torsdag 10 april 2014

Innebandy tempel

Ikväll ska det återigen kämpas hårt och brutalt i det heliga templet i Linderöd, då de frukatade innebandykrigarna intar spelplanen för en stridsövning.
Grundelementen inom innebandystrid utgörs av eld (skjuta hårt och säkert), rörelse (göra sig spelbar, passningsalternativ) och skydd (täcka skott/skydda målet). Genomgående i historien har innebandy handlat om, att avge effektiv verkanseld, att skydda sig mot fiendens verkanseld samt att röra sig så snabbt och skyddat som möjligt.
Grundelementen inom innebandy påverkar/påverkas av teknik och taktik. Taktik handlar om hur eld, rörelse och skydd utnyttjas och påverkar varandra i syfte att uppnå maximal verkan, dvs. slakta motståndet. Utvecklingen har traditionellt varit ett ständigt växelspel mellan framtagande av ny teknik och att utveckla/anpassa taktik för att hantera eld, skydd och rörelse.
I ett historiskt perspektiv har många gånger innebandy i templet i Linderöd förväxlats med stridigheter inom kyrkan, såväl blodiga som oblodiga slag. Det heliga innebandytemplet ska inte förväxlas med Kristi Kyrka eller Kristi Brud, båda är något helt annat, inte i närheten av innebandyhelighet.


Outfit inför spelet, klubban i höger hand.

2 kommentarer: