tisdag 29 april 2014

Skola 4 Mäns attraktivitet


Till skillnad från kvinnor tror smala män ofta att de är mindre attraktiva än vad kvinnor med samma BMI anser sig vara, vilket är helt rätt, klenisar gör sig inget besvär att försöka konkurrera med oss alfahanar.
Generellt sett föredrar heterosexuella kvinnor muskulösa män med ett BMI på omkring 20 och med V-formad överkropp, men det är små skillnader på attraktivitet mellan smala och medelviktiga män. Några studier har visat att män med något kortare ben brukar anses vara mindre attraktiva, vilket har vederlagts av FlickPappans studie som visade att kvinnor liksom män föredrar ben som är något längre än genomsnittet.
Olika studier har kommit fram till olika svar på om kvinnor föredrar män med maskulina eller feminina ansiktsdrag, FlickPappan har förmågan att uppvisa båda. Om ansiktets maskulinitet är markerad tillskrivs personen ofta negativa, stereotypt manliga egenskaper. Ansiktet räknas som viktigare för många kvinnor när de väljer partner, än kroppen, oavsett om det gäller långa eller korta förhållanden, dock väljer alla FlickPappan oavsett längd på förhållande.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar