måndag 7 april 2014

Reprisinlägg Dansbandet Roos

Detta är ett reprisinlägg från 2011, för att få lite bakgrundsfakta till Tistel Roos, fd dansbandssångerska och numera blivande triatlet.

"Det lokala dansbandet Roos från gruvbyn i nordvästra Skåne har släppt en ny skiva, Tankar av den store Gnell med ett uns av tysk ölpub, och ska efter detta troligtvis ut på en lokal turné till N.Vram, S.Vram samt Gunnarstorp, eventuellt ska det bli en extra spelning på Ljungsgård också.
Fakta om gruppen: Roos består av fyra medlemmar, på sång har vi Gnell Roos med artistnamnet Geten, på blockflöjt återfinns Tistel Roos, artistnamn Höna av medelstor art, vidare har vi Panda Roos som spelar stränglyra, munspel samt bongotrumma, artistnamn Storspyddan, sist och även minst återfinns Spyddan Roos, har inget artistnamn utan går under Spyddan, instrument ????. Bandet bildades under tidigt 90-tal men fick sin nuvarande tappning först under 2000, då Spyddan tillkom.
I bland förekommer även Janne Vinterberg som bakgrundskör. "Musiken" består utav lätta jargonger som påminner av Tibetansk folkmusik från 1250-talet d.v.s. misshandel av getter och jakar, vidare så saknas både rytm och taktkänsla.
Som den aktade kritiker jag är av den här sortens "musik" kan jag inte mer än dra öronen åt mig. Själva innehållet på skivan är inte lönt att kommentera, påminner en del av Jill Johansson, en artist som har ett fåtal fans i Mongoliet samt tyvärr även den kända formgivaren Cerxes. Scenkläder och utseende lämnar en del att önska, t.ex. går ryktet att Gnell ska iklädda sig långt mörkt, tuperat och våfflat hårsvall samt ett par tajta manchesterbyxor i en mintgrön nyans, Tistel ska visst köra med helrakat samt en mintgrön kroppsstrumpa. Vad Panda och Spyddan ska ha är dock döljt i ett mörker. Ett mörker som uppstår då deras manager, den store och kände LH Bernt Winnerburg, en f.d. "plankestrykare" av Hin Håles Nåde infinner sig."

För orginalkommentar och dylikt se orginalinlägg.

1 kommentar: