fredag 29 juli 2011

Alprodel

Vad hände under gårdagen undrar ni säkert, jo igår var det bestigning av ett annat berg, nytt för dagen, vi gick på en stig i skogen i 3 timmar och avverkade ca 800 höjdmeter för att nå fram till vårt mål, ett nunnekloster. Väl framme var det läge att skalla en nunna, alltid trevligt. På klostret avnjöt vi en god middag samt ett antal öl.
Efter ytterligare en timmes vandring var vi framme vid Österrikes längsta sommarrodelbana, 2800 meter samt en fallhöjd på 640 meter, inget för veklingar detta. FlickPappan tog Child på släp, dvs. Childs rodel var fastsatt i min, Child var lite tveksam först till att åka men det är bara att bita ihop.
Måste säga att det var väldigt roligt och en riktig upplevelse att åka, man fick själv bromsa, öka farten gav sig själv. En liten plastkälke som satt fast på en rund stålskena. Väl nere ville Child genast upp igen och åka igen trots att hon var livrädd i början av vårt åk.
Självklart åkte vi igen.
Idag är sista dagen och på programmet står en runda i ett höghöjdsäventyrsland, dvs en hinderbana uppe bland träden, FlickPappan måste ju bara glänsa här. Eventuellt blir det kanske någon vandring också, återminstonde till äventyrslandet.
Imogon bär det hemåt igen, hoppas att ni inte har saknat er FlickPappa för mycket.

4 kommentarer:

  1. FlickPappan förstår att ingen vill kommentera detta inlägg, detta är enbart något för hårda män som jag och tuffa brudar som Child.

    SvaraRadera
  2. Det borde hetat aprodel. Ang apklättring e jag stolt att du har så nära koppling till våra förfäder.

    SvaraRadera
  3. Låter kul, men jag hade inte vågat

    SvaraRadera
  4. Förstår inte hur apa kommer in här, har aldrig sett en apa på en liten plastkälke.

    SvaraRadera