torsdag 17 april 2014

Konstrunda

En konstrunda består ett flertal utställande konstnärer som visar upp sina så kallade verk/alster för allmänheten under en tidsbegränsad period. Konstrundor förekommer ofta i områden där det traditionellt sett har bott eller bor många konstnärer eller dagdrivare/slöfockar.
Ofta sammanfaller konstrundor med en högtid, tex. påsken. På Österlen och Bjärehalvön har det under påsken funnits etablerade konstrundor i flera decennier. Det finns oftast inga särskilda krav för att få delta i en konstrunda, utan såväl erkända konstnärer som amatörer ställer ut och säljer sin konst. Om detta kan de lärda och så kallade självutnämda konstnärerna diskutera, för somliga är konst att ha ett 30-tal skrotbilar uppställda i en speciell ordning på sin bakgård.
Konst är som sagt ett begrepp som omfattat en rad olika företeelser, och som definierats mycket olika, vid olika tidpunkter och platser. Konst för FlickPappan är rå, hård och brutal träning ofta till lika rå, hård och brutal musik, någon konstrunda blir det inte tal om, överlämnar detta till mindre begåvade personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar