tisdag 16 augusti 2011

Tips från Juan 1

Här kommer lite hudtips från mig, främst för smink men också för skötsel av huden, dessa tekniker använder jag ofta på FlickPappan för att få fram hans naturliga look.
Foundation – sminktips
Det kan vara en god idé att bara använda en heltäckande foundation till sena kvällar och fest. Om du använder en halvtäckande foundation behöver du inte applicera den på hela ansiktet. Har du lyckats hitta en foundation som har samma färg som din hud (gratulera) är det bättre att bara lägga ett tunt lager på de delar av din som hud du är missnöjd med, (gäller inte FlickPappan) t.ex. de delar som är lite röda, där det finns ytliga blodkärl (oftast runt näsan, hakan och delar av pannan). På så sätt ser du snygg men också naturlig ut. Det finns även tonad fuktkräm som fuktar huden samtidigt som den jämnar ut färgen. Avföring från jakar fungerar alltid, då denna anpassar sig efter hudens färg, mycket användbart.

Om du svårt att hitta en foundation som går i samma ton som din hud och står och väljer mellan en mörkare och en ljusare är det bättre att ta den ljusare. Pudra lite extra på näsan. Den blir ofta fet och puder får den dessutom att se mindre ut, i FlickPappans fall är detta inte nödvändigt, han har en elegant och naturlig näsa. Det finns även transparent puder som är bra att använda för att fixera sminkningen.

3 kommentarer:

  1. Juan har bra tips, är det därför som flickpappan är så len även på det hårda stället.

    SvaraRadera
  2. Jag är len som en nyfödd över hela kroppen.

    SvaraRadera
  3. Jag använder alltid heltäckande foundation, nämligen camofärg. Coolt som fan.

    SvaraRadera