torsdag 31 mars 2011

Bra musik 4



Självklart måste det också till lite Judas Priest, bra namn, en klassiker. Tyvärr har Rob Halford lite eller rättare sagt mycket Pierretendenser, men efter att varit utklädd till läderbög i 30 år, blir man det själv, Murphys Lag. Alstret jag bjuder på Breaking the Law.
En av Tistels stora favoriter.

Farfar var ung




Kommer ihåg att farfar berättade om tiden då han var ung, då fanns det ingen jävla dansbandsmusik inte. Det var dans till dragspel och såg, oftast var det byidioten som satt i ett hörn och filade på en gammal rostig fogsvans. Kogekaffe och himbränt var det som gällde, och efter tillräckligt många kaffegögar blev det bunkaslagsmål ute på backen, där starkaste drängen efteråt fick lägra den vackraste pigan i någon buske.
Det var tider det.

Kjell Roos band

Kjell Roos band är ett dansband i Vallsta, Sverige. Bandet bildades 1969 av bröderna Kjell-Ove, Anders och Sven-Åke Roos som Bröderna Roos. I mitten av 1970-talet bytte de namn till Roosarna, och sedan 1975 är dom ett heltidsdansband. 1982 började bandet samarbeta med Tistel Danielsson.
Samarbetet utökades från 1990, då dom började kalla sig Tistel Danielsson & Roosarna, och under 1990-talet hade dom flera hitlåtar på Svensktoppen. Tistel Danielsson & Roosarna fick en Grammis 1994 för albumet Vet du vad jag vet, för ingen annan vet det heller, möjligen kan våran herre ana något som lurar i vassen. I september 1996 bytte de återigen namn, nu till Tistels gospelsorkester.
1998 åkte bandet på kyrkoturné, och samma år påbörjades lansering i Tyskland. Då Tistel slutade i bandet i februari 2000 bytte de namn till Kjell-Ove Roos Band. Tistel var under denna tiden på turne med Blackie Lawless. Sedan 2003 har Tistel dock åter turnerat ihop med bandet. 2008 började bandet turnéra med Magnus Carlsson, varför är det ingen som vet, herrens vägar äro outgrundliga, livets långa vandring är lång.
Bandets uppsättning har ibland kommit att ändras men består nu av Gnell, Tistel, Stor och Lillspyddan, se även inlägget om dansbandet Roos från 10/2.

onsdag 30 mars 2011

Bra musik 3


Metallica, helt underbart, men det ska vara de tidigare plattorna, visst där finns bra låtar på deras senare också, men detta är så rått det kan bli.
Låten For whom the bells tolls från deras tredje skiva Ride the lightning, samma som FlickPappan har som ringsignal. Lyssna och njut.
Detta Tistel är ren och skär njutning.



Som en bonus idag kommer här en till Metallica, So fucking what, lyssna på texten.

Löjliga Dansband

Lite namn och bilder på dansband, tror inte att jag behöver skriva så mycket, bilderna talar sitt tydliga språk. Fy Fan alltså.






Udda dansbandsnamn

En kort lista på udda och även löjliga bandnamn inom dansbansmusiken.


The Bomber Jackertz

The Freestylerz

The Skinheaderz med gothic girl

Nazi Gorengz


tisdag 29 mars 2011

Bra musik 2


Iron Maiden, finns inget som är bättre, kunde valt hur många låtar eller vilken som helst, alla är enormt bra. Detta är en video som måste ses...
Ska till sommaren se dem för tionde gången.
Tyvärr fick inte Tistel åka för sin pappa.

Dansbandskungen Ernic

Några rader om den lokala förmågan Ernic som har vigt sitt liv åt dansband, speciellt då galan som går av staplen i Linderöd. Varje år får FlickPappan erbjudandet om fritt inträde, fri sprit, fri dans med Ernic, finns visst ett bildbevis på det i ett annat sammanhang, mm. Men av samma skäl som vanligt tackar FlickPappan artigt och vänligt nej till erbjudandet
Då det är dags för dansbandsgalan i Linderöd med sådan klassiska band som Sven-Yngves, Kent-Arnes, Toxic m.fl. ikläder sig Ernic rollen av lokal dansbandskung, står i inträdet, sköter grillen, dominerar dansgolvet, säger till dansbandet hur/vad dom ska spela, säljer kaffe, slänger ut eftersläntrare samt städar upp i Lokalen. Då galan är över brukar sedan Ernic gå i ide, för att återuppstå nästa år och som vanligt dominera hela galan.
Som sagt somliga lever upp lite då och då, en idolbild av Gert-Jonnys för de få som gillar den här typen av "musik".







måndag 28 mars 2011

Bra musik 1





En video med WASP, med underbara Blackie Lawless (Svarte Laglöse fritt översatt till svenska, underbart namn) som frontfigur.
Speciellt tillägnad Tistel...

Löjligt namn

Hört på gatan från några i Childs ålder, kanske äldre.
Alltså, jag är ingen fan av dansband.....har aldrig varit och kommer aldrig bli, inte ens när jag blir pensionär! Det ligger liksom inte i mina gener. Och jag har inte fattat hela den här grejen med att alla dansband ska ha så töntiga namn? What´s up with that?!?
Jag trodde jag hade hört de töntigaste namnen på dansband innan.........tills idag när jag såg denna poster utanför Folkets park ikväll.

Om dansband

Dansbandsmusik är ett gissel. Dansbandsmusik är äckligt och dansbandsmusiker är misslyckade rockmusiker som känner sig tvungna att spela i dansband för att få ihop till hyran. Hur många dansbandsmusiker vill vara dansbandsmusiker, egentligen? Dansband borde, i den bästa av världar, inte finnas. Nedan redovisar jag hur jag ämnar befria landet från denna smuts efter att min nya religon (Sagaismnen) har fått ett större fäste i landet..
Dansbandsmusiker har nästan alltid en trasig bakgrund av krossade rockdrömmar. På grund av sådana trauman är de inte kapabla att se sitt eget bästa. Därför måste vi skydde dem från sig själva genom att hindra dem från att utföra sina värv och vi bör inte lyssna på vad de själva säger ty liksom missbrukaren eller den som misshandlas i ett förhållande kommer dansbandsmusikern alltid att hävda att han trivs med sitt yrke. Det är vanligt att musikern drabbas av Stockholmsyndromet och känner sympati med sin publik.
Det är också vanligt att utländska musiker lockas till Sverige med löften om ett bättre liv och en karriär som till exempel jazz- eller rockmusiker. Istället tvingas de spela saxofon i ett dansband och ta emot hundratals, kanske tusentals kunder på en kväll. De får dåligt betalt, det mesta går till deras manager och de tvingas praktiskt taget bo i en rosa turnébuss ständigt på väg till en ny spelning.
Missbruk är också vanligt. Kaffe, nikotin, somliga går ner sig djupt i groggträsket. Dansbandsmusiker sprider även sjukdomar då de ibland står på scenen med en förkylning i kroppen.
Musicerandet sliter ut deras kroppar. De arbetar oftast på kvällarna och den tråkiga musiken går hårt åt deras musiköron och känsla för smak. Klädseln bär vittnesmål om det senare.
Slutligen är det viktigt att få med ett genusperspektiv. Dansband består av män. Publiken av tanter. Alla antydningar om något annat passar inte in i genusbilden och bör därför ignoreras. Dansbandsindustrin är ett uttryck för det matriarkala förtrycket, stjärnstopp!
Nu är jag ingen moralist, men dansband är fel. Och omoraliskt. Musik ska vara något fint, något vackert. Något man gör för passionen och kärleken till musiken, inte för pengar. Men det är inte dansbandsmusikernas fel. De är offer. De är utnyttjade och spelar bara i dansband för att de inte har någon utväg. Det är köparna som är skurkarna. De där hurtiga tanterna med sönderblekt hår och prickiga kjolar som svänger sina fläskiga i en bugg till tonerna av Leende guldbruna ögon som kvällens band Sven-Görans tvingas framföra i matchande kostymer. Ska samhället verkligen tillåta ett sådant utnyttjande av människor? Ska vi acceptera denna maktobalans mellan köpare och säljare?
Således föreslår jag att vi kriminaliserar dansbandskonsumenterna. Utan konsumenter försvinner marknaden och därefter slipper musikerna utföra dessa förnedrande värv. Vissa kanske hävdar att detta kommer att leda till att dansbandsindustrin går under jorden och att dansbanden istället tvingas spela på svartklubbar där de riskerar att råka illa ut. Det skiter jag högaktningsfullt i. Huvudsaken är att vi får rent i våra folkparker och på våra finlandsfärjor.
Vidare behöver vi komma åt de managers som skamlöst utnyttjar musikerna. Detta kan vi göra genom att använda en bokningslagstiftning som helt enkelt gör det kriminellt att boka dansband. Denna lag skulle också med lite kreativ tolkning kunna användas för att splittra dansbanden. Man skulle kunna tänka sig att ett bands olika medlemmar indirekt är varandras managers då deras gemensamma mål är att skaffa spelningar, och därmed har vi förbjudit dansband utan att förbjuda dansbandsmusik. Fiffigt va?
Ytterligare en positiv effekt av en sådan lagstiftning är att vi skulle kunna tvinga hyresvärden att säga upp en hyresgäst om det kommer fram att han är dansbandsmusiker. Ty lägenheten är då att betrakta som en studio där omoraliska verk kanske blir till och ekonomiska avtal kring musiken kanske görs upp.
Jag tycker också att det är viktigt att vi stigmatiserar dansbandsmusikern i största möjliga mån. Det är ett kraftfullt sätt att markera samhällets ogillande. Vi bör håna dansbanden och förakta dem. Vi bör göra narr av deras kläder och måla upp nidbilder. Vi måste bedriva kampanjer som får folk att förstå hur smutsiga och orena dansbanden är så att de slutar tråna efter sådant. Uppmana alla som kan tänkas gå på dans: Skulle du vilja att din son blev dansbandsmusiker? Det bör göras möjligt för sociala myndigheter att omhänderta dansbandsmusikers barn eftersom dansbandsmusiker inte kan anses lämpliga som föräldrar. Resonemanget att ta till här är att eftersom dansbandsmusik är dåligt och dansbandsmusikern ändå ägnar sig åt det saknar han bevisligen omdöme nog att ens ta hand som sig själv, än mindre ett barn. Framöver kan det till och med evolvera till ett cirkelresonemang: Eftersom dansbandsmusicerande är skäl till omhändertagande av barnen är man bevisligen en dålig förälder om man utsätter sina barn för risken att omhändertagen, och därför bör barnen omhändertas. Det är vattentätt. Ett annat skäl till omhändertagande är att barnen tveklöst kommer att bli mobbade i skolan på grund av det lyckade stigma vi byggt upp.
Det bör däremot fortfarande vara tillåtet att spela för gratis öl, trots att det också förstås är omoraliskt. Se så vidsynt jag är. Det bör också fortsättningsvis vara tillåtet att spela in dansbandsmusik på skiva och sälja. Det är interagerandet mellan köparen och den utnyttjade musikern som måste stoppas. Jag vet inte riktigt varför, jag bara känner på mig (och på sedelbunten från skivindustrin) att det som ska vara förbjudet att göra live fortfarande ska vara tillåtet att spela in och distribuera.
I framtiden ser jag goda möjligheter för oss moraliskt överlägsna svenskar att uppvisa framgångsrika resultat och gå på export med vår dansbandsmusikköpslagstiftning (ok, först måste vi komma på ett bättre ord). Jag kan tänka mig att till exempel USA och Tyskland skulle kunna vara ha användning av den för att stävja country och sån där bayersk ompaompa.

söndag 27 mars 2011

Uppdateringar 27/3

Dags att uppdatera, till allas vår glädje har återingen Ubbe fått tillträde till FlickPappans blogg, alla läsare är evigt tacksamma mot Tess.
Dag-Otto dök återigen upp, denna okände figur som kommer och går och har en viss detaljkunskap som får en att fundera. Skulle vara kul att göra en gärningsmannaprofil på honom. Nästa vecka kommer att gå i musikens tecken, vi ska bland annat gräva ner oss i dansbandsträsket, lite om FlickPappans musiksmak för dom som har missat det mm, ett och annat ämne dyker säkert också upp.
I alla fall, veckan inneperson denna vecka är Tess Rödå, detta på grund av att hon har släppt lös Ubbe igen. Den som har lämnat flest avtryck blir Tistel/Crillan, tätt följd av Ubbe. Priset som bubblare denna vecka blir Dag-Otto, denna okände figur, en ensamvarg. Vad gäller veckans innepryl blir det så att Senna blir nöjd, teleskoplastare.
Uteperson denna här veckan blir en generell grupp, nämligen alla/allt som har med dansband att göra. Eftersom veckan som kommer delvis blir i skräckens (dansband) tecken är ett bibelord som avslutning på sin plats, frukta inte utan var tappra det finns ett ljus efter mörkret.

Jag har ju sagt: Var tapper och stark! Låt dig inte skrämmas, bli inte förskräckt! FlickPappan, din Gud, är med dig i allt vad du gör.
   Josua 1:9

Veckans innepryl

Håll till godo Senna, här har du till en riktig resning, stackars Nan.


Dag-Otto?

Vem är mannen på bilden, kan det vara Dag-Otto...

Goodbye Kitty 1

Knyter an till inlägget Tips 2 angående diskussion om Hello Kitty samt även veckans tema som handlat om djur.

En kommentar av Ubbe

Som sagt på den här bloggen kan man bli belönad, Ubbe Rödå har lagt en kommentar som förtjänar detta, precis som Nillan Pe har gjort.
Kommentaren finns på inlägget om Tina Fröjd från 22/3 och lyder som följer.
Ty mörkrets furstar skola springa skrikandes med svansen mellan bena då FlickPappan skådar genom deras hjärtan med sina ormaögon!

FlickPappan 89:23

lördag 26 mars 2011

Tips 3

För alla som vill vara naturligt blonda kan FlickPappan rekommendera denna produkt, misstänker att AraS och lillblondie använder den.

Tips 2

Ett tips för oss Alfahanar inför kvällen.
Och JA, det är FlickPappan på bilden.

Tips 1

Eyeliner som gäller ikväll, flitigt använd av FlickPappan själv.

fredag 25 mars 2011

Dagens dag

Jungfru Marie bebådelsedag, Herrens bebådelse, firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Maria genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med FlickPappan.

Juan

Lite om varelsen i vedskjulet, min hårläggare Juan, som härstammar från Baskien, Spanien, vars huvudstad heter Madrid. Juan är en svartmuskig, extremt hårig liten man, enbart ca 156 cm över jordytan och med en tvivelaktig sexuell läggning. Juan ingick i priset då FlickPappan köpte sin underbara hästgård högt uppe på åsen, ca 136 meter över havet. Det natursköna området var det som lockade. Åsen är inte en rullstensås som många tror utan en Horst. Många tror att de Skånska åsarna är rullstensåsar men så är icke fallet, de äro Horstar.
I alla fall, Juan fanns på gården då vi flyttade hit, vad kan FlickPappan ha för nytta av en sådan, tänkte jag först, men Juan hade en naturlig färdighet för hår även då hästars. Juan är också lämplig att hyra ut till tyskar som underhållning, vilket bidrar till en viss inkomst, dvs. Juan är självförsörjande. Juan har även medverkat i ett stort antal filmer, ett flertal av dessa med tvivelaktigt innehåll. Juan har även medverkat i ett antal TV-serier, den mest kände är nog 21 hoppande Pierre på en gata från sent 1980-tal.


Juan


Horst Wessel

Horst Wessel, född 9 okt 1907 i Bielefeld, Tyskland, död 23 feb 1930, var en tysk nazist, SA-sturmführer och jur. stud. i Berlin. Känd för Horst Wessel-sången, Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiets partihymn, till vilken Wessel skrev texten.
Wessel, som var en prästson, och blev medlem av NSA vid 19 års ålder och anslöt sig till SA, befordrades året före sin död till SA-Sturmführer (motsvarande fänrik). Han avled på sjukhus av allmän blodförgiftning efter att ha blivit skjuten av Albrecht Höhler, en kommunist. Dådet inträffade i Wessels lägenhet, och Höhler ska enligt vissa uppgifter tidigare ha varit hallick åt Erna Jänicke, Wessels flickvän, som varit prostituerad innan hon träffade Wessel. Enligt en annan teori var Horst Wessel sen med sin hyra och hyresvärden hade anlitat kommunisten Albrecht Höhler som var väldigt villig med att hämnas på en brunskjorta.
Mordet utnyttjades av nazistpartiets ledning för att utmåla Wessel till en nationell martyr, där man gjorde begravningen till en propagandahändelse, och där man sedan gjorde den sång Horst Wessel skrivit till partiets officiella hymn. Denna sång benämns oftast "Horst-Wessel-Lied".
Efter kriget låg Horst Wessels grav i den östra delen av Berlin som var okuperat av kommunister. Graven blev ofredad och förstörd samt huvudstenen med hans namn till sist bortförd.
Denna Horst ska inte förväxlas med de Skånska Horstarna.

En Horst

En horst är ett geologiskt fenomen som uppstått genom en förskjutning längs förkastningar så att områdena på ömse sidor om horsten har sjunkit ned (eller området som definierar horsten har skjutits uppåt). Motsatsen till en horst är en gravsänka. Horstar är vanligt förekommande i geologiska gränsområden som Skåne, där horstarna i nordväst-sydöstlig riktning utgör ett markant drag i landskapet och skiljer mellan den nordeuropeiska plattan och den skandinaviska. En annan känd horst är Kolmården som höjer sig högt över Bråviken, som går i en gravsänka.
De skånska åsarna (Hallandsås, Nävlingeås, Linderödsåsen, Söderåsen och Romeleåsen) är exempel på horstar i Sverige. Kullaberg är en isolerad horst i Söderåsens förlängning. Bornholm utgör fortsättning av de skånska åsarna, därför borde Bornholm tillhöra Skåneland.

torsdag 24 mars 2011

Träd

Och här Senna Tunnel är ett,
Träd är växter som är stora och oftast vedartade, har mycket cellulosa och lignin i stammen, vilket gör att den är hård. Träd är större än buskar, som också har förvedad stam.

Ett träd, viss skillnad mot ett krucifix

Krucifix

Krucifix (av latin crucifixus "den korsfäste"), är den figurativa framställningen av Kristus på korset. Fornkyrkan undvek krucifixet som alltför realistiskt pga att korsfästelse fortfarande förekom som straff.
I både öst- och västkyrkan blev krucifixet sedan en vanlig bildtyp, ofta knuten till altaret eller (i den medeltida västkyrkan) till övergången mellan kor och långhus, triumfbågen, så kallad triumfkrucifix. Krucifixet behölls i de lutherska kyrkorna men däremot inte i de reformerta.

En snubbe på ett krucifix

Spinoff 5

Once again Nillan Pes avtryck ligger till grund för denna spinoff.


Vad gäller Homeparty med SPA-produkter (SvenskPierreAvel) och läppglans med fodral utformade av Ubbe och Cerxes, får dessa två eleganta herrar själva ordna det. FlickPappan kan hjälpa till med själva utformningen av kvällen så att den garanterat blir lyckad.
Självklart finns Juan till uthyrning, han ställer upp på allt, och då menar jag allt.


Ser mycker framemot en lista med teman från Nillan Pe, denna SMS-drottning.

Spinoff 4

Tacka Nillan Pe för dessa spinoffs, denna knyter an till Spinoff 3.


Spinoff 3

Återigen är det Nillan Pes avtryck på inlägget uppdateringar 20/3 som ligger bakom, denna gång lookalike, här några andra exempel.
  • Mario Mario (supermario) - Ron Jeremy
  • Steven Taylor (Aerosmith) - En ilsken babian
  • Keith Richards (Rolling Stones) - En orch (sagan om ringen m.fl)
  • Chandra Wilson (Greys Anatomy) - Fiona (Shreeks fru)
  • Uncle Fester - Henrik Dorsin
  • Prins Daniel - En Pierre

Spinoff 2

Då Nillan Pe hade ett sådant bra avtryck lämnat på inlägget Uppdateringar 20/3 förtjänar svaret ett eget inlägg. Gå gärna in och läs det för att komma i rätt stämning. Avtrycket bygger på min vana att vara festfixare åt VIP mm. Som alla i innekretsen vet är jag ju en stor fantast av sällskapslekar, tvångmys mm. på fester och jag blir alltid rättvis behandlad samt hatar att förlora.
Mitt förslag till aktiviteter i samband med nedanstående VIP-tillställningar är följande:
Midsommar, har en tanke om att resa ett krucifix och klä detta med diverse grönt krafs samt sju sorters blommor, därefter kan vi som forntida hedningar utföra rituella danser runt detta krucifix, i samband med att vi intar diverse rusdrycker och idkar älskog i buskar runt omkring.
Alternativa cykelrundan, en sport är att cykla genom skogen jättefull i mörkret alternativt till ljuset av en mobiltelefon.
Allmänna cykelrundan, här är alla redan uppklädda så underhållningsvärdet är redan stort och svårt för FlickPappan att påverka, tänker bl.a. på Heins dildoutklädning.
Svinafesten, nya inslag i år torde bli ostrullning, (hjälm på, rulla en stor ost nerför en brant kulle, spring efter, först som fångar, vinner), kast med smurf, uppträdande av dansbandet Roos.
Grillkväll vid sjön, självklart dopp av barn, grillad oxe, kanske lite svampar, en och annan rök.
Kräftskiva, här vågar FlickPappan inte rota, detta är Pat-Riks stora nöje i livet, ljuspunkten i hans liv, årets händelse etc. etc....

Stallflickan Nettan Van Der Sen

Efter att ha skrivit lite om Tina Fröjd måste jag även nämna stallflickan Nettan Van der sen, en stallflicka av den mer lyxiga typen, en så kallad lyxstallflicka. Inte då att fröken Van der sen går runt med det senaste inom modevärlden för hästsport eller att fröken Van der sen är hårt sminkad och kliniskt ren.
Med lyxstallflicka menar jag att hennes häst som bor hos oss, vi kan kalla honom för Bengt, är pensionerad, vilket innebär att fröken Van der sen lånar en utav våra hästar för ridturer, kör på träning med henne mm. Samtidigt behöver fröken Van der sen inte sköta marktjänsten såsom mockning, smörja bremsen eller rida hingsten. Fröken Van der sen kör ibland en form av retrostil i form av en en gammal Saab från 1637 eller något åt det hållet, passar inte riktigt in med hennes övriga framtoning.
Fröken Van der sen är dock mån om sina ögon, och har ofta iklätt sig i trendiga solglasögon, även på icke soliga dagar.
Finns en fördel med dessa två stallflickor, deras sammanlagda ålder blir 51, vilket dividerat med 3 blir 17, vilket innebära att FlickPappan har tre stycken 17-åriga stalflickor vars behag jag inte kan uttala mig om.
Bilden nedan skulle kunna varit Nettan Van der sen, solglasögonen påminner en hel del.

onsdag 23 mars 2011

Svart hål

Då Tistel/Crillan envisas med att prata om svarta hål, svart materia och även utövar svartkonst kommer här en bild på ett. (se även inlägget Tibbarp)

Tibbarp

Då Tistel alias Crillan pratar om Tibbarp, kommer här en bild på området som de är så kända i, som ni ser, tämligen lokalt. Observera Zigenarlägret till vänster samt hemmet för sinneslöa till höger.


Bra hundnamn

Ni som går i skaffa hundtankar, här har ni en lista på bra namn, allt enligt FlickPappan.
  • Eddie
  • Dio
  • Ozzy
  • Lemmy
  • Saxon
  • Twisted
  • Maiden
  • Judas
  • Metal
  • Bert

Ett bra husdjur

Då veckans tema går i djurens tecken tänkte jag nämna lite om ett väldigt bra husdjur.
Ett husdjur som i vuxen storlek håller både möss och råttor borta, är även väldigt effektiv mot kronofogdar, smurfmänniskor samt små franska bögar. Även om en liten smurfbög inte mättar så mycket.
Går även utmärkt att dressera den till att attackera allt som heter Pierre. Ett lämpligt namn på ett sådan här djur är också Attack.




Går även att få i en liten snabbare variant om en liten smurf skulle råka vara väldigt snabb.




Och för damerna eller om någon bara har problem med någon Pierre finns det även en liten variant.



Som sagt ovan avbildade djur är väldigt effektiva och dödliga samt otroligt vackra.








Anna Anka

Hittade en bild på vad jag tror är Anna Anka, påminner mycket om en anka i alla fall.

Anna Anka?

tisdag 22 mars 2011

Spinoff 1

Herr och fru Roos dvs. Gnell och Tistel, från dansbandet Roos.

Stallflickan Tina Fröjd

Då jag och Frau und Child även har ett stuteri, Stuteri Höglyckan, har vi behov av stallflickor, jag har tjatat länge på Frau att det ska vara två 17-åriga flickor med toppiga bröst men det har inte fått gehör.
I alla fall, sedan 6 månader tillbaka har vi en stallflicka, Tina Fröjd, som även har sin häst, Pralin, hos oss. Fröken Fröjd är en väldigt stilmedveten ung dam, alltid välfriserad och klädd i moderiktiga stallkläder. tyvärr är fröken Fröjd inte 17 år utan 22 år, hur det är med mitt andra krav, vet jag inte. Fröken Fröjd är en
utomordentligt bra stallflicka, hon är här mycket och hjälper min Frau med hästarna, rider sin egen häst samt kör på träning med min Frau.
Förutom sitt arbete som stallflicka har fröken Fröjd ett yrke sidan om som designer inom billackeringsindustrin, det är hon som tar fram de flesta nya trender och influenser.
FlickPappan med familj uppskattar verkligen fröken Fröjd, t.ex. då vi var på skidsemester, bodde fröken Fröjd i vårt residens och skötte marktjänsten såsom utfordring av djur, speciellt mina vilda småfåglar hade det extra bra då fröken Fröjd skötte om dem, dom fick komma in på kvällen och sova i sängen.
Jag vet inte om jag ser fröken Fröjd som en andra fru eller som en extra dotter, hon är lite ung för det här med fru samt att jag inte är inne på det här med bigami. Som en extra dotter, är hon lite för gammal. Fröken fröjd får gå som en tremänning eller syssling.
Den ende som lider lite av att fröken Fröjd har kommit in i våra liv är Juan, han är helt enkelt avundsjuk eftersom fröken Fröjd får bo i huset och han bor i vedskjulet.

måndag 21 mars 2011

Ett litet ord från bibeln


Om du med din mun bekänner att FlickPappan är herre, och i ditt hjärta tror att Satan har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad.
   Romarbrevet 10:9

Troll

Det har kommit till min kännedom att denna skylt finns uppsatt utanför Rocktrollets Nan Tunnels lilla grotta.


FlickPappan och djur

Jag är inte bara den kände FlickPappan utan jag är även Pappa, och med detta uppdraget kommer det en del förpliktelser så som väldigt mycket djur.
En lista på de djur som befinner sig på Stuteri Höglyckan.
Hästar
Nautilus, vallack
Popsicle, sto
Idun, sto
Acapella, sto
Joanna, sto
Embla, sto
Loke, vallack
Ansgar, vallack
Till detta kommer 4 stycken hästar som går på bete.
Hundar
Ozzy, irländsk varghund
Dio, schäfer
Katter
Svarta Malin, bondkatt
Judas, bondkatt
Maja, norsk skogskatt
Pascal, maicone
Övriga djur
Sune och Kitty, kaniner
Heinrich, husmus
Himmler, husspindel
Juan, hårläggare

Rara Söta Anna

Är detta det eftersökta alstret som Nillan Pe och Cerxes går igång på.

Vi träffade Anna i korvkioskkön
Hon utstråla´ värme och var av rätt kön
Hon spana på Ragge och Ronny ocksåå
Hon verkade inte bry sig att vi två var tvåå
Jag tog första steget och närmade mig
Och sedan fyra veckor, e´ hon vår tjej
Då började tjatet varenda kväll
När vi skulle ut och röja kom hennes gnäll

Du säger du vill ha mig
Du kan hoppa upp och ta dig
Du har ingen charm, ingen stil och rostig bil
Jag kräver mycket mera
Än en sönderpökad säng
Jag är ingen våpigt, billigt slit och släng
Nu lämnar jag dig, så det så!

Vad är det med henne, varför e´ hon så sur
Varför går hon i moll och inte i dur
Kom igen lilla stumpan och va´ lite glá
Du har ju fått blommor och en låda choklad

Snälla rara söta Anna
Säg kan du inte stanna
Vi behöver dig, vill pöka dig, säg inte nej
Du e´ så jävla special!
Du är den bästa bruden som vi mött
Så varför gå, låt kärleken bestå
Så sprid lite love

Man ger av sin kärlek och lite därtill
Ändå möts man av kyla av sin lipande sill
Du säger du vill ha mig
Du kan hoppa upp och ta dig
Du har ingen charm, ingen stil och rostig bil
Jag kräver mycket mera
Än en sönderpökad säng
Jag är ingen våpigt, billigt slit och släng

Snälla rara söta Anna
Säg kan du inte stanna
Vi behöver dig, vill pöka dig, säg inte nej
Du e´ så jävla special!
Du är den bästa bruden som vi mött
Så varför gå, låt kärleken bestå

söndag 20 mars 2011

Uppdateringar 20/3

Så var det dags igen, denna vecka har nog varit den lugnaste på FlickPappans blogg sedan starten, inte alls den strida ström av kommentarer eller besökare, saknar verkligen UBBE, även Cerxes har minskat sitt deltagande, men men, dom har viktigare saker att sköta. Trodde ett tag att rocktrollet Nan Tunnel skulle ploppa upp, men hon når kanske inte upp att skriva.
Tistel under namnet Crillan öppnade veckan hårt för att sedan försvinna, men är endå den som har lämnat flest avtryck. Dag-Otto mycket snack men få avtryck, han får bli veckans uteperson. Veckans titel som bubblare blir Nillan Pe, denna SMS-drottning som håller ställningarna.
Veckans inneperson blir mitt tandlösa Child, denna lilla minibitch, får väl bli ett inlägg om henne under veckan som kommer. En vecka som delvis kommer att gå i djurens tecken.
Förra veckan pratade jag om en tävling för nya uppdrag till FlickPappan att skriva om, men jag väntar nog en vecka till, om inte någon har förslag på något. Skriv det då.

Är detta någon som Nan känner.

Svenskmannased

Den som undandrager sig att fullgöra värnplikten och endast vill njuta av fosterlandets gåvor utan att gälda dess krav.
Han är ovärdig att nämnas bland fria svenska män. Att svika Konungen och Fäderneslandet har aldrig varit svenskmannased.

Lille-Danne

Nu är Lille-Danne tillbaka från sitt hemliga uppdrag i världsfredens tjänst, så hemligt att han inte själv visste om det, men om ca två veckor ska han åka tillbaka till sin kära kulle mitt ute i ingenstans. Det verkar som om han har det bra där borta i öknen och maten är bra, vilket syntes en del på hans midja. Verkligheten och åldern kommer ikapp honom också.
Vad Lille-Danne gör i sitt uppdrag är höjt i dunkel, ligger på en kulle, kör lite bil, träffar lokala bybor mm.


Vet inte om det är Lille-Dannes kulle som syns i bakgrunden.

Välkommen hem

Han läste det på ett plakat
Han hörde på sin faders tjat
Min gosse, du vet din plikt
Åk till Vietnam för ditt land
Så värvning han tog
Fast hans tveksamhet var stor
Med vapen stolt i sin hand
Drog han ut i krig för sitt land

Men hans liv blev ej så lätt
Nej, det kändes inte rätt
Han grät varje natt
Ja, han grät för varje liv han har ta'tt
Men när han såg Uncle Sam
Släppa sin napalm
Då frös hans känslor ihjäl
Och han led in i kropp och själ

FRÅN USA TILL VIETNAM
VÄLKOMMEN HEM

I USA:s slumkvarter
Vår hjälte ibland man ser
Ensam på sin hjältefärd
Ensam i drogens värld
Bortglömd av det land
Han kämpade för i Vietnam
För hjältar av hans sort
Dom vill man ju helst glömma bort

FRÅN USA TILL VIETNAM
VÄLKOMMEN HEM

En sista kula han har kvar
Ja, det sista liv han tar
Ett sista mord för Uncle Sam
Han tog ju sitt liv för sitt land

Gay-gala 3

Som jag lovat tidigare presenteras här pristagarna i den alternativa Gay-galan. Håll till godo.
  • Årets bög, Datorväskan Pierre 3727 i svart modell.
  • Årets bög med funktionshinder, Pierre Bengtsson folbollspelare i AIK (allmänna idiot klubben) alla i AIK har någon form av handikap.
  • Årets bögnykomling, Jean-Pierre från TV-serien ung och bortskämd, en solklar vinnare.
  • Årets bögwannabe, Prins Daniel som heter Pierre i andra namn, försöker gifta sin in i sociteten men valde lite fel person att gifta sig med då. Tror att kungen skjuter honom om han försöker med lite bögeri.
  • Årets manligaste bög, kvarstår till nästa år, finns ingen vinnare, möjligen skulle smurfbögen Pierre alias Maskinen vara en vinnare.
  • Årets kvinnligaste bög, fanns ett flertal men vinnaren är Pierre Babsan.
  • Årets bögröv, Jean-Pierre Barda, detta enligt tips från anonym.
  • Årets bögpit, Pierre di leva, också detta efter tips från anonym.
  • Årets bögteam, Pierre (The Moniker) med bihang.
  • Årets av misstag bög. Bert den lokale byidioten.
  • Årets dansbandsbög, Pierre Björkman, en före detta frisör från Borås, numera självutnämd schlagerexpert.
Många av ovan presenterade personer bor med stor sannolikhet på nedanstående gata.

lördag 19 mars 2011

Lilla Vackra Anna

På allmän begäran från ett antal läsare kommer här textmassan till lilla vackra Anna, vet inte riktigt varför denna skulle vara så bra och rolig, känns för mig tämligen sorglig, lika sorglig som balladen om lilla Anna.

Lilla vackra Anna om du vill
Höre mig med själ å hjärta till
Jag är öm och trogen å till kärlek mogen
Tycker om at vara jäv å gill

Minns du hur vi lekte alla dar
Smekade varann som mor å far
Redde ler med handen byggde hus i sanden
Ack hur lätt och lustigt livet var

Men den glada tiden snart försvann
Jag fick lära tröska å du spann
Du gick vall i skogen å jag körde plogen
Mera sällan sågo vi varann

Blott när sommarn stod i blomsterkrans
å när julen bjöd oss opp till dans
Kunde vi få råkas, rodna, le och språkas
Aldrig någon större glädje fanns

Lilla Anna snart flyr dagen bort
Livet har blott en och den är kort
Liksom spån i strömmen som en bild i drömmen
Hastar männskan till en bättre ort

Snälla Anna när Gud skapte dig
Tänkte han helt visst i nåd på mig
Kom att ja mig giva och min maka bliva
Så skall det bli ljust på livets stig

I en liten stuga skal vi bo
Leva med varann i fred å ro
Lära barnen kära gud och kungen ära
Det skal bli så roligt må du tro

Röda kinder stora ögon blå
Vackra händer nätta fötter små
Rund och vit om armen blommig full i barmen
Det skall bli nånting att titta på

Sist vi följas åt till himmelen
Råka far och mor på nytt igen
Bliva åter unga börja åter sjunga
Kärleken är livets bästa vän

Amy Diamond 4

Mannen på bilden skulle kunna vara Amy Diamonds storebror, med tanke på att kvinnan är av normalstorlek.

Amy Diamond 3

Här är en bild på Amy Diamonds storasyster samt Amy själv.



Deras mamma hade kameran för högt riktad, därför syns inte Amy.

Amy diamond 2

Tänkte bara presentera ett icke ännu släppt album med Amy Diamond och hennes kusiner.

Amys julalbum.

torsdag 17 mars 2011

Wannabeelistan

Med denna lista presenterar jag de i omgivningen som vill in på Linderödselitens lista, dock lite mer kortfattat en själva eliten.
  • Sixten Redlös, som namnet säger ständigt berusad, för berusad för att tillhöra.
  • Muhammed ibn Allah, troende muslim, va fan tror han.
  • Johanna Malmö, en wannebee som sprider oreda och tvedräkt var än hon drar förbi eller befinner sig, inget bra sällskap. 
  • Flemming Jörgensen, en dansk konstnär med streckgubbar som sin grej, dricker inte öl.
  • Johan Alban, en kosovoalban som har ett eget gäng, han själv, lever på bananer
  • Major Martinsson, en avdankad före detta sjöofficer inom MUST, fyller ingen funktion inom sfären för tillfället.
  • Sven-Erik Martinsson, bror till Major Martinsson, en före detta allkonstnär inom gröna vårenrörelsen, har inga gröna fingrar.
  • Neger-Joe, en gammal sjöman som har haft ihop det med finska horan, mutta spricka.
  • Helmut von Bratwurstenlien, en inflyttad tysk från Bayern, umgårs en del med Juggegänget.
  • Magdalena Magnusdottier, isländska som härstammar från färöarna, en hårt arbetande 6-barnsmamma som jobbar dubbla skift samtidigt som hon tar hand man och barn samt pluggar till jurist och sjuksköterska.
  • Lena Hande'n, en nymphoman från Kungslena i Västergötland, vill bara en sak hela tiden, hänger mycket med Neger-Joe.
  • Knud Wibek, återigen en dansk lagvrängare utan formell utbildning, funkar kanske i Danmark, men inte på åsen.
Gå gärna in och läs inlägget om Linderödseliten, utlagt 15/2, igen och jämför, så förstår ni.

onsdag 16 mars 2011

Lilla Anna

Texten till lilla Anna, denna text är tillägnad rocktrollet Nan Tunnel, ser fram emot då hon ska framföra detta underbara alster.

Det var en liten flicka
som en dag i sköna maj
skulle gå och hämta vatten
men hon var lite skraj

Hon hade hört dom vuxna tala
om vem som bodde nere i ån
hon ville inte gå
men hon vågade inte säga ifrån

När hon kom fram till ån
hörde hon den vackraste musik
hon ställde sig att lyssna
ingen ton var den andra lik

Måste bara smyga fram och se
vem musikanten var
den människa som hanterar
felan så måste va underbar

Anna blev bara åtta år
Hon är död nu, som ni nog förstår
Anna blev bara åtta år
Hon kommer aldrig mera att vakna

Där nere vid vattnet
satt en pojke, ung och grann
han sa: Kom hit lilla flicka
så vi får hälsa på varann

En våt arm kring en liten hals
sen båda två försvann
och den lilla flickan
man sedan aldrig fann


Anna blev bara åtta år
Hon är död nu, som ni nog förstår
Anna blev bara åtta år

Hon kommer aldrig mera att vakna