fredag 26 augusti 2011

Moseboken 3

Avslutningsvis på temat att tolka Moseboken, presenterar FlickPappan ytterligare ett antal frågeställningar på hur allvarligt man ska/kan tolka denna del av bibeln. Undras om det håller i ett straffrättsligt efterspel.
En släkting, dock en avlägsen, har en bondgård och han envisas med att odla både potatis och vete, vilket är en synd enligt 3:e Moseboken 19:19. Vidare så har min släkting också den fula ovanan att svära jävligt mycket. Hans fru och två döttrar har den fula ovanan att gå omkring klädda i kläder, gjorda av mer än ett tygmaterial. Är det verkligen meningen att jag måste samla hela bygden och stena dem till döds, 3:e Moseboken 24:10-16, dom bor nämligen utanför en av våra större städer så det stora problemet är ju att samla alla i bygden. Eller går det lika bra att bränna dem på ett familjebål som man gör med släktingar som sover i samma säng, 3:e Moseboken 20:14.
Till sist, visste ni att man begår en synd då man går till frisören och klipper sig eller rakar skägget, 3:e Moseboken 19:27, dock framgår det inte vilket straff som ska utdömas, men brännas på bål torde vara ett rimligt straff på denna stora synd.

4 kommentarer:

  1. Vad gäller då man går naken, då har man inget plagg alls på sig.

    SvaraRadera
  2. Då du går naken begår du ingen synd om du inte är tjock, då bryter du mot alla synder och ska steglas.

    SvaraRadera
  3. Tur att jag inte är tjock då utan perfekt utformad med långa ben, fast rumpa och fina stora bröst.

    SvaraRadera
  4. Jag vet, har trots allt lagt ut ett par bilder som liknar dig.
    Tur att du inte är tjock, det gillar vi inte.

    SvaraRadera