ny Tag, veckans bästa avtryck.
Nillan Pe sa...
Ta gärna en till på J. Winnerbergs sida...tavlan som finns på bild, med namnet "vad gör du här", skulle kunna hämtad ur Flickpappans liv.

Förklaring: många fårskallar tittar avundsjukt på den manliga och muskulösa tjuren ;)

Haha!

Dag 19 Något jag ångrar.

Jag ångrar ingenting


När jag ser tillbaks på alla dagar som jag haft
Finns det dem som sitcker ut som utav egen kraft
De kommer när jag går och drömmer
Från en tid jag annars glömmer
Inget jag kan göra något åt
Människor jag har kännt och som har engagerat sig
Vissa har jag älskat och en del har älskat mig
Det vet jag trots att sjätte budet, det jag visste var förbjudet
Jag kan bara säga ett förlåt
Nej inget jag kan göra något åt

Jag ångrar ingenting
Kasta första stenen den som är utan synder
Nej, ingenting
Jag är ledsen om jag skadat eller sårat någon jag brytt mig om
Förlåt mig då, jag hoppas ni förstår
Jag ångrar ingenting


Stunder utav lycka, alla tveksamma beslut
Skrämmer och förtrollar som en saga utan slut
Jag har försökt och gjort mitt bästa, handlat väl emot min nästa
Som inte alltid handlat väl mot mig
Nej, ingen mening med att gräma sig

På tal om smurfmänniskor

AMY DIAMOND, utvecklar senare.

Jill Johansson

Efter allt snack och tjat det varit om den här smurfmänniskan så förtjänar hon ett eget inlägg, om inte så gläder det somliga, Cerxes.
Jill Johanssom, denna småväxta, korpulenta, storbystade Dolly Parton wannabee, en så kallad schlager/countrydrottning.
J.Js "karriär" började redan då J.J som tolvåring sjöng i ett countryband, Tomboola band, jag menar, hör på namnet tom i bollen band, vidare var J.J även sångerska i dansbandet Jan Andys, behöver jag kommentera namnet, Jan Andys vad då, cykelpump eller, Jan Andys Cykelpump, det hade varit något som folk hade kommit ihåg. "utanför, Andy Johansson (jan andys) är nu trummis i Claes Löfgrens". Efter detta blev det som vanligt schlagervärlden, och här kan ju alla ställa upp och bli stjärna, se bara på Babsan, denna tvekönade varelse som ingen vet vad det är.
J.Js barn har fått namnet Havanna och Bonnie Lee, huvudstaden i ett kommunistland samt märket på popcorn som man poppar själv.
Trots 13 album och ett samlingsalbum har jag väldigt svårt att tro att J.J någon gång ska kunna slå igenom och bli en riktigt stor och folkkär artist, trots att hon är ivrigt påhejad av Cerxes.
Nej skärpning, våga vägra Jill Johansson!
Det finns bara en sak som jag kan ge J.J kredit för och det är hennes hår, det verkar som om J.J verkligen använder rätt inpackning mm, jag tror att J.J har en egen Juan, även J.J:s klädsel på scen känns helt rätt, här har Roos mycket att lära, J.J kan det här med rätt stil och mode, vad gäller skor är J.J också inne på rätt spår, oj blev visst tre saker.


Hoppas att du blir glad nu Cerxes, observera urringningen, OBS bilden är enbart för Cerxes nöje...

onsdag 23 februari 2011

Mera brännvin.


En passande låt till dagens tema.
Eddie Meduza, Mera brännvin Live
Håll till godo.

Fakta om alkohol

Jag har tidigare utlovat lite information om sprit/alkohol och efter dagens inlägg kommer här ett, det är på sin plats, tycker jag.
Etanol, även kallat etylalkohol, i dagligt tal alkohol, kemisk formel C2H5OH, är en alkohol, som genom att den har så kort kolkedja har en för alkoholer jämförelsevis hög vattenlöslighet. Alla alkoholer har en viss giftverkan, men etanol är den minst giftiga av de envärda alkoholerna, och kan i utspädd form och i tillräckligt små doser förtäras utan allvarliga men. Etanol utgör den rusframkallande komponenten i drycker som öl, vin och sprit.
Framställning sker oftast genom jäsning av sockerhaltiga vätskor från kolhydratrika jordbruksprodukter såsom sockerör, maja och spannmål. Viss teknisk sprit för industriellt bruk kan vara gjord av petroleum. Bioetanol kallas av några tillverkare den etanol som är framställd av biomassa.
Etanol bör inte förväxlas med metanol (träsprit) som i små doser leder till blindhet med mera, och i högre doser till döden.
Etanol omvandlas i kroppen av enzymet alkoholdehydrogenas till acetaldehyd som bryts ner av enzymet acet­aldehyd­dehydrogenas (ALDH) till ättiksyra. Den specifika energin (energivärdet) för etanol är 29 kj/g (7 kcal/g) vilket kan jämföras med kolhydraternas och proteinernas 17 kJ/g (4,1 kcal/g) och fettets 38 kJ/g (9 kcal/g).

Pinsamt med alkohol

Några saker som har inträffat då alkohol varit inblandat.
  • Vaknat i en buske utanför folkets park i Ystad klockan 4 på morgonen.
  • Stått med vatten upp till midjan i en mosse och undrat vad fan gör jag här.
  • Vaknat i en lägenhet med, vad i helvetet är det som ligger sidan om mig, och inte vetat var jag är, har hänt ett flertal gånger.
  • Demonstrerat hur pungstöt går till, det behövs ett elstaket och en pung.
  • Dansat på marmorbordet, mitt eget, och oj, det gick sönder.
  • På bröllop, sagt till den nyblivna bruden, hon där borta, har en hållning som en blöt ostbåge. Fått till svar; det är min mamma.
  • Har några som definitivt inte är rumsrena, vet inte hur unga eller känsliga läsare jag har.

Dag 18 Ett pinsamt ögonblick

Då har turen kommit till att skriva om pinsamma ögonblick, här fick jag verkligen rådbråka min hjärna för att komma på något om mig själv, däremot har jag en del om andra.

Jag kommer ihåg en gång på 90-talet då jag var och koregraferade för Baywatch Det var speciellt en scen med Cam och Pam, alltså Pamela Anderson och Carmen Electra, som Gregory Bonann, han som skapat serien, inte fick till. På den tiden var Cam och Pam inte de bästa vänner, men efter att jag hånglat upp dem lite i ett livräddartorn gick allt galant. Rättare sagt, jag fick hångla upp dem rätt rejält. Vad var då det pinsamma här då, jo det var att jag kunde inte bestämma mig för vem av Cam eller Pam som bäst i livräddartornet, vilket fick konsekvensen att Pam lämnade serien. Scenen som jag fick hjälpa till med var vems bröst som hoppade snyggast då Cam och Pam sprang längst med stranden.

En gammal kompis, låt oss kalla honom R.M, till mig lyckades med konststycket att rulla sig i sin egen skit, hur gick detta då till. På en bättre fest blev R.M väldigt full, gick ut för att spy men fick ett behov av att skita istället, efter avklarat behov, ramlade han baklänges i sin egen skit och innan R.M hade lyckats resa sig upp hade han rullat runt ett antal gånger. R.M lyckades ta en taxi hem och hade inget minne av händelsen följande morgon för än han vaknade i sin säng och det luktade skit i hela rummet.

För min del var det antagligen då jag och en polare, efter en bättre fest, vaknade i samma säng, nakna och ont i röven båda två och inget minne av vad som hänt. Men vem har inte gjort det.

Det är ett ämne som jag skulle kunna skriva mängder om, men då främst om andra, blir antagligen fler inlägg i framtiden.

tisdag 22 februari 2011

Dag 17 Barndomsminne

Jag kan än idag komma ihåg sommaren 77 då hela familjen hade flyttat till soptippen utanför Skegrie. Fader hade byggt ett stort hus utav en massa pappkartonger, både jag och syster hade eget rum. En enorm skillnad från det träskjul vi hade delat med 8 andra familjer innan.
Hela området var fullt med möjligheter, hittade nya leksaker varje dag, och en massa husdjur fanns där hela tiden, stora möss och fåglar.
Mat var heller inget problem, fader och jag var ute och snarade något djur flera gånger om dagen, och tilltugg till detta fanns det obegränsade mängder av.
På kvällen brukade vi sitta framför lägerelden och rosta stora musben samt sjunga frikyrkliga sånger, t.ex. Barnatro.
Jag har många fler barndomsminne, men det får bli en anna gång.

Barnatro

Har du kvar din barnatro
ifrån hemmet lugna bo?
Kan du bedja än, som förr du alltid bad:
"Gud som haver barnen kär,
se till mig som liten är".
Gamla mor då känner sig så nöjd och glad.

Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro!
Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro!

Du har kanske vandrat kring
runt kring hela jordens ring,
och i fjärran land du sökt att lyckan nå.
Du har gråtit mången gång,
då du hört en gammal sång,
som du minnes ifrån hemmets lugna vrå.

Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro!
Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro!

Likt en seglare i hamn
blev du lugn i modersfamn,
ömt hon smekte dig och sjöng om himlens land.
Hennes stämma blev så varm,
när du låg vid hennes barm,
hon din framtid lade tryggt i änglars hand.

Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro!
Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro!

Du blir lycklig liksom förr,
om du öppnar hjärtats dörr,
barnaårens sällhet åter bliver din.
Uti himmelen blir fröjd,
och du själv blir glad och nöjd.
Du kan sjunga se´n med jubel i ditt sinn:

Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro!
Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro!

måndag 21 februari 2011

TILL SENNA

Det går att skriva in sitt namn i kommentarsfältet istället för anonym. Cerxes, detta får du ta tag i.

Pris till Child

Som stolt pappa till Child, kommer ett lång beskrivning senare, kan jag ikväll berätta att Child har fått ett stort pris, passar hennes personlighet, för flit och att hon har galoppat samt inte gnällt på sin hästträning. Child har egen häst och rider regelbundet för en tränare.
Så alla läsare gratulera nu Child.

Hångeltips

Några enkla tips från en som kan det här med att hångla upp någon i en hörna. Jag har enormt stor erfarenhet av detta, som det framgår ur inlägget om första kyssen, har jag sysslat med den här yrkesutövningen i 30 år, det skulle jag vilja kalla erfarenhet.
Första steget är att lokalisera ett byte, i mitt fall, den dam som skulle få äran. Välj aldrig den som står i centrum utan, en som är precis utanför centrumpunkten, dessa är ofta lite avundsjuka på centrumpunkten och därför ett lätt byte att hångla upp.
Andra steget är att smörja upp bytet, något som kan göras med skönprat, ett exempel: tror du på kärlek vid första ögonkastet. Om bytet svara Nej säger du, då får jag gå förbi en gång till. Om det inte funkar med skönprat, använd sprit, det funkar alltid, det gäller att trubba av bytet.
Tredje steget, då ni trängt upp bytet i en hörna, är det bara till att skrida till verket, ta ett stadigt tag i midjan och för dina läppar mot xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Fjärde steget, ska vi gå hem till mig eller ska vi gå hem till dig.

Dag 16 1 kyssen

Om det med kyss menas då två personer utför en sugande muskelrörelse med sina läppar och utbyter kroppsvätskor hette den första tjej som hade den stora äran Yet. Händelsen inträffade på innestället The Peoples Place i Skurup. Den första tjej som fick nudda mina läppglanslysande läppar hette Majtan, den här stora händelsen skede på ett homeparty hos Lotta Ek vid hennes 10 eller 11 årsdag. Vid båda tillfällena var Elsa-maria bortrest. Elsa-maria som var nöjeslivet i Skurup hade cyklat till Skivarp.

Kommer här in på ett av många favoritämne nämligen LÄPPGLANS, använder alltid läppglans av märket Alpdoft från tyrolen med smak av eidelweiss, hallon samt änglatrumpet, detta läggs på i två omgångar med 5 minuters mellanrum inte 4.58 eller 5.02 minuter utan 5 minuter. Efter detta läggs en liner av svart kol från den Tibetanska högplatån, Qinghai provinsen. Linern får verka i ca 7 minuter, tiden är inte lika viktig här.
Ytterst läggs sedan ett skyddande lager, typ ett skal, av en fuktighetsbevarande moisterliner, tillverkad av Tibetanska klostermunkar från Sichuan provinsen, det tillverkas bara ca 2-3 liter varje år, detta eftersom testiklarna från jakar är så små och få.

Många läppglanspussar från FlickPappan.

söndag 20 februari 2011

Uppdateringar

Nu kommer det lite nya uppdateringar på FlickPappan. person med flest avtryck är Ubbe, solklart, veckans bubblare, ny tag, inom samma ämne är Snygg i hård konkurrens med Cerxes.
Veckans inneperson blir Janne Winnerberg, mångsysslare mm. se eget inlägg.
Ny tag är veckans uteperson, här vill ingen hamna.
FlickPapan ser framemot en ny vecka med nya utmaningar, segel att hissa samt torsdagen pungvaxning.
FlickPappan älskar er alla som lämnar avtryck.

Janne Winnerberg

Eftersom Janne Winnerberg har blivit veckans inneperson, och är tämligen okänd för den stora grå massan följer här en liten presentation av Janne W.
Janne Winnerberg är en mångsysslare med ett flertal förehavande bakom sig, har varit frisör, stylist, färg/tapetexpert mm. på senare år har Janne W  blivit känd som konstnär med ett flertal verk utställda i bland annat Ekeby möbelaffär, Changs i San Francisco samt hos Lovelace i London. Janne W är inte känd hos den stora massan då inriktningen på konsten är till de rika och berömda, Vidare så rör sig Janne W i kretsen runt omkring den store LH. Bernt Wennerburg, och då någon rör sig runt honom kan det ta en stund innan man har kommit runt. Mer om LH. Bernt Wennerburg en annan gång.
Janne Winnerbergs alster påminner mycket om vardagliga ting men med en auroa av mystik och romans omkring sig, det är svårt att riktigt tyda alla dolda budskap bakom ett alster. På en väldigt kort tid har Janne W blivit jämförd med stora målare som Monet, Van Gogh och Picasso och så sent som förra veckan såldes ett av Janne Ws verk på Ekeby möbelaffär för enorma summor.


Besök gärna Janne Winnerbergs sida: http://www.jiwekonst.blogg.se/

Roos på Ljungsgård

Var i helgen och tittade på dansbandet Roos konsert på Ljungsgård, hotell tusen kramar stod för arrangemanget. Jag hade inte åkt dit om det inte var för att deras manager LH. Bernt Winnerberg hade bjudit mig, först helikopter sedan vip-lounge. Döm av min förvåning då det var en tämligen stor publik, men detta hade sin naturliga förklaring, nämligen den att, en del av publiken var från ett hem av senildementa och sinnesslöa, en annan stor del bestod av resande folk som hade sitt tältläger strax utanför, resten kom från Ekeby, vilket är liktydigt med sinneslöa.
Spelistan var som följer:
  • Tankar av Gnell
  • Gnella, Gnella
  • Den lilla vita haren
  • Leende läppar
  • I natt jag lekte med mig själv
  • Du är min make, älskare, trofaste vän och räddare i nöden, i all evighet tills gud kommer och gör oss ännu mer lyckliga än vad vi är för tillfället.
  • Jag måste ringa Christel
  • Leende gulbruna rektum
Döm av min förvåning, att efter avslutad spelning blev det klart att Roos ska på en turne till alperna och spela på ett antal ölpubar samt att vissa av de så kallade "låtarna" ska framföras på tyska. Detta innebar att direkt efter avslutad "konsert" på hotell tusen kramar bar det iväg i turnebuss, folka, till Alpländerna, första nhalt skulle visst bli Rupholding.
Vem som låg bakom detta. är antagligen den store LH.Bernt Winnerberg, en "plankestrykare" av Hin Håle Själv.
Nåväl FlickPappan får antagligen göra en resa till alpländerna själv och se hur det går för Roos på de tyska eller österrikiska ölpubarna.
To be continue.

Gay-gala

Bög-gala på TV4 igår, vad fan är det för trams, jag såg max fyra stycken bögar på hela tiden och ingen av dem hette Pierre. För att kalla något bög-gala måste det finnas, minst en Pierre, gärna någon Jean-Pierre också.
Carina Berg som progamledare, hon är ju väldigt bögig, såvitt jag vet är Carina Berg gift med Kristian Luuk, denna Baltwannabee. Till råga på allt hade TV4 lyckats med att få Jill Johansson att uppträda, Jill Johansson som är synonymt med en dålig Dolly Parton kopia.
Vad fan är en bög-gala egentligen, dela ut priser till årets bög eller, hur många årets bögar kan det då finnas, enligt TV4 finns det tillräckligt till att göra en hel gala av.
TV4 har aldrig och kommer aldrig att lyckas med att sända någon gala, det kvittar vad dom kallar det.
Heter man inte Pierre så är man inte bög, finns några få undantag.

Dag 15 Mina drömmar

Många har ju drömmen om att bli rik och berömd, somliga vill bara vara i rampljuset medan andra vill ut och resa. Allas dröm är olika men för de flesta stannar det som en dröm. För FlickPappan har allt gått i uppfyllelse, jag florerar på alla kändisfester, är populär och berömd, får i mitt jobb som trendguru resa och se hela världen, har stått på de flesta av de stora scenerna etc. etc. etc, så om detta hade varit min dröm hade allt varit bra.
Men min dröm är att bli gårdsröv på heltid, vad gör då en gårdsröv undrar ni. Jo, en gårdsröv tar hand om gården, dvs. går och skräpar hela dagarna, spikar i ett spik eller något, pillar navelludd mm. För att bli gårdsröv på heltid krävs det ett visst mått av ekonomiskt oberoende, detta är tyvärr något som jag inte har uppnått än, trots min extremt höga inkomst, tyvärr så medföljer detta ett dyrt levende också.

lördag 19 februari 2011

Dag 14 Dåliga vanor och laster

Dagens ämne handlar om mina dåliga vanor och laster. Det enklaste sättet är att göra en lista på detta, vill bara säga att allt som står på listan är hörsägen, FlickPappan har inga dåliga vanor.
  • Mein Frau tycker att jag är rent för populär hos andra damer samt 17-åriga tjejer, men för mig är Frau den enda.
  • Jag snarkar, men detta har jag inte hört själv, så elakt förtal.
  • Att jag jagar vildsvin med en slö sked som enda vapen, jag anser inte att detta är en dålig vana utan bara ett sätt att visa manlighet. Vad är det för visst med att sitta i ett varmt jakttorn med kaffe och mackor och skjuta ett vildsvin. Nä, jaga dem på det gamla sättet. Jag får nog utveckla hur jag går tillväga då jag jagar med en slö sked vid ett annat tillfälle..
  • Jag har lite svårt för kortvuxna människor, dvs. sådan som inte är riktigt fullvuxna. Jag anser själv att detta är fullt normalt.
  • Namnet Pierre, det är som det är.
  • Snus och mycket kaffe, är detta verkligen en dålig vana eller last.
  • Kött i mängder, men va Fan, man är född till köttätare, hade Gud velat att vi skulle vara vegetarianer, då hade vi varit det. Vem Fan vill leva livet utan att äta stora biffar, grillat kött i alla dess former, korv jag bara säger det, korv. Inte det att jag föraktar grönsaker, FlickPappan tycker om att äta grönsaker, men att leva utan kött, det är inget liv.
Som sagt lite om mina laster och "dåliga" vanor.

Ubbe förvånar

Följande kommentar från Ubbe på inlägget Poesi eller Prosa förtjänar ett eget och kort inlägg. Ubbe visar här prov på helt dolda talanger som ingen och jag menar verkligen ingen visste om. En framtida stormästare inom poesivärlden, rock on Ubbe.
Ubbe sa...

Stiger upp klockan åtta - kom igen, ta det med måtta. Tvättar sin kropp och dricker kaffe med dopp - sicken flopp !!! ;)
Bravo, hela diktvärlden väntar på flera alster.

fredag 18 februari 2011

Dag 13 En vanlig dag

En vanlig dag för mig börjar med träning, se inlägget om träning. Förutom min jobb som trendguru inom SMS, Stil Mode Skönhet, sysslar jag även med en del konsultuppdrag inom anläggningsbranschen, dvs. att jag, om vädret tillåter, infinner mig på en arbetsplats och pekar med hela handen, därefter går jag in på mitt stilmedvetet inredda kontor och dricker kaffe.
Mitt kontor är inrett med omålade gipsskivor, det senaste inom branschen, ett skrivbord i obehandlad ek, mycket bra eftersom ingen sätter sig på det. I en hörna har jag en skinnsoffa, gjord utan tillvaratagna och självdöda jakar (Tibet), på väggarna hänger jakskinn. I alla fönster har jag vilda violer som växer på bergsluttningar i Danmark.
Efter avslutad arbetsdag, ca 2 timmar, det ser ju fattig ut att jobba längre, brukar jag hänga lite i baren och se allmänt snygg ut. Bjuder på lite drinkar mm. tar en taxi hem, duschar, låter Juan fixa håret, sticker ut på något annat inneplace eller designar ett par skor eller något annat.

Träning enligt FlickPappan

Allt tjat om träning från människor som inte vet vad riktig träning är. Jag kommer ihåg från min tid som instruktör för Seal, Sea-Air-Land, de amerikanska elitrupperna, här kan vi prata om träning. Även om mode och stil inte var högt prioterad, var det hård träning. En del av den här träning använder jag fortfarande, här följer hur en träningsdag för FlickPappan kan se ut, tilläggas är att detta är ett lätt program.
Morgonpasset.
Klockan 04.00 ringer klockan, alltid, det första jag gör är att krypa ner i min isvak helt, här tillbringar jag 5 minuter under vattnet, detta för att få igång cirkulationen och stänga till porer.
Därefter tar jag på mig ett trendriktigt höftskynke och springer min löprunda på 11 km, tillbaka från rundan 04.45 gör jag 80 armhävningar på krossat glas, allt för att härda handflatorna.
Efter detta blir det en skållhet dusch, ut ur duschen och torkar mig med en gammal rasp eller ett leccablock.
05.10 insmörjning med diverse fuktighetskräm, till detta har jag hjälp av två styck 17-åriga blondiner med toppiga bröst, efter insmörjning kommer Juan och lägger mitt hår.
06.00 klar för frukost som består av en näve kallt grus, fraktion 0-16, detta håller magen i trim.
Kvällspasset
22.00 startar passet med isvaken, därefter 80 situps på en spikmatta, bestående av 7 styck 4 tums spik.
För att träna upp arm och benstyrka brukar jag ha dragkamp med en av våra hästar, Idun en envis 5åring. Avslutningsvis springer jag med en skottkärra fullastad med betong genom skogen i mörker, allt för att träna upp reflexer och mörkerseende.
Innan sängdags 00.00 brukar jag skrubba mig med grovt grus.

torsdag 17 februari 2011

Dag 12 10 saker ni inte vet om mig

Idag ska det skrivas om 10 saker ni inte vet om mig, passar bra med en lista på detta, ingen inbördes ordning mellan punkterna.
  1. Jag har på äldre år fått en svag fobi för höjder, inte höjdskräck utan att jag är mera försiktig då jag befinner mig högt uppe.
  2. Jag har blekt mitt anus.
  3. Jag ryser lite då jag ser större spindlar.
  4. Läser i hemlighet Sydney Sheldon och Jackie Collins.
  5. Jag skulle vilja vinna pengar, ca 5-6 miljoner hade varit lagom.
  6. Har en dröm om att bli kvinna för en dag och då umgås med 4 stycken stora negrar, jag drömmer även om samma sak som man men då med 2 afganer, (inte hundrasen).
  7. Jag skulle vilja ha mer tid över till allt som jag sysslar med, tiden/livet går för tillfället extremt fort, det känns som om årstider mm. bara flyger fram.
  8. Min nästa tatuering ska vara en liten djävul som skottar kol in i mitt blekta anus.
  9. Jag har haft 100 öroninflammationer, varit opererad för plaströr (dränering i örat) 8 gånger.
  10. Har planer på att fördjupa mig inom prosa och poesi, och har tänkt att ge ut en samling med tiden, kanske bjuder jag på några smakprov i ett inlägg.
Det här var 10 saker som jag antar ni inte visste om mig, ni som ämnar kommentera inlägget får gärna bjuda på något själv.

Prosa eller poesi

FlickPappan spekulerar om poesi och prosa, här följer ett inlägg om vilket som är vilket.

Ser ni, gossar, om jag säger så här: Jag stiger upp klockan åtta och tvättar mig och dricker kaffe, så är det prosa. Men om jag säger så här: Klockan åtta stiger jag opp, tvättar min kropp och dricker kaffe med dopp, då är det poesi.

Vad säger statsvetaren och tillika poesiexperten Nalim Hardriver om detta. Jag är även nyfiken på hur den välskrivande anonyme gästläsaren har för inlägg till ovan, torde vara något som tilltalar båda.

onsdag 16 februari 2011

Nan o Senna

Familjen Tunnel vet visst inte att det går att kommentera direkt i bloggen, eftersom jag igår fick ett sms, inte stil-mode-skönhet då, utan med hjälp av mobiltelefoni, där dom kommenterade blogginlägg.
Cerxes, du som brukar dricka fredagsöl hos familjen Tunnel, det får bli din uppgift att visa Nan eller Senna hur man går tillväga för att lämna ett litet avtryck.
Ovanstående kan eventuellt bli belönat med någon ny form av tag till höger.

Dag 11 Mina syskon

FlickPappan har två yngre syskon, en syster som sysslar med formgivning, bland annat inom plastindustrin samt just nu inom konfektyrindustrin. En bror som är yrkesmilitär och utbildar i krigets ädla konst samt åker ut på uppdrag för att rädda världen.
Min syster Marita, född 1972, gift med Thomas och tillsammans har dom tre barn, 13, 10 och 5 månader. Systers yrkeskarriär som formgivare tog sin början på ett större företag inom plastlocksindustrin i Ystad, efter lite flyttar och barn påbörjade hon en karriär hos en känd konditor ute på Österlen som formgivare, för tillfället är mammaledig. Som barn tog jag väl hand om min syster men då hon började skolan, insåg hon att det fanns en värld utan sin elegante storebror, vilket resulterade i en hel del konflikter så kallad syskonkärlek.
En "rolig" sak att berätta är då dom fick sitt första barn och hade övernattat på BB, och då hennes man skulle köra på jobb tidigt på morgonen, rullande inte bilen, han gick ut och fann till sin förvåning att bilen stod uppallad på bockar och någon hade stulit alla 4 däcken ink. fälg.
Lite om hennes man, Thomas född 1971, som designar och utformar nya produkter och varor inom livsmedelindustrin.
Min bror Daniel, går under namnet Lille Danne, född 1984, inget för tillfället känt familjeliv, även om det går ett rykte om en tjej vid namn Emelie. Det är svårt att få detta rykte vidimerat då Lille Danne befinner sig på hemligt uppdrag för världsfreden, ett uppdrag så hemligt så att han inte själv vet om det. Min bror var i sin ungdom en utomordentlig tennisspelare, han har t.ex. 4-0 i inbördes möte med Robin Söderling.
Sin yrkeskarriär påbörjade han på Ing 2 i Eksjö, detta elitförband inom den svenska militären, här har både FlickPappan och Cerxes trimmats i krigets ädla konst. Efter sina 15 månader på Ing 2 tog högskolan vid med studier inom strategi, vapenlära mm i 3 år. På den inslagna vägen fortsatte Lille Danne tillbaka till Skåneland för fortsatta uppdrag för världens säkerhet och framgång.
I utövandet av sitt yrke har Lille Danne också blivit en framgångsrik elitidrottsman inom grenen militär femkamp, han är för nuvarande Sverigeetta och tillhör de 50 bästa i världen, har tävlat i både EM, VM.

Militär femkamp

Militär femkamp är en sport med militär bakgrund men som i sin civila form blev medlem i Riksidrottsförbundet 1962.
Femkampen består av skytte, hinderlöpning, hindersimning, kast och terränglöpning. Den baseras på modern femkamp, men med den skillnaden att ridningen och fäktningen har ersatts med militärt sett mer moderna grenar, hinderlöpning samt kast med granatattrapp, (handgranat).

tisdag 15 februari 2011

FlickPappan säger

Tack till alla underbara människor som läser och lämnar avtryck i form av kommentarer, sprid nu denna sida över världen och be alla att lämna avtryck, i så fall ska FlickPappan välsigna er alla.
Hail to FlickPappan...

Linderödseliten

Som utlovat kommer här en beskrivning av innefolket samt hangarounds i och omkring Linderöd.
  • AraS, bimboblondinen från Blondinien, inte att förväxla med blondinbella, det skiljer hästlängder här, till AraS fördel. AraS är ett riktigt modelejon som syns på de flesta galapremiärer och alla kändispartaj som räknas. AraS mål i livet är att utbilda barn inom mode och skönhet, och därför ska hon snart starta sin skönhetsskola för kändisbarn. På fritiden ägnas mycket tid åt att rida på sin häst samt på sin man.
  • Cerxes, den mycket kände formgivaren inom metall/skrot. Cerxes har nyligen fått ett stort genombrott, då ett flertal av hans konstverk har blivit sålda av Bukowskis till Oman. Konstverken ska pryda huvudgatan i Omans huvudstad Muskat. Det var själva sultanen och tillika premiärministern Qabus Ibn Said som uppmärksammade Cerxes verk i samband med en utställning i Dubai.
  • Nan, en före detta väldigt liten och ilsken mat-tant, numera en högt aktad mästerkock, kändiskrögare, trendsättare inom mat. När innefolket rockar loss är det Nan Tunnel som fixar förtäringen, både vid kungabröllop, galapremiärer eller då innegänget i Linderöd träffas.
  • Senna, vad ska man säga säga om den här lille läckerbiten, Senna är en arisk indier med en ögonfärg och hudnyans som får alla kvinnor att bli blöta. Senna är lite av en mångsysslare med många strängar på sin lyra, sysslar bl.a. en del med formgivning/mönster inom elektronik. Då hans händer är hans levebröd och försäkrade till ett högt belopp använder han alltid skyddshanskar. Vid de få tillfälle vanligt folk får chansen att se dessa underverk är det ofta på utställning om handens perfekta utformning.
  • Corey, Ekonomen som dagligen hanterar sådana enorma summor pengar så att vanligt folk inte förstår, man kan säga att hon är elitens bank. Corey är en allätare inom nöjesvärlden med ett stort intresse av allt. Hon är speciellt engagerad inom fordons och garageinrednings design.
  • Bias, en internationell erkänd expert inom process och vatten-teknologi, reser mycket runt i Europa och fintrimmar diverse anläggningar. Redan som 7-åring seriekopplade Bias 12 datorer för att få ut mera kapacitet, att han samma år tjuvkopplade en bil, är mindre känt. Bias är väldigt engagerad inom kartdesign, främst då egenritade, ett stort musikintresse finns här också, och tillsammans med Heins Hallonen har dom ett band som heter YLLAR.
  • Pat-Rik, (förväxla inte honom med den f.d. tennispelaren Pat Cash) en välkänd industrimanet, internationell företagsledare samt formgivare inom silikonindustrin. Det är han som formger framtidens bröst samt pacemaker. På fritiden ägnar Pat-Rik det mesta av sin tid till att bygga på sitt fotbollslag, ett av många mål är att äga ett eget lag.
  • Nalim, en internationell erkänd stastvetare, då Nalim uttalar sig om någon världshändelse står jorden stilla, lite grann att likna med f.d. riksbankschefen i USA, Allan Greenspann, då han talade, darrade finansvärlden. Nalim är erkänt duktig inom länders statskick och huvudstäder,, hon talar även 7 språk flytande. Även hon gillar fotboll och hjälper sin man att bygga upp ett fotbollslag.
  • Tess, en välkänd analytiker inom biomedicinsk, biokemisk, biobiologi mm. allt som börjar med bio och inbegriper naturvetenskap. Tess har ett flertal publicerade vetenskapliga artiklar bakom sig, indirekta källor har gjort gällande att hon ofta har varit nominerad till ett nobelpris men blir förkastad på grund av sin låga ålder.
  • Ubbe, en välkänd entreprenör inom lastbils och asfaltsbranschen. Ubbe utformar många utav kändiselitens eleganta uppfarter, både vad gäller idee och design, oftast står han och övervakar själva utförandet också och griper in vid minsta tendens till fel.
  • Nillan Pe, lyxhustrun som kämpar för att få ett lika känt varumärke som Filippa K. Nillan Pe är en väldigt modemedveten ung kvinna som verkligen kan det här med SMS, Stil Mode Skönhet. Nillan Pe klär sig alltid i de senaste kreationerna och är en förebild för unga kvinnor vad gäller SMS.
  • Heins, en internationell designer inom värmeutveckling, jobbar mycket mot östeuropa där han säljer in nya och eleganta system. Heins är väldigt intresserad av kartor och tillhör en unik samling som ritar sina egna kartor för att ta sig fram med bil. En stor fallenhet för musik och då främst noter bidrar även till den akademiska överlägsenheten.
  • Kåttis, en välkänd stylist inom mode och frisörvärlden, som specialiserat sig på de "äldre" personerna i vår värld. Kåttis står för de flesta trenderna på vad som är inne och hippt inom mogen ungdom. Hon anser även att människor över 65 har rätt till ett sexliv, och har därför skrivit ett flertal böcker inom ämnet.
  • Tocke, formgivare inom betong, ett utmärkt och väldigt lättarbetat material, tyvärr har Tocke inte fått sitt internationella genombrott än men det är bara en tidsfråga. Många av hans alster finns runt omkring i Skåneland samt ett fåtal i Laos huvudstad Vientiane.

Dag 10 Bloggfavoriter

Då jag är en stilig och självupptagen skönhetsguru har jag bara en, min egen. Har aldrig och kommer aldrig att läsa någon annans blogg. Mitt mål med min blogg är att alla ska läsa den, vilket skulle bidra till världsfred, detta för att alla då bara skulle ägna sig åt mode och inredning samt vårda sitt yttre.
Ett citat ur bibeln är på sin plats här.
Nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.
   1 Korinthierbrevet 13:13

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag.

Hej alla kärlekstörstande där ute, hoppas att ni inte har glömt vilken dag det är idag.
Alla hjärtans dag.
Ett tips till uppvaktning, En röd ros är aldrig fel. Lägg till orden, Stjärnorna är arga idag eftersom dom inte är lika vackra som du.
Ta detta till er, alla män därute så får ni en ljuvlig kväll.
Många kramar.

Dag 9 Min tro

Som trendkille måste jag ibland skifta religös övertygelse, allt efter vilken religon som är inne för tillfället. På senare år har jag dock startat en egen religon, jag är ju trots allt den störste trendsättarern som mänskligheten har skådat. Religonen har jag döpt till Sagaismen, vissa influenser har jag hämtat från forntida asatro såsom blot, galder och sejd. Ett exempel på hur en sejd kan se ut finns nedan.

En þik síða kóðu
Sámseyu í,
ok draptu á vétt sem völur;
vitka líki
fórtu verþjóð yfir,
ok hugða ek þat args aðal.


I min ungdom var jag under en kort period troende ateist, ett tag var jag också medlem av Satans folk, en armerikansk folkkyrka, WASP. Jag var ledare för dess svenska gren, VÄSF, och hade 666 utövare. Andra religoner som jag har bekänt mig till är Buddism, Hinduism, självklart Kristendom samt ett flertal mindre afrikanska stamreligoner så som Ifa, Lebe' och Twe.
En religon som jag föraktar är ju självklart Islam, detta av tämligen uppenbara skäl som inte lämpar sig att skriva om här, då sinnesslöa och andra imbecilla som tillber denna djävulens avkomma till religon kan få för sig saker såsom dödshot mm.
Åter till min egen religon Sagaismen, denna religon går ut på att sprida glädje genom att anordna fester, nyttja sig av rusdrycker och umgås med sina vänner och bekanta. I dagsläget har den cirka 37% av befolkning i världen med mig som obergruppenfuhrer.
Vill avsluta med några bibelcitat som passar in på min religon.
När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig, säger Flickpappan.
   Jeremia 29:12-14a
Var och en som åkallar FlickPappans namn skall bli räddad.
   Joel 2:32
Tiden är inne, FlickPappans rike är nära. Omvänd er och tro på budskapet.
   Markusevangeliet 1:15

Mer Underberg

En liten flaska i sin vanliga förpackning.
En liten bra back att ha i sin bar.

Alla Underbergsfans önskedröm.

UNDERBERG

Lite fakta och historia om den alltid så omtyckta rusdrycken Underberg. En av FlickPappans verkliga favoriter.
  • Kategori: Apertif/Bitter
  • Ursprung: Tyskland
  • Färg: Brun
  • Doft: Stor kryddig doft av sötlakrits och pepparkaka
  • Smak: Mycket eldig, kraftigt kryddad smak med viss sötma, inslag av malört, lakrits och pepparkaka
Efter mångårig och omsorgsfull utveckling introducerade grundaren Hubert Underberg år 1846 sin unika produkt på marknaden. Den hemliga kryddsammansättningen är nedärvd i familjen från generation till generation. Örter importeras från 43 olika länder. Den hemliga, komplicerade processen “Semper idem“ som har tagits fram av huset Underberg garanterar att de värdefulla ämnena och vitaminerna i de utsökta och aromatiska örterna extraheras på ett skonsamt sätt. Därpå följer en mognadsprocess som pågår under flera månader i slowenska ekfat.
Underberg har en extremt låg halt av histamin och är helt glutenfritt. Innerhåller även naturliga antioxidanter. Underberg buteljeras uteslutande i små flaskor eftersom detta är exakt rätt portion för välbefinnande. Idag är det den 5:e generationen Underberg som personligen väljer de kryddor som ingår i blandningen.


Underberg ska avnjutas vid rumstemperatur som digestiv efter maten. Passar även utmärkt som välgörare för magen vid olika tillfälle.

söndag 13 februari 2011

Uppdateringar

Varje vecka runt den här tiden kommer det att ske uppdatering på FlickPappan, de uppdateringar som sker är att veckans inneprylar/person mm. förändras. Ett nytt inslag är att den person som har lämnat flest avtryck presenteras (ej anonyma), en presentation som ligger ute hela nästkommande vecka. Efterhand som bloggen utvecklas kommer det att ske fler uppdateringar.

Väl mött och ser framemot en ny vecka.

Många kramar från FlickPappan

BEWARE

Då inlägget om innefolket i Linderöd ligger för finjustering, kommer publicering av detta att ske på tisdagmorgon.

Modetips inför veckan

Några korta tips inför den nya veckan m.a.p. vad som är inne.
Kläder och skor, allt som bär märket Lonsdale, ett italienägt märke från England.
Frisyr, alla kreationer som påminner om Vidal Sassoon look.
Smink och dylikt, en mascara och en foundation av märket Chanel eller Dior är nästan aldrig fel.
Tar ni till er dessa korta tips ska ni se att ni båda får tjejer och killar att flockas runt er.


Puss o Kram

En som inte läser

Det har kommit till min kännedom att Pat-Rik inte befattar sig med sådana saker som FlickPappans blogg. Detta måste ågärdas, det finns två sätt,
  1. Hembesök, som på den gamla goda tiden, men det är kanske inte lämplig då ingen vet hur den frireligiösa rörelsen i Knutby-området skulle bete sig.
  2. Sms-bomba, det är ett modernare sätt, så alla vänner och bekanta som har Pat-Riks nummer, skicka ett sms till honom.
Tackar för all hjälp, senare under dagen kommer modetips för nästa vecka mm.

Dag 8 Favoritsaker

Jaha, då ska jag skriva om mina favoritsaker, vet inte om det åsyftar leksaker eller ting men i alla fall en liten lista är ju på sin plats. Listan kommer inte att innehålla saker som berör mina uppenbara favoritämne, mode, skönhet eller designprylar. Jag ska inte heller skriva om min största favoritsak, nämligen mig själv.
  • Motorsåg av märket Stihl eller Jonsered
  • Batteriverktyg av märket Makita eller Dewalt
  • Raspar i olika varianter av fabrikatet Aajjssoommffaann, tibetansk märke
Ovanstående verktyg använder jag då jag snidar i trä, har ett flertal alster utställda i Flen.
  • Min nyinskaffade nespressomaskin av ett välkänt fabrikat från yttre Mongoliet
  • Min frimärks och myntsamling, har bl.a. ett 3 skilling banco gul, det enda i sitt slag.
  • Jästa drycker främst då whisky, singel malt, öl av det mörkare slaget är också gott och sist men inte minst Underberg, denna trendiga dryck som har stannat kvar på toppen i många år.
Det måste nog till med ett inlägg om både Underberg och Whisky, men vän av ordning måste jag nog då skriva något om alkohol också.
Avslutningsvis är trots allt mina bästa saker min frau und child

Bild på gul 3 skilling banco

Gul 3 skilling banco

Jag måste skriva lite om mitt välkända och ryktbara frimärke.

Gul tre skilling banco är världens dyraste och mest berömda frimärke. Det är poststämplat i Kopparberg den 13 juli 1857. Egentligen skulle det vara ett grönt frimärke med valören 3-skilling banco, men av någon anledning hade det blivit ett feltryck, så att färgen på frimärket i stället blev gul. Det är sannolikt att vid montering av matriser före en tryckning av misstag förväxlade en 3:a och en 8:a och monterade 3-skillingen i ett 8-skillingark. Färgen är nämligen den färg som 8-skillingmärket har. Hittills är endast ett exemplar känt med detta feltryck. Varje gång som frimärket har sålts sedan 1984 har det sålts till det högsta pris som någonsin betalats för ett frimärke.
Filatelister har under alla tider tvistat om det verkligen är ett äkta feltryck, eller om det är en förfalskning.
Men jag vet......

lördag 12 februari 2011

Glömde till dag 7

Vill bara tillägga att Alla franska bögar heter Pierre. Slår man upp namnet Pierre i vilken uppslagbok som helst, står det så här
Pierre=fransk bög

Dag 7 Vänner

Eftersom jag är känd över stora delar av världen har jag så klart väldigt mycket vänner samt en hel del Hangarounds också, de vänner jag inte har, kan köpas.
En del av mina mycket kända och berömda vänner kan ni läsa om på inlägget om min 40-årsfest, några andra som är värda att nämna är.
  • Den tibetanske enucken och munken Zhang Guanua
  • Ryska skönhetsdrottning Svetlana sattapamigova
  • Musikgurun Göran i svängen
  • Hank Von Helvete
  • Godsägaren Bengt Beda
  • Konsult inom P.R Enis Unk
  • Den franska bögen Pierre (dock ingen vän till mig) tror att Cerxes hade släpat dit honom.
Ovan internationellt kända vänner träffar jag inte lika regelbundet som en del av min lokala bekantskapskrets, jag ämnar presentera dessa mycket mera med ett separat inlägg, i alla fall här kommer en lista på toppkändisinneeliten i Linderöd samt de Hangarounds (de som inte bor i Linderöd) som jag umgås med.
  • AraS Tingsryd, Bimbon
  • Cerxes Tingsryd, Formgivare
  • Nan Tunnel, Kändiskrögare
  • Senna Tunnel, Underskön
  • Corey Svenol, Ekonom
  • Bias Svenol, Designer
  • Nalim Hardriver, Statsvetare
  • Pat-Rik Hardriver, Industrimanet
  • Ubbe Rödå, Entreprenör
  • Tess Rödå, Analytiker
  • Nillan Pe Hallonen, Lyxhustru
  • Heins Hallonen, Designer
  • Bockis Kungabarn, Formgivare
  • Kåttis Kungabarn, Stylist

fredag 11 februari 2011

Mörkret

Några tankar om natten
  • Mörkret är vår vän
  • Mörkret är ingen fiende
  • Mörkret är som kärlek
  • Mörkret ger oss möjligheter
  • Mörkret är en annan nyans av ljus

Dag 6 Min sista dag

Eftersom jag lever efter devisen att varje dag är den sista, har jag inga direkta tankar eller önskemål om denna dag. Jag kör mina hårda träningsprogram, kommer ett inlägg om hur man tränar rätt, inget jävla tjafs här inte, äter min mat, dricker min extremt dyra whisky, gör mina modeshower och inredningsprogram mm. lever kungaliv vill säga.
På tal om inredning har jag precis skrivet ett kontrakt med det statliga tevebolaget, Valhangdcook, i Burma eller Myanmar som militärregimen kallar sitt land för, (skit samma vad det heter, jag får snuskigt bra betalt) om en serie på 13 avsnitt.
Som bekant är ju Burma/Myanmar ett av världens fattigaste och minst utvecklade länder. Landet får mycket av sina inkomster från försäljning av heroin, (kärnvapen). Varje avsnitt ska handla om hur dessa små undermänniskor, på ett enkelt och billigt sätt ska kunna inreda sina små hyddor så effektivt som möjligt. Till varje program får jag en budget på 1000 kyat (lokal valuta) att fritt spendera. En hel del av programmen ska spelas in längs med Irrawaddyfloden (längsta floden i Burma)
Under inspelningen hade jag även tänkt att fokusera en hel på kulten i landet, som i huvudsak baseras på Theravada-riktningen av buddhismen. (har själv varit buddist ett kort tag av mitt liv)

Det verkar som om jag kom ifrån dagens ämne, vad jag skulle göra om det var min sista dag? Hmmmm, jag skulle nog, klä mig i dagens modetrend, låta Juan ta hand om mitt hår, krama Frau und Child samt dricka en svindyr whisky.

Gårdagens herrträff

Som vanligt på torsdagskvällen samlades en del av innefolket samt en del desperata wannabyes från Ollarp. Under sammankomsten var tempot högt, diskussionen gick höga och som vanligt hade "den sockersöte" höga utläggningar om homosexualitet, annan sexualitet samt hur olika könsuttryck och svordomar kan tolkas. Cerxes körde den mer tuffa och hårda stilen, själv så var det ju jag som var den elegante och smäckre.
Vad det gäller den moderiktiga trenden på sammankomsten var det lite si och så med det hela, jag hade själv slarvat lite och körde enbart med det helsvarta stuket.
Efteråt fick som vanligt "den sockersöte" duscha själv.

torsdag 10 februari 2011

Dansbandet Roos

Det lokala dansbandet Roos från gruvbyn i nordvästra Skåne har släppt en ny skiva, Tankar av den store Gnell med ett uns av tysk ölpub, och ska efter detta troligtvis ut på en lokal turné till N.Vram, S.Vram samt Gunnarstorp, eventuellt ska det bli en extra spelning på Ljungsgård också.
Fakta om gruppen: Roos består av fyra medlemmar, på sång har vi Gnell Roos med artistnamnet Geten, på blockflöjt återfinns Tistel Roos, artistnamn Höna av medelstor art, vidare har vi Panda Roos som spelar stränglyra, munspel samt bongotrumma, artistnamn Storspyddan, sist och även minst återfinns Spyddan Roos, har inget artistnamn utan går under Spyddan, instrument ????. Bandet bildades under tidigt 90-tal men fick sin nuvarande tappning först under 2000, då Spyddan tillkom.
I bland förekommer även Janne Vinterberg som bakgrundskör. "Musiken" består utav lätta jargonger som påminner av Tibetansk folkmusik från 1250-talet d.v.s. misshandel av getter och jakar, vidare så saknas både rytm och taktkänsla.
Som den aktade kritiker jag är av den här sortens "musik" kan jag inte mer än dra öronen åt mig. Själva innehållet på skivan är inte lönt att kommentera, påminner en del av Jill Johansson, en artist som har ett fåtal fans i Mongoliet samt tyvärr även den kända formgivaren Cerxes. Scenkläder och utseende lämnar en del att önska, t.ex. går ryktet att Gnell ska iklädda sig långt mörkt, tuperat och våfflat hårsvall samt ett par tajta manchesterbyxor i en mintgrön nyans, Tistel ska visst köra med helrakat samt en mintgrön kroppsstrumpa. Vad Panda och Spyddan ska ha är dock döljt i ett mörker. Ett mörker som uppstår då deras manager, den store och kände LH Bernt Winnerburg, en f.d. "plankestrykare" av Hin Håles Nåde infinner sig.

Dag 5 Kärlek

Kärlek vad är det, nu ska ni lära er av GreatLove, ett namn som jag under en period av mitt liv gick under.

Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller nationen, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller kyrkan, eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och sång.

Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något, det vill säga att bete sig altruistiskt. Ett exempel är föräldrars kärlek mot sina barn, benämns också agape. Ett annat är den känsla som två människor känner för varandra som innehåller en både fysisk och psykisk attraktion.
Kärleken kan också bestå av en biologisk attraktionskraft av sensuell eller sexuell natur. I det senare fallet kan känslan vara mer allmän, så kallad romantisk kärlek, eller mer konkret åtrå, också benämnt libido.
Kärlek till den egna personen – egoism – kan av omgivningen ses som något negativt, där egenkärleken kan ta sig uttryck i handlingar som ökar det egna välståndet eller välmående på andras bekostnad. Det finns även en mildare form av egenkärlek där personen unnar sig en del av det goda i livet, utan att brista i respekt eller empati inför medmänniskorna. Sådan egenkärlek är kopplad till en god självkänsla, vilket i sin tur är viktigt för att kunna visa kärlek – att ge ovillkorligt.

Förälskelse kallas den intensiva inledningsperioden av ett kärleksförhållande. Att bära kärlek eller förälskelse som inte är besvarad av motparten kallas olycklig kärlek.
Att visa kärlek mot något kallas att älska. Lössläppt applicering av ordet "älska" inkluderar också idiomatiska uttryck som inte alltid bär positiva förtecken, exempelvis ett sardoniskt uttryck av missnöje: "Jag älskar verkligen hur politiker alltid ger ut tomma löften". Denna breda mening av ordet älska står i strid med den egentliga betydelsen av begreppet kärlek. Denna tendens till begreppsförvirring förstärks av att det i engelskan bara finns ett och samma ord för både kärlek och älska – love – och att detta engelska ord, i likhet med det svenska ordet älska, också används i betydelsen av det svenska ordet åtrå.
I germanska språk förekommer som regel endast ett ord för kärlek. I det grekiska språket förekommer däremot flera, bland andra agape (αγάπη) och eros (ερως). Dessa har olika innebörder och används i olika sammanhang. "Eros" står för erotisk kärlek (därav det svenska ordet), medan "agape" är det ord som förekommer i Nya Testamentets originaltexter, och dess betydelse är av stor betydelse för teologin.

Ni som hade förväntad er något smaskigt och snuskigt från mitt rikliga och snaskiga kärleksliv får vänta till en annan dag.