onsdag 27 juli 2011

Ett annat ord

Lite om tisdagen, denna dag besämde vi oss för en rundvandring längs med toppen utav berget där vi bor, eftersom det denna dag var soligt och vackert väder.
Linbana upp till toppen för att spara tid, FlickPappan tänkte först springa upp men jag ville inte vänta på andra. Efter en tämligen avancerad vandring, Child klarar sig utmärkt, hon är som en bergsget, medan Frau är mera som en bergsko, ville i alla fall Frau und Child samt Emme vila sig vid en hytte som nästan hette Jookmokk. FlickPappan samt 3/4 av dansbandet Roos fortsatte vårt äventyr. En ännu värre "stig"/stup på alla sidor, en "stig" framtagen av fjällräven eller snarare fjällämmlen Gnell Roos bar oss upp till avgrundens kant, här rastade vi med öl, underberg samt torr bulle, alla andra bergsbestigare åt frukt och grovt bröd samt drack vatten, mesar. De flesta av dessa "rutinerade" alpinister, deras klädsel tydde på det i alla fall, hade vi sprunget om på vägen upp.
Efter avslutad förtäring bar iväg neråt på de snöklädda "stigarna", ca 1057 höjdmeter på 1,5 timme, FlickPappan är en stigfinnare av rang.
På kvällen hade FlickPappan ordnat med en spelning rill dansbandet Roos på det lokala ölhaket, der grosse knödel, en viss oreda/kalabalik utspelade sig då Roos började sin spelning, troligen på grund av att jag hade bytt ut en del av deras låtlista mot mer tung tysk metal med låtar som Du Hast Ein Mutter, Ich Will Ein Mutter m.fl, och inte det vanliga tysk/österrikiska öljoddlarsvamlet. Dock tror jag att det lilla fåtal som hade kommit ville ha öljoddlarsvammel.

Herr und frau Roos, så går dom klädda här nere.

2 kommentarer:

  1. Är i chock om fp har klarat att lägga in dessa inlägg själv, verkar som ni har de bra tycker synd om dom andra att dom tvingas dricka fp jä... underberg , snygga dressar Roos har.

    SvaraRadera
  2. Hur kommer det sig att Cerxes är i chock över detta, det finns faktiskt internet i Österrike också, detta är ingen uppfinning enbart för ås på åsen.
    Den store Gnell har ju själklart hjälp mig att komma igång med internetet här nere.
    Nu är det så att Roosarna också gillar Underberg, denna eminenta dryck för riktiga män och kvinnor med rejält med hår under armarna.

    SvaraRadera