söndag 13 november 2011

Gästinlägg: Das Vaterland

En gång i tiden kallades Tyskland för "Das Vaterland". Vissa kallar det så fortfarande, vilket kan vara förknippas med olämpliga politiska åsikter. FlickPappan eller Lille-Danne stödjer givetvis inte denna sortens åsikter utan i denna blogg förhåller vi oss strikt neutrala politisk, vi gillar dock inte smurfar, överdrivet tjocka eller de som använder brutalt mycket smink.

Det finns dock vissa människor som har en åsikt om att Tyskland fortfarande är i en klass för sig själv o.s.v. En av dessa hittade jag, Lille-Danne, när jag satt och läste igenom en dagstidning under den gångna helgen. Det handlade om Lucia och liknande aktiviteter. Tidningsartikeln publiceras nedan:


I Sverige har vi just nu en statsminister som heter Fredrik. Han representerar partiet Moderaterna eller Nya Moderaterna, hur de nu vill ha det. Oavsett vad de heter så har det gått bra i senaste valet eftersom de just nu har den största makten i landet.

Innan Fredrik blev statsminister hade vi en annan statsminister. Han hette Göran och gjorde värnplikten som malaj på Södermanlands Pansarregemente i Strängnäs. Konstigt nog valde han att under denna regeringstid lägga ner sitt forna hemförband.

Lille-Danne är en mästare på att hålla sig dold, det ingår i hans yrke och är effekten av många års hård träning och disciplin. Att hålla sig dold är till stor fördel om man till exempel vill fotografera någon utan att denna ska märka detta. Detta roar sig Lille-Danne med på dagar som han annars inte skulle gjort nåt på. En dag tog nedan visade bild. Visar den vad Göran egentligen tycker om politik?

2 kommentarer:

  1. Rune menar: ett uppsving på bloggen med gästskrivare eller är det en spökskrivare

    SvaraRadera
  2. Rune gillar hårda tag har deltagit i ett antal krig

    SvaraRadera