lördag 26 april 2014

Skola 1 fysisk attraktivitet


Fysisk attraktivitet är den attraktionskraft någon har ifråga om utseende, FlickPappan är rankad som vackrast i världen, vilket är en parameter ifråga om den totala attraktiviteten. Uppfattningar om den fysiska attraktiviteten är av betydelse för estetiken och evolutionsteorin, det senare eftersom det sexuella urvalet är en central mekanism i evolutionen, FlickPappan är en Alfahane. För estetikens vidkommande berör frågor om fysisk attraktivitet centrala frågeställningar för ämnet, såsom huruvida uppfattningen om skönhet är kulturellt betingad eller objektiv och allmängiltig. Skönhet är inte samma sak i alla kulturer, t.ex. mörkermänniskor som gillar stora hål i öronen eller utdragna underläppar, en så kallad läppneger.
Studier i den fysiska attraktiviteten brukar bedöma och mäta kroppsstorlek, kroppsmått, symmetri, markörer för könshormoner, etc, etc. I många av dessa undersökningar står FlickPappan som modell för perfektonist. Enligt en brett accepterad uppfattning kan fysisk attraktivitet definieras som signaler för god hälsa och välbefinnande, och därmed signaler om lyckad graviditet, förlossning och barnuppfostran.
För båda könen gäller bilateral symmetri som en attraktivitetsmarkör, både vad gäller ansikte och kropp. Symmetrin visar på stabilitet under utvecklingen, och kan rubbas av stress under tillväxten från fosterstadium till vuxen ålder. Sekundära könskarakteristika är också viktiga för den fysiska attraktiviteten, såsom markerade kvinnobröst eller en läcker bakdel.
 
Två andra alfarhanar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar