torsdag 11 augusti 2011

Dansband

Dansbandsmusik är vedervärdigt och dansbandsmusiker är misslyckade rockmusiker som känner sig tvungna att spela i dansband för att få ihop till hyra och mat. Hur många dansbandsmusiker vill spela i dansband egentligen.
Dansbandsmusiker har nästan alltid en trasig bakgrund av krossade rockdrömmar. Pga. sådana trauman är de inte kapabla att se sitt eget bästa. Därför måste vi skydde dem från sig själva genom att hindra dem från att utföra sina värv och vi bör inte lyssna på vad de själva säger ty liksom missbrukaren eller den som misshandlas i ett förhållande kommer dansbandsmusikern alltid att hävda att han trivs med sitt yrke.
Det är också vanligt att utländska musiker lockas till Sverige med löften om ett bättre liv och en karriär som till exempel jazz- eller rockmusiker. Istället tvingas de spela saxofon i ett dansband och ta emot hundratals, kanske tusentals kunder på en kväll. De får dåligt betalt och de tvingas praktiskt taget bo i en rosa turnébuss ständigt på väg till en ny spelning.
Missbruk är också vanligt, kaffe, nikotin, och somliga går ner sig djupt i groggträsket. Dansbandsmusiker sprider även sjukdomar då de ibland står på scenen med en förkylning i kroppen.
Musicerandet sliter ut deras kroppar. De arbetar oftast på kvällarna och den tråkiga musiken går hårt åt deras musiköron och känsla för smak. Klädseln bär vittnesmål om det senare.
Det är viktigt att få med ett genusperspektiv. Dansband består av män, möjligen har de en pinuppa som sjunger ibland. Publiken består främst av tanter. Dansband är fel och omoraliskt. Musik ska vara något fint, något vackert. Något man gör för passionen och kärleken till musiken, inte för pengar. Men det är inte dansbandsmusikernas fel. De är offer. Det är köparna som är skurkarna. De där hurtiga tanterna med sönderblekt hår och prickiga kjolar som svänger sina fläskiga ben i en bugg till tonerna av Leende guldbruna ögon som kvällens band tvingas framföra i matchande kostymer. Ska samhället verkligen tillåta ett sådant utnyttjande av människor? 

Således föreslår jag att vi kriminaliserar dansbandskonsumenterna. Vissa kanske hävdar att detta kommer att leda till att dansbandsindustrin går under jorden och att dansbanden istället tvingas spela på svartklubbar där de riskerar att råka illa ut. Det skiter jag fullständigt i.
Vidare behöver vi komma åt de managers som skamlöst utnyttjar musikerna. Detta kan vi göra genom att använda en bokningslagstiftning som helt enkelt gör det kriminellt att boka dansband. Ytterligare en positiv effekt av en sådan lagstiftning är att vi skulle kunna tvinga hyresvärden att säga upp en hyresgäst om det kommer fram att han är dansbandsmusiker, eftersom lägenheten då är att betrakta som en studio där omoraliska verk blir till.
Vi måste håna dansbanden och förakta dem. Vi måste göra narr av deras kläder. Vi måste bedriva kampanjer som får folk att förstå hur smutsiga och orena dansbanden är.

Uppmana alla som kan tänkas gå på dans: Skulle du vilja att din son blev dansbandsmusiker? Det bör göras möjligt för sociala myndigheter att omhänderta dansbandsmusikers barn eftersom dansbandsmusiker inte kan anses lämpliga som föräldrar.
Ett annat skäl till omhändertagande är att barnen tveklöst kommer att bli mobbade i skolan.

4 kommentarer:

  1. Målaren på Bjåre11 augusti 2011 kl. 20:39

    I motsats till flickpappan tycker jag att man borde dela ut statliga bidrag till alla dansbandsmusiker.Musikerna och deras musik utgör en grundläggande del av kulturen i Sverige.Deras underbara musik och inte att förglömma sanslösa taktkänsla,utgör en värdefull del av kulturarvet.Klädstilen som har inspirerat stora delar av Nordens befolkning,utgör en ännu större gåva till folket.Samtidigt ska man betänka att tanterna i sina prickiga klänningar har fått något vettigt att syssla med.Nämnligen att underhålla män.Detta är väl vad deras skapelser är gjorda för.Man måste också betänka att de håller den illegala sprittillverkningen under armarna.För vem står ut med en hel kväll fylld av dansbandsmusik utan alkohol i kroppen

    SvaraRadera
  2. Statliga bidrag, jag antar att du då menar socialbidrag.
    Att spela allt i tvåtakt skulle till och med FlickPappan klara av.
    Att klästilen har inspirerat många är bara att ta en tipp på alla dessa äldre människor i matchande sportställ och dylikt.
    Men vem vill i verkligenheten klä ut likadant som fyra, fem andra och gå upp en scen och visa upp sig.

    SvaraRadera
  3. Lite go grillad gris några öl och jäger sen lite kaffegök på de så klarar man de mesta, fp vill gärna gå på helgens dans gala men vågar inte för frau,

    SvaraRadera
  4. Hade det bara varit bra musik så hade det kunnat bli en lyckad kväll.

    SvaraRadera