torsdag 10 november 2011

Gästinlägg: Vad hände med?

För några månader sen hade programmet "Vad hände med?" premiär i TV3. Programledare var Pernilla Wahlgren. Syftet med programmet var att reda ut vad som hänt med ett antal kändisar som man helt enkelt inte hörde av så länge. Rick Ashton, Jeremy Jackson (snorungen i Baywatch) samt någon tjomme känd från Vimmel-TV var några av de som avhandlades. Klippet från Vimmel-TV är för övrigt ganska sevärt, det varar 10 sekunder ungefär. Jag skickar länken här: Vimmel-TV 1983

Dagens inlägg ska dock handla om en stor förebild för många av 70-talets ungdomar som inte alls nämndes i programmet. Jag blev väldigt besviken, inte för att jag själv saknar vederbörande (Jag är uppvuxen på 90-talet), utan för att FlickPappan mycket väl har tagit intryck av denna person.

Givetvis är det Pippi Långstrumpa jag beskriver; hon som nu är min granne (Läs gårdagens inlägg). Pippi med sina glada ramsor, oerhörda styrka (lyfta hästar och sånt) och en massa pengar gick rakt in i hjärtat hos många svenska familjehem när programmet sändes. Hon hade två vänner: Tommy och Annika. Programmet fanns i form av böcker, serietidningar, LP-skivor och VHS-band. Ja, kort sagt fanns hon med i alla på den tiden förekommande media. Hon blev mycket rik och berömd tillsammans med sina vänner Tommy och Annika.

Sedan gick det utför. Redan efter någon säsong började Annika att hänga vid korvmojen. Hon provade snus och cigaretter. Tommy och Pippi hängde på. Efterhand som tiden gick kom trion i allt sämre sällskap och hamnade längre och längre ner i knarkträsket. Det goda som detta förde med sig var idéer till programmet med samma namn som huvudrollsinnehavaren. Att ha en tam apejävel med ett människonamn kommer från denna tid, man blir ofta kreativ under drogpåverkan. För- och nackdelar finns med att vara alldels för kreativ.

Nuförtiden umgås inte trion med. Tommy sitter i finkan, åtalad för häst fot folkgrupp. Annika har flyttat till Grönland och har blivit eskimå. Pippi bor som sagt granne med mig, förvisso det en framgång, men lever i misär. Nedan visas en av bilderna tagen från trions "after work".

3 kommentarer:

  1. Rune har själv prövat på att röka på, Rune gillade inte känslan som uppstod då röken kom ut ur munnen

    SvaraRadera
  2. En lite udda bild på sociopaten Pippi

    SvaraRadera
  3. Tycker inte om att man driver med pippi

    SvaraRadera