lördag 30 juli 2011

Hemåt

Vill bara förannonsera att idag bär det hemåt igen från Fulpmes, en liten sträcka på ca 140 mil som ligger framför oss.
Se you all tomorrow.

Fraus nyinköpta tyrolerdress, dock inte Frau i den.

fredag 29 juli 2011

Alpklättring

FlickPappan med bihang har idag prövat på det här med att klättra i hinderbana uppe bland träden. Det var bara jag und Child som prövade samt vissa väl utvalda delar av dansbandet, dvs sångerskan Tistel fick spara rösten till annat. Lite säkerhetsgenomgång först, dvs den som klättrade kunde inte stämma de ansvariga vid eventuella fall från hög höjd. Som vanligt var FlickPappan trevligt klädd i mintgrönt linne samt ett par nyinköpta lederhozen, tyvärr så är inte Juan med så håret fick jag dölja i en hjälm, trendigt rektumröd.
Först var man tvungen att genomgå en gul bana, nybörjare, detta gick bra, Child fick ett litet bryt då hon skulle kasta sig ut mellan två plattformar, ca 10 meter mellan sig, och fem meter över marken, men som FlickPappan sa, bit ihop och hoppa. FlickPappan fick ägna sig åt Child i de gula banorna först, därefter bar det iväg till de blå banorna och sedan de riktigt avancerade, ca 15 meter upp i luften, dvs de röda. FlickPappan dominerade sin vana trogen tillställningen och många stod och skrek och ville se mera av Tarzan=FlickPappan, självklart bjöd jag upp till dans för de som vågade ta sig upp.
Prövade allt, förutom Black Extrem, fick ju ägna mig åt Child lite till.
Måste säga att det var skitroligt, trodde inte att det skulle vara så roligt.

Alprodel

Vad hände under gårdagen undrar ni säkert, jo igår var det bestigning av ett annat berg, nytt för dagen, vi gick på en stig i skogen i 3 timmar och avverkade ca 800 höjdmeter för att nå fram till vårt mål, ett nunnekloster. Väl framme var det läge att skalla en nunna, alltid trevligt. På klostret avnjöt vi en god middag samt ett antal öl.
Efter ytterligare en timmes vandring var vi framme vid Österrikes längsta sommarrodelbana, 2800 meter samt en fallhöjd på 640 meter, inget för veklingar detta. FlickPappan tog Child på släp, dvs. Childs rodel var fastsatt i min, Child var lite tveksam först till att åka men det är bara att bita ihop.
Måste säga att det var väldigt roligt och en riktig upplevelse att åka, man fick själv bromsa, öka farten gav sig själv. En liten plastkälke som satt fast på en rund stålskena. Väl nere ville Child genast upp igen och åka igen trots att hon var livrädd i början av vårt åk.
Självklart åkte vi igen.
Idag är sista dagen och på programmet står en runda i ett höghöjdsäventyrsland, dvs en hinderbana uppe bland träden, FlickPappan måste ju bara glänsa här. Eventuellt blir det kanske någon vandring också, återminstonde till äventyrslandet.
Imogon bär det hemåt igen, hoppas att ni inte har saknat er FlickPappa för mycket.

torsdag 28 juli 2011

Alpbild

En liten semesterhälsning från de ljuvliga alperna med en vy från ovan.

En till alpbild

Ytterligare en liten bild från alperna, denna mera från sidan.

Innsbruck

Gårdagens begivenhet var Innsbruck, vi tog ett elegant designat tåg dit, ett tåg som slingrade sig fram längs med bergssidorna. Väl framme var det möte med borgmästaren angående vissa praktiska detaljer såsom att tyrolhatt ska vara grön samt att rakborsten i en hatt ska bäras på höger sida, med vissa undantag. Tyrolerhattar designade av FlickPappan kan dock vara mattsvarta.
En annan sak som kom upp på bordet vara att lederhozen inte är samma sak som läderbög, något som många italienare har fått för sig, vad vet dom egentligen, ett folk uppväxt på getmjölk, mjuk ost samt dåligt kokt pasta.
Annars så var det på det stora hela en trevlig dag i Innsbruck, en och annan lokal kändis kom fram och presenterade sig. Kvällen avslutades på ett trevligt ölhak.

Tyrolerdamer med fina och stora ölkrus.

onsdag 27 juli 2011

Ett annat ord

Lite om tisdagen, denna dag besämde vi oss för en rundvandring längs med toppen utav berget där vi bor, eftersom det denna dag var soligt och vackert väder.
Linbana upp till toppen för att spara tid, FlickPappan tänkte först springa upp men jag ville inte vänta på andra. Efter en tämligen avancerad vandring, Child klarar sig utmärkt, hon är som en bergsget, medan Frau är mera som en bergsko, ville i alla fall Frau und Child samt Emme vila sig vid en hytte som nästan hette Jookmokk. FlickPappan samt 3/4 av dansbandet Roos fortsatte vårt äventyr. En ännu värre "stig"/stup på alla sidor, en "stig" framtagen av fjällräven eller snarare fjällämmlen Gnell Roos bar oss upp till avgrundens kant, här rastade vi med öl, underberg samt torr bulle, alla andra bergsbestigare åt frukt och grovt bröd samt drack vatten, mesar. De flesta av dessa "rutinerade" alpinister, deras klädsel tydde på det i alla fall, hade vi sprunget om på vägen upp.
Efter avslutad förtäring bar iväg neråt på de snöklädda "stigarna", ca 1057 höjdmeter på 1,5 timme, FlickPappan är en stigfinnare av rang.
På kvällen hade FlickPappan ordnat med en spelning rill dansbandet Roos på det lokala ölhaket, der grosse knödel, en viss oreda/kalabalik utspelade sig då Roos började sin spelning, troligen på grund av att jag hade bytt ut en del av deras låtlista mot mer tung tysk metal med låtar som Du Hast Ein Mutter, Ich Will Ein Mutter m.fl, och inte det vanliga tysk/österrikiska öljoddlarsvamlet. Dock tror jag att det lilla fåtal som hade kommit ville ha öljoddlarsvammel.

Herr und frau Roos, så går dom klädda här nere.

Ord från Österrike

Lite uppdateringar om FlickPappans bravader och äventyr i det sköna Fulpmes. Efter söndagens delvis dåliga väder samt alla skrikandes lädertanter bar det på måndagen iväg längst in i dalen, Stubaital, för en utflykt upp på en glaciär ca 3000 möh. En tämligen äventyrlig färd med linbana högt över marken. Vädret var bra med sol då vi började vår färd, uppe på toppen var det ca 10 cm nysnö och 0 grader, FlickPappan hade kortbyxor och ett trendigt rosa linne på sig, efter lite snöbollskrig med ett par tyskar, att dom aldrig lär sig, åkte vi vidare på vår färd, att bestiga ett mindre berg, längs en väldigt brant och våt "stig".
Väl uppe delade sig bergen som en stor gryta med ett öppet landskap mellan bergstoppar samt ett flertal vilda djur så som österrikiska fjällkor, vildfår, lamaåsnor och sydtyska pumor, de senare är stora tyska kvinnor från Bayern.
Här bestämde vi oss för att äta på en liten hytte, det skulle vi aldrig gjort, 1.5 timmar för ett stekt ägg med lite bacon, och pannkakan som vi beställde såg vi aldrig till, det visade sig att paret som drev/bodde på hyttan var över 90 år, kraftigt senildementa och sydtyska flyktingar. FlickPappan lärde sig ett antal tyska svordomar här, scheisse.
Dessa damer har inte något med sydtyska pumor att göra.

söndag 24 juli 2011

Från Österrike

Lite om FlickPappans tillvaro här på sin semester, vi anlände under söndagen till vårt lyxplace strax utanför den lilla pittoreska byn Fulpmes, ca två mil syd om Innsbruck. Efter en mycket god middag på ett lokalt mathak samt ett litet liveframträdande av dansbandet Roos, Ja vi reser med dem FlickPappan har delvis övertagit arbetet som manager för dem, dom har stannat en del i sin utveckling, var det tämligen tidig säng.
Idag gjorde vi den första bestigningen utav "berget" vädret var blött, väldigt blött det regnade men FlickPappan var utrustad med ett par eleganta skor, ett par shorts av märket fristads, en fin mattsvart tröja och matchande jacka, utanför allt detta bar jag en regnponcho av märket Didriksson, elegant rektumröd.
I alla fall, efter ca 2 timmars bestigning hade vi mellanlandat på mittenstation och då tog vi linbanan upp på toppen för att fortsätta våran vandring på högre höjder, i liften fick jag byta tröja till en fin tröja med märket Sydschakt. Ut ur liften och rakt in i en liten snöstorm, ca 2 grader varmt, fantasiskt, toppen ligger på 2150 möh. Vi bestämde oss för att vandra ner till ett matställe på 1616 möh där vi avnjöt en mycket god lunch. Glömde att säga att FlickPappan gick hela vägen i snöstormen med bar överkropp och alla galanta läderdamer flockades runt mig, då är det tur att Tistel och Frau är med, en blick från dem, ja det säger allt.
Grüss gott.

Välkomstkommiten vid ankomsten.

fredag 22 juli 2011

Österrike

Så var det dags, FlickPappan med familj ska åka till utlandet, nämligen Österrike, Flickpappan har fått en inbjudan av borgmästaren i Innsbruck om att komma ner och styla om vissa delar av staden mot snuskigt bra betalt förstås. Samtidigt passar familjen på att fotvandra lite grann i alperna i närheten av det underbara Fulpmes. Som den emeinenta gentleman jag är låter jag stallflickan Tina Fröjd bo i vårt hus och sköta om verksamheten såsom ge hunden mat, smörja vevaxlen och klippa gräset. Betalning för detta är äran.
Utav ovan semester kommer det att bli en aning tunt på bloggen från idag och 9 dagar framåt.
Önska nu FlickPapapn, Frau und Child en god semester.

Hit ska vi.

Semester

SÅ HÄR MÅSTE LIVET KÄNNAS DÅ FLICKPAPPAN ÄR PÅ SEMESTER.



Byggkillar

Tänkte bara presentera de personer som under veckan har hjälpt FlickPappan med hans husbygge, se nedan bild.
Från vänster har vi Gunther, Herman, Adolf samt heinrich, alla iklädda moderiktiga byggkläder, kläderna är dock mest lämpade att arbeta med inom stadsmiljö. Tänker då mest på alla kvinns som går för förbi och visslar efter byggjobbare. Förhoppningsvis gör killarna ett bra jobb under min bortavaro.


Frånvaro

Ni får gärna pröva, Tina Fröjd kan vara en ilsken liten Bitch.


666 sjätte

Detta är en hemlighet, som kräver noggrann eftertanke för att avslöjas. De som har förstånd och insikt kan räkna ut vilddjurets tal, det är en människas tal, och talet är 666.
Är det här vilddjuret som alla söker efter.

torsdag 21 juli 2011

Skönhetstips

Tänkte bjuda på ett enkelt och samtidigt billigt SMS-tips nu inför högsommaren, nämligen att göra sina egna skönhetsprodukter, Juan gör många utav mina, det blir inte bara billigare, dessutom vet du vad produkten innehåller. Socker och olivolja blir en superbra skrubbkräm för torra händer och fötter, mosade jordgubbar blir en fin ansiktsmask och öl, som är gott att dricka, är bra att ha i håret. Dessutom känns det miljömedvetet att bara använda naturliga produkter.

Vem är mannen.

Vem är mannen på bilden.
Fyller han någon funktion i samhället.
Är han arbetslös.
Är han full eller bara tom i blicken.
Vem vinkar han till.
Varför är han så roligt klädd.
Är han en bagare.
Vad har han i handen.
Är det en bagareslev eller en kräkla.
Är det en liten smurf vid namn Pierre som är upphängd.

onsdag 20 juli 2011

Senna konstnär?

Senna har visst tillbringat några dagar och nätter i sin källare, många har undrat vad han gjorde där.
Senna skulle överraska sin kära Nan och hade målat ett litet konstverk till henne, visste inte att han hade sådana talanger också, en riktig mångsysslare, allas vår Senan Tunnel.

666 femte

De tio hornen som du såg är de tio kungar, som ännu inte har fått något rike. Men tillsammans med vilddjuret får de makt att regera som kungar under en enda timme. De behärskas av ett och samma sinne och överlämnar sin makt och myndighet åt vilddjuret. Tillsammans ska de börja krig mot Lammet och Lammet skall halalslaktas. FlickPappan ska regera för han är Herre över alla herrar, han är kungarnas Kung, och hans folk är de som är kallade och utvalda och trogna.

Trosa

Häromdagen då FlickPappan var iväg på ett ärende uppåt landet, dvs. ödemarken norr om Skåne ett riktigt underutvecklat område, bar det sig inte bättre än att han blev vittne till en olycka i Trosa, en olycka som fick till följd att tunneln i Lårviken blev stängd pga. ett läckage av vätska i ett närliggande buskage, vilket innebar att FlickPappan fick ta bakvägen till Trosa.
Vidare ska man observera den eleganta svarta spetsen som formar sig exakt runt midjan.


Bakvägen till trosa kan bestå av en pärleled ska inte förväxlas med pärleporten.

tisdag 19 juli 2011

Militära OS i Rio

Måste bara skriva några rader om militära OS som går av staplen i Rio, Brasilien, anledningen till att jag skriver om det, är på grund av att min emeinenta och minst lika vältränade lillebror, Lille-Danne, är en av de svenska deltagarna, Sverigeetta som han är. På SM för några veckor sedan blev han dock bara trea, men det får skyllas på en tung träningsperiod samt ett halvår utan träning då han befann sig på hemligt uppdrag i FNs tjänst, dvs. ett riktigt uppdrag i ett krigförande land och inget jävla mesuppdrag som så många andra har gjort. Det här med militär femkamp är inget för veklingar utan det är riktigt tuffa grejor, för hårda män och kvinnor.
FlickPappan har tidigare haft inlägg om både Lille-Danne, Militär femkamp samt hemligt uppdrag mm. och nu vill jag bara önska honom lycka till med sin målsättning, som är att bli bäste svensk.

Länk till tävlingen, resultat mm. är http://www.rio2011.mil.br/

Finns även en blogg som heter mwg-bloggen.se

Bakrulle igen

Vill bara återigen påminna om denna eminenta uppfinning för dem som vill bli solbrända där solen aldrig skiner, se även ett tidigare inlägg, finns att köpa hos din lokala handlare.

Sara

Ett stort grattis till alla som heter Sara idag, nämligen dagens namnsdagsbarn. Alla Sara får även ett gratis SMS-tips av FlickPappan.

Förutom smink är det viktigt med fina vita tänder, tandblekning kan då vara ett alternativ.

Även kvinnor

Att män jämför sina behag är allmänt känt men att damer också gjorde det var kanske inte så känt. FlickPappan anser dock att damer skulle göra detta mer ofta och gärna då offentligt, som dessa båda sköna damer på bilden, tror att det är Kåttis och Nillan Pe, är lite osäker på det.
FlickPappan skulle kunna förvirra in sig på det glada 1980-talet då alla skulle vara topless, både män och damer, och alla kunde jämföra fritt men det inlägget skulle fått en tendens till att balla ur.

Bild från Bosarpssjön.

Trafikmärke

Somliga säger att trafikmärken inte är roligt och svårt att lära sig, det beror på.

måndag 18 juli 2011

Ironi

Ironi (bokstavligen "omkasta", "förställa") är en stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas. Publiken, åtminstone en del av den, förutsätts även vara införstådd med detta. Ironi kan vara humoristisk, men behöver inte vara det.
Den kan användas för att undvika öppen konflikt, för att locka till skratt och för att antyda sidor av en företeelse, en person, en tanke etc. som man anser svåra eller olämpliga att utpeka öppet.

Blogglösenord??

FlickPappan fick ett erbjudande från sin webmaster, om att skaffa sig ett lösenord för de som läser min blogg, alltså, FlickPappan skulle då skicka ut ett lösenord till sina läsare som dom skulle använda för att kunna läsa och lämna kommentarer, ett ord, LÖJLIGT.
Vad fan ska jag med det till, anledningen till att jag har en blogg, bortsett från Aras, är för att alla ska kunna läsa den och kunna lämna kommentarer, måste säga att det är det mest sinneslöa förslaget på nya funktioner som har erbjutits.
FlickPappan har svårt att tänka sig att någon skulle nappa på detta, det är helt enkelt idiotiskt, och skulle någon skaffa sig ett lösen måste man vara bra dum. Tänk på alla spontanbesök som ens blogg går miste om, personer som söker något, får en träff på ens blogg, vill gå in och läsa, MEN så krävs det ett lösenord, URBOTA DUMT.
FlickPappan lever av att folk läser och lämnar kommentarer på hans blogg.
Lösenord=Nej Tack, länge leve tryckfriheten.

Åt dem som tog emot honom gav han rätten att bli FlickPappans läsare, åt alla som tror på hans namn.
   Johannesevangeliet 1:12
Vilken kärlek har inte FlickPappan skänkt er när ni får läsa och dela hans blogg. Det är ni som gör bloggen till vad den är.
   1 Johannesbrevet 3:1a

666 fjärde

Hela jorden förundrade sig över vilddjuret och följde efter det, och alla tillbad FlickPappan, därför att han hade gett sin makt åt vilddjuret. Därför tillbad man även vilddjuret och sade: Vem är som vilddjuret, och vem kan strida mot det?
Svaret alla stackare är enkelt, han som gav sin makt till vilddjuret, nämligen FlickPappan.


Må Satan göra en bägare av ditt kranium och dricka sitt vredesvin ur denna.

söndag 17 juli 2011

Uppsving

FlickPappan anar sig till att hans blogg har fått ett litet uppsving igen, vilket är trevligt, det känns som om det är fler inne och läser igen, är det det fina vädret eller. I alla fall är det roligt men det FlickPappan saknar är fler kommentarer, anser att det är det roligaste, så hitta på ett nickname och lämna ett litet avtryck.
FlickPapapn försöker, i mån av tid, att kommentera alla som lämnar ett avtryck, ibland är jag kanske inte snäll, men det skiter jag i.

Ditt ord är en lykta för min fot, ett ljus på min stig.
   Psaltaren 119:105

Klargöra

På den alternativa cykelrundan var det enbart de som var med under förra årets alternativa runda samt några som inte kunde i fjor, dvs. ett trevligt kompisgäng. Blir med all säkerhet en alternativa cykelrunda nästa år också. Är på väg att bli en tradition.

Uppföljning på förvärvsarbete

Romer är ett .... folk. Arbetslösa fyller ... en uppgift i samhället.

Om FlickPappan i en debatt hade yttrat någon av ovanstående rubrik och infogat ett ord som tjuvaktigt i rubrik 1 och i rubrik 2 infogat ordet inte hade jag, enlig somliga, begått ett grovt misstag och antagligen blivit diskvalificerad från fortsatt debatt. Att tillskriva något till en grupp människor baserat på förmåga att arbeta, hudfärg eller religion betraktas som fel. Människor är individer så även de arbetslösa. Varje individ får stå för sina egna handlingar, även arbetslösa. Att generalisera och klumpa ihop människor är en utmärkt grund för rasism och andra otrevligheter.
Av den anledningen är det anmärkningsvärt att vi i Sverige har en lag som gör just detta. LHF, Lagen om hets mot folkgrupp bygger på att vissa grupper anses vara mer skyddsvärdiga än andra grupper. Det är här som LAS, Lagen om Arbetslösas Skyldigheter, kommer in, förmågan att gömma sig i en grop, hålla sig undan från de som arbetar och försörjer detta land etc. etc. etc. Många frågor hopar sig t.ex. ska arbetslösa ha rätt att ta en plats i samhället eller ska dom kastas ut, ska dom få lov att ha rösträtt, FlickPappan menar hur pass SMS-medvetna är en person som är utan jobb. Även om lagen har ett gott syfte är det en diskriminerande och i grunden rasistisk lag. Alla människor, oavsett arbete eller inte, ska ha samma skydd och rättigheter dvs. en som arbetar ska ha samma rätt till bidrag som en icke arbetande person.
Jag menar, varför ska jag inte jag få a-kassa samtidigt som jag jobbar, varför ska bara en arbetslös få det.

Skvaller

Som Flickpappan antydde från inlägget om dagen efter rockabillyfesten fick jag höra en hel del skvaller om vissa inlägg på min blogg. Som jag vid ett flertal gånger skrivit i blogginlägg och lämnat som kommentar till de som lämnar avtryck är den här bloggen strikt seriöst och allt ska ta på fullaste allvar, det skrivna ordet ljuger aldrig. Den ständiga kampen mellan gott och ont lever.
Det är i alla fall roligt och väldigt intressant att höra vilka intriger och vanföreställningar som folk kan bygga upp och som sedan sprids vidare. Typ, göra en riktigt stor höna av en extremt liten fjäder, finns bara en riktig höna och hon är av medelstor art och bor i grueorten.
En trevlig bisak till det hela är att folk lämnar fler kommentarer, åtminstonde två nya eller kanske tidigare smygläsare visade sig och kommenterade, kul tycker FlickPappan, ni får gärna fortsätta med detta.
En av dessa anonyma kommentarspersoner fick jag reda på igår vem det är, men du är så hjärtligt välkommen att fortsätta att läsa alla seriösa inlägg och kommentera dem.
Som alla vet har FlickPappans blogg kommit till utav en slump, se inlägget från 11/3 om namnet FlickPappan, vidare så har jag också AraS Tingsryd att tacka för bloggens existens. Som den trend och modeguru jag är, har jag förstått att en blogg ska vara öppen för alla och att det är ett forum att utrycka sina åsikter i etc. etc. etc. FlickPappan har även gått med i en Facebookgrupp, nämligen våga vägra Facebook, vi som kan och vågar. Har ju förstått att på detta forumet kan det verkligen uppstå rykte och feltolkningar, man kan till och med stänga ute folk från att läsa, fantastiskt.
Flickpappans blogg är till för alla som är intresserade av SMS och så länge som jag tycker att det är roligt så kommer den att leva vidare.
Din blogg, Min blogg, FlickPappans blogg.

Fråga: Flickpappan är av med sin hårläggare, Juan, han har varit borta i tre dagar nu och jag börjar bli orolig att det har hänt honom något, tror att det är några tyskar med i bilden.


Wanted
Juan
Hårläggare

Jag vill ge er insikt och lära er den väg ni skall gå, jag vill ge er råd, min blick skall följa er.
   Psaltaren 32:8


Rockabilly dagen efter.

Måste säga att det var en lyckad kväll igår med god mat och trevligt sällskap, Senna Tunnel hade lyckats väl och uppslutningen var bra, de som betyder något var på plats. Nan Tunnel hade sin vana trogen bakat ett mycket gott bröd. Måste tillägga att Nan såg väldigt bra ut igår, hon ser alltid bra ut, men igår verkade hon längre, mer reslig och ståtlig, undrar vad dom serverade på grekön.
Ett flertal orginal hade också dykt upp såsom blå-Bert, en yngling med tveksam sexuell läggning, gånge-Rolf, trodde inte att det fanns John Lennon-glasögon längre, stora delar av Cadillacband och deras gästartister var orginal av olika anledningar.
Ett gäng extremt söta, trevliga och snälla pinuper hade också bestämt sig för gästa begivenheten, dessa pinuper flockades en del runt om FlickPappan, något som jag inte hade något emot, Flickapappan gillar galanta och vackra damer. Måste tillägga att dessa utomordentligt vackra damer verkligen hade lyckats med sitt klädval, håruppsättningar, sminkning mm, undras om Juan har hjälpt till, han har varit försvunnen ett tag, eller så har dom tagit del av FlickPappans SMS-tips.
En annan kändis som dök upp var Tiger Woods, iklädd keps och lite rundare om magen bara, Tigern gled mest runt och drack en och annan jägermeister och allmänt minglade.
Lite från vimmlet, mannen som försökte hångla upp en trästolpe, stolpskottet vid skithuset, tysken på dass, lögatramparen etc. etc. etc.
Ett av FlickPappans fans dök också upp igår och presenterade sig, hon var dock en smygläsare, men vi får se om hon vågar lämna något avtryck, ett hångel med FlickPappan kan bli din belöning, skulle kunna bli allas belöning.
Lite skvaller kom också fram, får se om jag orkar kommentera det.

Bra gjort ni som arrangerade tillställningen, må gud vara med er i alla dagar och svik inte djävulen då han plockar jordgubbar på ödets bakgård.




FlickPappan och Frau i danstagen.


Nageltips 6

Välj en söt liten accessoar som en tåring eller en fotlänk för att göra fötterna ännu finare. En liten sexig tåring kan kåta upp den stelaste av män.
Undvik att använda strumpor.

lördag 16 juli 2011

Rockabilly 3

Idag smäller det, årets fest, anordnat av the one and only, the ayatolla of rockarolla, the great Senna Tunnel med stor hjälp av ett par mycket eminenta och galanta damer.
Rockabillyfesten i Linderöd, detta är något helt annat än dansbandsgala, tro nu inte att FlickPappan är något jättefan av Rockbilly men det är fan så mycket bättre än dansband.
Väl mött alla vänner som ska dit. Hoppas att Senna är nöjd med alla reklam jag har gjort för årets tillställning i Linderöd.

Nagletips 5

Om du funderar på "fransk pedikyr" dvs. fransk manikyr på tårna, måste du ha lite längd på tånaglarna och det bör i så fall göras under en årstid då man ofta kan bära skor med öppen tå. (Det är ju då naglarna syns som mest också.) Det är inte så bekvämt med långa tånaglar i vanliga skor.

fredag 15 juli 2011

Rockabilly imorgon

Linderöds IP, i hjärtat och på toppen av Skåne, lördagen den 16/7, underbart väder utlovas, Pastor Fredrik fixar, med start ca 15.00, hela dagen och kvällen och natten, bilar, människor, troll, musik etc. etc. etc.
Be there or FlickPappan gonna get you.




Nageltips 4

Välj en färg som matchar dina favoritsandaler. De behöver ju inte nödvändigtvis ha samma färg utan t.ex. silverlack till lila sandaler är jättesnyggt. Rektumröd passar till alla typer/färger av sandaler.

666 tredje

FlickPappan såg ett annat vilddjur stiga upp ur jorden. Det hade två horn som ett lamm men talade som en drake. Detta tillsammans med det första vilddjurets totala makt fick jorden och alla dess invånare att tillbe det första vilddjuret, vars dödliga sår hade blivit läkta.
Vilddjuret gör stora tecken och får till och med eld att falla från himlen ner på jorden i FlickPappans åsyn. Genom de tecken vilddjuret har fått, gör att vilddjuret vilseleder de som bor på jorden. FlickPappan befaller jordens invånare att göra en bild åt vilddjuret, som har ett sår av ett svärd men levde. FlickPappan hade makt att ge livsande åt vilddjurets bild, så att bilden till och med kunde tala och låta döda alla dem som inte tillbad FlickPappan.

torsdag 14 juli 2011

Rockabilly undertill.

Ett litet tips på en outfit som passar under de ordinarie Rockabillykläderna, avser då främst damer och kanske Cerxes.
Glöm inte Rockabillyfesten på Linderöds IP på lördag.

Rockabillyrace

Aras i träningstagen inför de eventuella race som kanske går av staplen på lördagens tillställning i Linderöd, observera Route 66 mellan benen, vet inte om det är så i verkligheten också eller om det har varit, nu är det bara Route 1.

Vackert.

Nageltips 3

Innan du börjar måla tånaglarna, sätt en boll av bomull mellan varje tå så att tårna inte kladdar av sig på varandra. Måla två lager av lack på varje tå, vid extremt slitage måla tre lager samt avsluta med Jakpiss.

Vickan

Som alla vet är det idag allmän flaggdag på grund av att allas vår Vickan fyller 34 år. Ett stort grattis till Hennes Kungliga Höghet Victoria, Sveriges Kronprinsessa, Hertiginna av Västergötland. Tyvärr kan inte FlickPappan deltaga i det kungliga firandet i år på grund av andra uppdrag.

Stolt vajar vår fana.

Katastrof

Inte en lämplig klädsel för damen på bilden, byxorna sitter alldeles för långt ner, hoppas att hon inte är på väg till stranden, det kan leda till katastrof.
Tänk om hon sätter sig på ett litet barn, speciellt nu då det är simskola vid Bosarp, katastrof. Precis som det finns speciella stränder för nudister borde det finnas speciella stränder för sådana som damen på bilden.
Först och främst måste det vackra folket få sitt därefter kan alla andra få de smulor som blir över.

onsdag 13 juli 2011

Rockabillymusik

Ett passande namn och skiva till lördagens begivenhet på Linderöds IP, allas vår store altmaister inom Rockabilly och tyvärr även bortgången. En stor och folkkär artist.
Kan ju bara hoppas att ett och annat alster spelas.

Nageltips 2

Ett annat bra tips är att inte använda samma färg på nagellacket på tånaglarna som du använder på fingernaglarna. Det blir roligare så.
Inte många känner till detta enkla men fräcka tips.

Rockabilly 2

Efter vad jag hört skulle visst Snygg dyka upp på helgens begivenhet i Linderöd iklädd i sin senaste rockabillykreation, tror nog att det kan väcka en och annan känsla av både det ena och andra slaget, kanske till och med det tredje slaget.

Snygg i sin Rockabillyoutfit.

666 andra

Ännu en annan ängel följde efter, och han sa: Fördärvet, fördärvet är på IP det kan liknas med Sodom, som har gett alla folk att dricka av sin otukts vredesvin (kir). En annan ängel sa: den tredje och den fjärde följde dem och sade med stark röst: Den som tillber vilddjuret och hans bild och tar hans märke på sin panna eller sin hand, han skall själv få dricka av FlickPappans vredesvin, som oblandat hälls i FlickPappans vredesbägare. Han kommer att plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför det halalslaktade lammet. Röken från deras plågor stiger upp i evigheternas evigheter. De har ingen ro eller vila vare sig dag eller natt, dessa som tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket med dess namn. I detta visar sig de heligas uthållighet.
De håller fast vid Guds bud och tron på FlickPappan i alla evighet.

tisdag 12 juli 2011

Nagleltips 1

Var noga med att klippa tånaglarna ofta om du inte har öppna skor. Klipp inte för långt in. Tryck ned nagelbanden och använd en fuktgivande kräm på nätterna om du har torra fötter.

Fula naglar

Naglar, hur ska det se ut eller rättare sagt hur ska det inte se ut, ett ämne som FlickPappan inte har berört tidigare, men jag tänkte börja skrapa lite på ytan. Nedan bild visar ett par händer med uppbyggda, målade samt lackade naglar, extrem fult, katastrof, detta betalar folk o fä pengar för, det här är nog bland det fulaste FlickPappan har sett, och jag har trots allt sysslat med nageluppbyggnad länge, nu för tiden fixar Juan sådant.
Åter till bilden, utgångspunkten för dessa vedervärdiga fingrar var först att naglarna var helt uppätna, vem tycker sådant är gott,. Uppbyggnaden är helt fel och sned, inte jämn samt skev, färgen är total katastrof, himmelsblå?????, vem använder det förutom Malmö FF, har man blå naglar måste man även ha en ring som passar till.
Till själva lackningen skall Jakpiss användas, håller i en evighet.

Extremt fula naglar.

måndag 11 juli 2011

Katolska gänget

Kommer ihåg från min ungdom att det fanns ett rivaliserande gäng som kallade sig för katolska gänget, se inlägget om katolska ligan. Detta ligistgäng brukade dra runt på byn med kors och bibel i högsta hugg och hota gamla tanter med skärselden och barn med Jesus.
Jag och mitt gäng var mera troende ateister och gav inte mycket för allt snack om Jesus och hans rövungar. Sagt och gjort, vi tog tag i problemet och jagade ikapp katolska ligan, brände deras kors och biblar, buntade ihop dem två och två och malde dem till minkamad.
Problemet löst.

Låt Satan välsigna din cykel då du cyklar på hans bakgård.

666 första

Detta avser det andra vilddjuret, den falske profeten Muhammed, tvingar alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal. Här gäller det att vara vis. Den som har förstånd kan räkna ut vilddjurets tal, eftersom det är en människans tal. Och dess tal är sexhundrasextiosex.

666

Förvärsarbete

Det har kommit till min kännedom att antalet personer som förvärsarbetar har ökat till antalet på Åsen. Bra, vem vill ha slashasar som går hemma och inte gör ett jävla skit, har man varit utan arbete i för exempel, i över ett år, borde man fan i mig skjutas eller brännas på bål alternativt flås levande, valet är fritt.
Ibland undrar man hur folk tänker. Alla som utav någon anledning är arbetslösa är ett samhällets pack, det finns undantag såsom hemmafruar, lyxhustruar, folk som är imbecilla m.fl. men folk i arbetsför ålder utan krämper eller dylikt ska jobba.
Alla som arbetar borde ha rätt att slå på en arbetslös varje dag utan att farbror polis lägger sig i. Låt oss alla gå ut och misshandla en arbetslös eller göra som man gjorde med Jesus för 2000 år sedan.

söndag 10 juli 2011

Katolska ligan

Idag är 402 år sedan katolska ligan bildades, katolska ligan var ett militärt och politiskt förbund mellan katolska furstar och prelater i Tysk-romerska riket1609–1635. Ligan bildades i München på initiativ av hertig Maximilian I av Bayern. Tanken med Ligan var att den skulle fungera som motvikt till den Evangeliska unionen, som hade bildats 1608, och därmed upprätthålla katolicismen i Tyskland. Förutom Ligans huvudman, Maximilian I av Bayern, var de ursprungliga medlemmarna biskoparna av Würzburg, Konstanz, Augsburg, Passau och Regensburg samt ett par andra prelater. År 1613 upptogs även kejsaren i förbundet. I början av trettioåriga kriget understödde ligan framgångsrikt kejsaren med en egen här under ledning av Johann Tserclaes Tilly, och segrade i slaget vid Vita bergen 1620 och slaget vid Lutter am Barenberge 1626, men i slaget vid Breitenfeld 1631 besegrades den av Gustav II Adolf och upplöstes. Formellt upphörde den dock att existera först efter freden i Prag 1635. På grund av svenskarnas strider med katolska ligan under trettioåriga kriget har ordet "liga" i svenskan, som enda språk i Europa, blivit negativt laddat.

Husbygge 6

Under veckan har husbygget tagit fart igen, efter att fått upp en del av materialet på den gjutna plattan har FlickPappan ägnat kvällar åt att slå ihop ytterväggar, allt under överseende av hans eleganta och dominanta Frau. Till klädsel hade FlickPappan ett par väl slitna jeansshorts med hål på rätta ställen, ett trendigt rosa linne som spelar över hans väl tilltagna bröstmuskler, Snygg hade fuktat till sig rejält om hon hade sett detta, ett par eleganta strumpor och sexiga skor ingick också.
Frau fick också äran att bistå den vackara Flickpappan vid själva resningen, något som skedde tre gånger i onsdagskväll samt två gånger i lördagsmorse.
Heins Hallonen ägnade en stor del av söndagen till att bistå FlickPappan, Juan fick först fixa till håret på Herr Hallonen, annars var det OK med hans klädsel. Efter en del problem med yngre tjejer, 17-åriga med toppiga bröst, som hade flockats hemma hos FlickPappan eftersom ryktet gick att Heins Hallonen och FlickPappan skulle arbeta i bar överkropp, Frau fick komma ut och ryta till, fick vi till slut rest upp resterande ytterväggar, Frau bistod vid den sista resningen.
Ett stort tack till Heins Hallonen, det blir mer Mackmyra nästa gång.

Heins Hallonen i byggtagen.

lördag 9 juli 2011

Humla


Ett alltid aktuellt ämne eller fråga, en humla, sticker den eller bränns den då man tar på den.

Rockabilly 1

Lite uppsnack inför den stora begivenheten som går av staplen den 16/7 på Linderöds IP. En fest som den store festfixaren Senna med viss hjälp av några vackra damer ha anordnat, kommer helt säkert att bli lyckat.
Rockabillyfest.
Ett klädtips om hur en typisk rockabilly går klädd, han ska ha en 1950-talsfrisyr och uppvikta jeans, en rutig skjorta eller en t-shirt, väldigt enkelt såsom många går klädda idag.
I Sverige är rockabilly-musik liksom rock'n'roll-musik ett stående inslag i raggarnas kultur. Det har även uppkommit en egen rockabillykultur.
Rockabilly som sådant är tätt sammanknutet med en typ 'old school' motorkultur som kännetecknas av hot rods och custom på bilsidan och bobbers på motorcykelsidan.
Väl mött om en vecka.

Svårtolkat

De icke lärde föll på knä och rev sig i håret
Stormäktigaste konung hjälp oss blott på traven

Nej, det måste satan göra! Ett kungligt majestät
bör akta sig att tänka, det skadar hälsan, det.
Inte sant, han fortfor, vänd till de hovmännens vackra skara
Så sant, som FlickPappan lever, de hördes alla svara.

Högvisaste bland kungar, Du världens föresyn
Skrek nu en liten gubbe, med dödens färg på hyn
Vi är redo att ditt härskarord lyda
Men är väl tydning möjlig, när intet finns att tyda

Jo, drömmen, era åsnor, jo, drömmen, är det vax
Just därför att jag glömt den, vill jag den veta strax

Men idioter och imbecilla och präster hördes pipa
Av inget blir det inget, det borde alla begripa
Men på Nebukadnezar föll vreden nu så tung
Vad, Vi begripa något, Vi, med Guds nåde kung
Men blixtra för Vår vrede, ty Vi förstod piken
Hör hit, Vårt trogna garde kör ut de dumma liken

Och aldrig förr så upprymd sågs FlickPappan på sin tron
Han ropade på sin gunstling, minister och spion
Hör, Juan, din slyngel, gå ut med svärd i din hand
Att dräpa alla imbecilla, som finnas uti vårt land

Men vi behöver att sova, eftersom livet är så kort.
När du har dräpt de dumma,  ger du mig en rapport
Ack, vad den gyllne kronan är för en svår börda
Och kungen gick att sova och gunstlingen att mörda.

När FlickPappan ur sömnen sin höga blick upplät
Stod Juan vid sängen och sade, Ers majestät.
Allt är klart

torsdag 7 juli 2011

Tolka detta

FlickPappan själv kan inte dölja att han har döden ombord. Högre än storm och bölja ryter hans härskarord.
"Bert Sillastjärt, kom hit till roder, grip det hårt med björnram: sådant väder sänder inte Valhalls makter. Trolldom är vad det är, Helge din niding håll den säkert över vågerna, jag vill upp och se."
Som en mård flög FlickPappan upp i masten, och där satt han hög och såg ned från toppen.
Se, då simmar för Evelina havsval, lik en lossnad ö, och två fula havstroll rida på hans rygg i skummig sjö: Hejda sig, med pälsen svart som en neger, skepnad lik den vita björnen, han med vingar, dem han breder viftande ut sig som stormens örn.
Nu, Evelina, gäller det, visa att du gömmer hjältemod i järnfast, buktig barm av ek.

onsdag 6 juli 2011

Tankar

Vem är Antikrist?

Har påven något med detta att göra?

Är påven Antikrist?

Är mannen på bilden Antikrist?

Ska han sätta på lammet?

Eller ska han halalslakta det?

Tycker Antikrist om halalslaktat lamm?

Ska Antikrist halaslakta Påven?

tisdag 5 juli 2011

Tanke

Om någon undrar så lever Jesus och han dog för dig och uppstod, nu sitter han på FlickPappans högra sida. Och vi har fått den Helige Ande som en gåva som alltid kommer att vara med oss.

måndag 4 juli 2011

The big 4.inom Trash

Som de flesta vet spelade de fyra stora inom, eller rättare sagt de som grundade, Trash-Metal på Ullevi igår, Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica. Fritt översatt till svenska, Mjältbrand, Mycket Död, Slaktare, Metallica.
En spelning som inte hade blivit av om det inte varit för FlickPappans medverkan, ända sedan tidigt 1980-tal har dessa band varit ovänner, bland annat har Dave Mustaine slängt en fiol på Kirk Hammet, Lars Ulrich har kört upp en trumpinne i röven på Kerry King, Scott Ian har ollat James Hetfield etc. etc. etc.
Precis som på 1990-talet då FlickPappan fick medla mellan Pamela och Carmen genom att hångla upp dem i en hörna fick FlickPappan medla med de fyra stora inom Trash-Metal genom att slänga in de fyra banden på en veckas hårt supande och drogande sedan en månads rehab, efter det fick dom underkasta sig FlickPappans stenhårda träningsprogram.
Efter detta var de möra och gick med på det mesta, först en spelning i Gelschenkirchen därefter Ullevi, ni som inte vet, Ullevi ligger i Göteborg,.
FlickPappan är mycket nöjd med detta och var en självklar hedesgäst.


Anthrax.

Megadeth.

Slayer.


Metallica.


Gud, Jesus och man

En målare som bara är känd genom sina motiv - om ingen vet hur hans ansikte ser ut - kan komma till sin utställning utan att någon känner igen honom. Där kan han gå runt och lyssna till människornas kommentarer och, om han är en duktig konstnär, lapa i sig de berömmande orden. Han kan se ut som vilken besökare som helst, men i själva verket är det han som vet allt om tavlorna. Om han håller ett föredrag om sin konst så är det definivt värt att lyssna, för den som vill kunna tillgodogöra sig konsten på bästa sätt.
Gud kom en gång ner till sin skapelse i form av en människa och gick runt och mötte några av besökarna. Han höll till och med ett antal föredrag om sin konst, och han visade i handling hur man bäst förhåller sig till konsten. Han kallade sig för Jesus, och föredragen och i princip hela hans vandring finns nedtecknade i Bibeln. Jesus liv och lära är den mest konkreta vägledningen till konstverket skapelsen.
Gud älskar oss människor så mycket att han lovat att om vi bara "tror på honom", dvs. accepterar att det är han som är konstnären - låter honom få vara Gud - så ska vi inte behöva ta de fulla konsekvenserna av våra fel. Han har sagt att han ska skapa en ny himmel och en ny jord, där inga fel och brister finns. Till den världen får alla följa med. Men det är som sagt frivilligt. FlickPappan har ibland lite svårt att sova.

söndag 3 juli 2011

Pastorns cykel.

Glöm inte att hämta hem din cykel.

En helg att minnas 1.

Det har varit en väldigt hektiskt helg för FlickPappan, började i fredags med Childs simskola, det var jag och en massa mammor, fick värja mig en hel del då dom ville att jag skulle klä av mig och visa hur det går till att simma.
Tackar Lollo och Nillan Pe för kaffet.
På kvällen var FlickPappan och Frau i Göteborg och tittade på Iron Maiden, dessa giganter inom heavy metal, förband var Sabaton, giganter i Sverige, Tistel du missade något. Ett av kraven för att Iron Maiden skulle spela var just att FlickPappan skulle finnas på plats, vilket jag gjorde för 11 gången tror jag.
Varken Sabaton eller Maiden gjorde någon besviken.
Efter konserten fick Frau äran att hångla upp Eddie i ett hörn, vissa saker får FlickPappan ha överseende med, hångla med Eddie är en sådan sak.
FlickPappan tackar Iron Maiden för en mycket bra genomförd konsert, vi ses igen.

Eddie.

En helg att minnas 2.

Som sagt, helgen har varit hektiskt, efter efterfest med Iron Maiden, bar det iväg för övernattning hos Janne Winterberg samt LH Bernt Winnerburg, alltid trevligt, Child tillbringade helgen där.
På lördagen stod den alternativa cykelrundan på schemat, en tradition på andra året eftersom den ordinarie inte blir av, Senna får ta tag i saken. I år stod en tur på landet på schemat.
Vädret var med oss, solen skiner alltid på inneeliten, det verkar som om den inte sken överallt på åsen, dvs. på åsens backsida då, inneeliten hade kunnat vara innelag.
Hela gänget av oss sköna innemänniskor var med samt stallflickan Tina Fröjd som jag hade hyrt ut som sällskap delvis för att få in lite yngre fägring.
Begivenheten startade med brunch hemma hos Pastorn i Knutby klockan 12, en mycket lyckad tillställning med bland annat Galliano shot, bacon samt grillspett av salami, jordgubbar och ost.
Efter den lyckade brunchen var det dags för eftermiddagsgroggbord med fikatillbehör på Rickis Smyghörna med den alltid lika eleganta Nillan Pe som värdinna, här hade Nillan även lyckats med att smyga in en liten tävling inom muskikunskap, trevligt även om FlickPappan inte vann.
Kvällen avrundades i himmelriket på toppen av åsen, efter en tämligen jobbig cykeltur från Rickis till FlickPappans place samt en välbehövlig vila stod det grillning och nypotatis på menyn. Efter mat var det samkväm i "liarums bypub", efter lite buskörning med fyrhjuling stod på programmet.
Flickpappan tackar för en trevlig kväll, även om han fick gå och lägga sig tidigt. Bra att palltrucken stod på golvet och inte på taket.

Bild från helgen

Delar av kändisinneeliten på väg uppför backen vid Brostorp.

En bild till.

Heins Hallonen hade lite brått, men det gick bra.

lördag 2 juli 2011

Beware

Beware, FlickPappan kommer och tar dig vart än du är.

FlickPappan on the hunt.

fredag 1 juli 2011

Iron Maiden

Idag bär det av till Göteborg och konsert med världens bästa Heavy Metalband, Iron Maiden. Till råga på allt så är Sabaton förband, det kan inte bli mycket bättre.


Iron Maiden med låten The Trooper.