onsdag 27 juli 2011

Ord från Österrike

Lite uppdateringar om FlickPappans bravader och äventyr i det sköna Fulpmes. Efter söndagens delvis dåliga väder samt alla skrikandes lädertanter bar det på måndagen iväg längst in i dalen, Stubaital, för en utflykt upp på en glaciär ca 3000 möh. En tämligen äventyrlig färd med linbana högt över marken. Vädret var bra med sol då vi började vår färd, uppe på toppen var det ca 10 cm nysnö och 0 grader, FlickPappan hade kortbyxor och ett trendigt rosa linne på sig, efter lite snöbollskrig med ett par tyskar, att dom aldrig lär sig, åkte vi vidare på vår färd, att bestiga ett mindre berg, längs en väldigt brant och våt "stig".
Väl uppe delade sig bergen som en stor gryta med ett öppet landskap mellan bergstoppar samt ett flertal vilda djur så som österrikiska fjällkor, vildfår, lamaåsnor och sydtyska pumor, de senare är stora tyska kvinnor från Bayern.
Här bestämde vi oss för att äta på en liten hytte, det skulle vi aldrig gjort, 1.5 timmar för ett stekt ägg med lite bacon, och pannkakan som vi beställde såg vi aldrig till, det visade sig att paret som drev/bodde på hyttan var över 90 år, kraftigt senildementa och sydtyska flyktingar. FlickPappan lärde sig ett antal tyska svordomar här, scheisse.
Dessa damer har inte något med sydtyska pumor att göra.

2 kommentarer:

  1. Är detta kvälls dressen för fru Roos och Frau hjärtat ?

    SvaraRadera