onsdag 30 november 2011

Kinder-egg

Hej.
Vi fortsätter på ämnet musik. En inte jättestor, men ändå känd genre, är Reggaen. Man tror att den härstammar från Jamaica. Den spelas åtminstone mycket där. Kännetecknandet för Reggae är rastaflätor, braj, färgerna gul, röd och grön samt en allmänt avslappnad inställning till tillvaron. Bob Marley är exempel på en väldigt känd artist som tillverkade reggae.

Rastaflätor kallas de flätor som man har gjort genom att typ ta allt sitt hår (det ska helst vara långt hår). Som sagt tar man håret. Man typ tvättar det med något riktigt starkt som gör hårt mycket strävt. Därefter, medan det fortfarande är blött, som man allt i en mössa typ. Sen låter man mössan vara på i flera veckor. Då ser håret ut som bara en massa hår. Det verkar inte så fräscht och är väldigt långt ifrån Lille-Dannes verklighet där noggrann rakning och kortklippta frisyrer ständigt uppmuntras.

I Jamaica och andra länder där reggaen är stor har man särskilda Kinder-egg. Ett exempel kommer nedan.

/LD

tisdag 29 november 2011

Neger 2

Hej igen.
Dagarna går som en elvisp och det är dags för dagens inlägg. Helgen och de senaste dagarna har gått i musikens tecken med grunden i hårdrock och hip-hop, två av världens största genrer. För-och nackdelar, Lille-Danne föredrar Tung Techno.

När vi ändå är inne på fördomar och vad som är lämpligt att kalla folk med olika härkomst kommer här en länk till en mycket fin bit som spelades in i vårt grannland Danmark för kanske 30-40 år sen. Artisten är en nära namne till Lille-Danne och han heter Lille-Bo. I klippet framförs låten "Jag har sett en riktig negerman", vilket tydligt visar på hur "oladdat" detta uttryck var för inte jättemånga år sen. Låter är dock riktigt melodiös och artisten är vad man kan kalla en "kär påg", åtminstone för stunden. Hur han är/var bakom rampljuset vet jag inte, men jag misstänkte att han inte hade så många groupies.

/LD
http://www.youtube.com/watch?v=lHmHNoHbC_8&feature=related

måndag 28 november 2011

Neger

Att använda ordet "neger" anses av vissa olämpligt. Men när vi ändå är inne på musik-genrer och har skrivit en del om hip-hop så går det inte att förneka att många som göra denna typen av musik är just "negrer". Jag tycker det är synd att detta ord har en så negativt laddad innebörd och anpassar mig därför genom att skriva mörkhyad vilket är mer politiskt korrekt.

Förr i tiden var det dock betydligt mer vanligt att begagna ordet neger. Särskilt i byar där "tiden står still" var och är det fortfarande mycket vanligt. När jag och Bo Zoo en gång var ute och körde som barn tvärnitade Bo Zoo plötsligt bilen och utbrast: "Titta Daniel, en neger." Och det som visade sig genom vindrutan var Skurups första mörkhyade invånare, något som folk förundrades över på den tiden.

Dagens bild kommer ifrån dokumentären "Plötsligt i Vinslöv" som för övrigt är mycket sevärd. Den avhandlar det dagliga livet för ett antal invånare i den lilla orten Vinslöv mellan Hässleholm och Kristianstad. Holger lyssnar uppenbarligen på musik som framförs av en mörkhyad man.

/LD

söndag 27 november 2011

Bilden

Bilden försvann på förra inlägget, det som är skrivet nedan. Här kommer den utlovade bilden.

Hip-hop

Hej.
Har nu skrivit ett par inlägg om hårdrock. Mycket i inläggen har dock handlat om andra musik-genrer, även hip-hop.

Programmet Word till Microsoft Windowwwws är ett program som är utformat för hip-hoppare. Det är ofta mörkhyade män i stora kläder, som jag beskrivit innan.

Här nedan ser ni programspecifikationen. Håll till godo!

Hårdrock 2

Känns som om helgens mini-tema blir hårdrock.

I mitt förra inlägg pratade jag lite om olika musiksmaker, främst hårdrock. Som sagt kan man klä sig på olika vis för att representera sin musik. Man kan även välja att vara på ett visst sätt. De som är dedikerade till Hip-Hop har exempelvis stora byxor och tröjor. Vid en busshållplats en gång för flera år sen stod jag, min mormor och en man som nog lyssnade på hip-hop om man ska döma av hans klädstil. Han var mörkhyad, hade väldigt stora kläder och väldigt stora hörlurar. Min mormor "E" som stod sidanom mannen drog honom i ärmen varpå mannen avlägsnade sina hörlurar för att höra vad den gamla damen ville: - "Du måste vara stolt över dig själv som gått ner så mycket i vikt" sa min mormor. Den mörkhyade mannen sa ingenting, men jag tror att han rodnade lite. Det var dock svårt att se eftersom han som sagt var mörk.

Hip-hopare går ofta med ett haltande steg eftersom de vill låtsas att de blivit skjutna. De pratar ofta med slang/böjning och har konstiga handslag med likasinnade.

Åter till hårdrock. Hårdrockare tycker inte om idrott och sådana aktiviteter som är bra för ens hälsa. De vill mest head-banga och liknande, något jag inte tror man blir särskilt smart av.

En tidningsartikel med en hårdrockare kommer här.

/LD

lördag 26 november 2011

Hårdrock

Folk har olika musiksmak, så är det. Vissa tycker om dansband, andra techno. En del människor tycker det är bäst att lyssna på radio så slipper de att ha beslutsångest när de väljer själv.

Beroende på vilken musik man lyssnar på så kan man klä sig på olika sätt. Ibland är det dock inte möjligt att avgöra vad någon lyssnar på utifrån hur personen är klädd d.v.s. personen klär sig neutralt alternativt på ett vilseledande sätt.

En ganska stor musik-genre är hårdrocken och flera stora artister finns: Metallica, Iron Maiden, Judas Priest m.fl. De spelar på konserter och annat som ofta brukar vara väldigt besökta.

Här nere kommer en bild på en hårdrockare.
/LD

Zlatan

Hej läsare.
Jag har nu varit gästskribent på denna bloggen i snart två veckor. För att spara på miljön väljer jag därför att sluta skriva "Gästinlägg" under mina rubriker. Istället kommer jag underteckna varje inlägg med "LD" vilket är en förkortning för Lille-Danne, gästskribenten.

Gällande helgen så har jag ännu inte fått in något önskemål på tema från er läsare vilket innebär att jag själv kommer hitta på.

Idag är ämnet Zlatan, en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Inte helt oväntat är han från Malmö.

Zlatan har precis gett ut en bok. Jag vet inte vad den heter, men många anser att den är bra och intressant. Kanske köper jag den en dag.

Zlatan har dock inte alltid varit så kritikerrosad. Flera gånger har han blivit utvisad i onödan och ett par gånger har han hamnat i handgemäng, något som kan tyckas vara ganska omoget. Inte heller gör han jättemånga mål i fotbollslandslaget Sverige. Detta kan dock bero på andra orsaker, kanske att det inte är så många i svenska laget som kan slå ens en passning. Utom Kongo-Kim Källström förstås som har erfarenhet från bland annat Frankrike.

Nedan visat avslöjande är något nytt och sensationellt. Denna artikeln hittade jag imorse tidigt. Innan den blev känd så cyklade jag bort till min vän Zlatan, som bara bor ett par kvarter bort, och avslöjade de falska påståendena. Inom någon liten stund hade jag och Zlatan gjort en gemensam insats med snabba ben och telefonsamtal till våra kontakter som hindrade att "nyheten" spreds. Jag publicerar den dock nedan, men tro inte på allt som skrivs!

MVH/LD

fredag 25 november 2011

Gästinlägg: Visa ord 2

Låt icke tidens hand
strö aska över minnen
och bryta vänskaps band
som knöts av unga sinnen.

onsdag 23 november 2011

Gästinlägg: Att bo i Malmö

Som bekant för vissa bor Lille-Danne i den vackra staden Malmö.
Malmö byggdes för väldigt många år sen och är Sveriges tredje största. Inkluderat förorter, t.ex. Köpenhamn, så är det en av Europas största städer.

Många förknippar Malmö med gangsterverksamhet och invandring samt segregation och folk som kör bil mycket dåligt. Rosengård, Lasermannen, Laserturken, Huliganer samt knark för många dåliga tankar till Malmö.

Stadens styrka är dock dess mångfald. Lille-Danne älskar Malmö. Man kan få tag på mat från vilket land man vill och lära sig vilket språk man vill. Mutter brukar även åka till Rosengårds centrum på dagtid vissa helger. "Det känns som att komma utomlands" säger hon.

Ett tips för er som tvekar: Flytta till Malmö, här är faktiskt fint. Mångfalden föder även idéer om hur man på effektiva sätt tar tillvara på exempelvis avföring:

måndag 21 november 2011

Gäst: Innan Nalle Puh skar huvudet av åsnan Ior

Som jag tidigare av handlat så avslutades programmet Nalle Puh i samband med att huvudkaraktären, Nalle Puh, skar huvudet av åsnan Ior.

Redan innan detta var dock gruppen med ett antal djur och en människa drabbade av interna stridigheter. Christoffer Robin, människan, växte upp och slutade tycka det var roligt med kramdjur. Uggla började bli dement. Tiger drabbades av hopparknä och fick sluta hoppa.

Den största tuggan som tidens tand tog innan det till sista gick helt överstyr skedde dock i samband med svininfluensans utbrott för ett par år sen. Sällskapet valde då helt enkelt att sjösätta gruppens enda svin, Nasse Gris, på en flotte och skicka honom ensam ut på öppna hav.

söndag 20 november 2011

Gästinlägg: Visa ord

Gud och soldaten vörda vi
i stunder av oro de stå os bi.
Men när faran är borta och fyllda är faten,
förakta vi gud och glömma soldaten.

lördag 19 november 2011

Gästinlägg med tema katter: Brevbärare.

Hunden Dio gillar inte folk som kommer och hälsar på när de inte borde. Det är en bra egenskap hos en vakthund.

Beroende på vart i världen man är så har man hundar till olika saker. Exempelvis:
- Vakta.
- Bara vara s.k. "byrackor".
- Slåss med varandra.
- Kapplöpning.
- Äta/ ha som mat.
- Göra trix.
- Jaga andra djur t.ex. räv och fågel.

I Sverige har vi en ganska sund inställning till hundar, med en svensks mått mätt. I Sverige har vi i huvudsak hundar till husdjur d.v.s. vi klappar dem och ger dem mat. Ibland får de gå nåt fjantig kurs. Ibland jagar vi lite med dem. Vi undviker (förutom psykopater) att slå och vara elak mot hundar.

Vad härligt det hade kunnat vara om alla hade haft det som dessa två varelser. Fast de är olika arter så kan den ene lära den andra något:

Musik för natten

Lyssna...


fredag 18 november 2011

Gästinlägg med tema katter: Barnvakt.

Att vara barnvakt kan föra med sig många fördelar bl.a. kan man kanske få betalt samt äta upp maten som finns hos dem som avlat fram/ äger barnet. Ibland kan man kanske skrämma barnet.

Ovan är applicerbart även om det finns mer än ett barn i hushållet.

Barnväkteri kan också föra med sig många nackdelar. Att behöva byta blöja, torka upp kräk, bli nerbajsad, tåla massa skrik, bli nerkräkt, bli slagen, få grejer kastat på sig, orka med ett barn som inte ens kan fånga en boll, orka med ett barn som inte ens kan prata, lyssna på massa lipande, behöva se teletubbies, behöva lyssna på Amy Diamond, behöva se smurfarna 48 gånger, behöva städa, behöva spola i toalett, behöva leka kurragömma med en som inte kan gömma sig, behöva vakta fler barn än tänkt, behöva låtsas man har kul, behöva låtsas förlora på monopol (gäller inte vinnarskallar), behöva räkna matte på låg nivå exempelvis "1 + 2 = ___?", behöva ta hand om en hamster.

Gästinlägg med tema katter: Suck.

Ibland finns det tillfällen då man skulle vilja ha en t-shirt alternativt mask med följande bild:
Vissa människor gör en så förbaskat trött.

torsdag 17 november 2011

Gästinlägg med tema katter: Vad alla tjockisar borde ha.

I det stora landet i väster: Amerikatt, har man kommit på en väldigt bra uppfinning. Forskare i Nevada har hittat det ultimata bantningspillret. Pillret kommer i form av en s.k. "källing" som är programmerad sen födseln att motverka fetma. Källingen tål kyla, även som fullvuxen. Den ska till och med förvaras i kylskåpet. Särskilda källingar finns också för skafferi och frys.

Såhär funkar källingen (senast när den blivit vuxen).
Alla tjockisar borde skaffa en.

Gästinlägg med tema katter: Att utvärdera någon som gjort fel.

Ibland gör människor fel.
- Det är mänskligt att fela, men för att erkänna sitt fel krävs en stor människa. (Inte stor som i tjock, det kvittar i detta sammanhang).
- En gång är ingen gång.
- Man ska inte göra samma fel två gånger.
Ovan ser ni några citat, ordspråk eller vad man ska kalla det om misstag och fel och sånt. Kort sammanfattat så ska man undvika att vara dålig och klantig. Då slipper man lära sig såna tramsiga ramsor.
Det är dock skillnad på att göra fel och att inte kunna. Kan man inte något, är det ofta svårt att göra rätt. Mutter och Bo Zoo har avlat fram naturbegåvningar i form av FlickPappa, Syrran och Lille-Danne. Dessa kan göra rätt i första försöket, men väldigt få människor är begåvade med denna talang!

Om man nu är duktig på något och något annan ännu inte kan, är det viktigt att man utvärderar och att vara ärlig. Ett bra ordspråk är:
- Ärlighet varar längst.
För att uttrycka det i mer avancerade termer kan man säga att man ska utvärdera någon konstruktivt. Ni som inte vet vad konstruktiv betyder får slå upp det i motsatsen. Här nedan kommer en bild på motsatsen.

onsdag 16 november 2011

Gästinlägg: Ett minne av världens bästa hund.

Av alla varelser som Lille-Danne någonsin stött på (och det är väldigt många eftersom han jobbat i djuraffär) så är det bara ett djur som har överträffat honom eller åtminstone orkat hålla jämna steg. Endast ett djur har lyckats springa ifatt Lille-Dannes tennisbollskast inom 1,5 minuter efter landning. Detta är hunden Edi. Han var väldigt fin och hade ett hjärta av guld, samtidigt som han var den enda hittills värdiga träningspartnern. Det enda djur som Lille-Danne haft samma tycke för (genom all tid) är katten Skallen, Lille-Dannes egen. Han lever än, dock med Mutter som fodervärd. Lille-Dannes yrke kräver ibland att han är borta på hemligt uppdrag under lång tid, varför Skallen har det bättre hos Mutter. Kanske kommer ett inlägg om Skallen i framtiden.

Dagens inlägg är dock tillägnat Edi. Hade jag varit hund hade jag varit han, hade han varit människa hade han varit jag. Lille-Danne är, trots det halvfjantiga smeknamnet, en man med hjärta och känslor av stål/järn. När Edi dog förra sommaren var dock tårarna mycket nära. Vila i frid.

tisdag 15 november 2011

Gästinlägg: Kommande helgs tema.

Ett smakprov på helgens tema.
Ganska väntat kanske; men det kommer handla om katter!

Gästinlägg: Varför Nalle Puh slutade sändas.

Hej.
När jag var yngre till åldern sändes det ett program på TV som hette Nalle Puh alternativt Nalle Puh och hans vänner. Detta program gick efter programmet Bumbibjörnarna. Jag tyckte mycket om Nalle Puh, åtminstone till jag var ungefär fem år gammal. Många barn har tyckt om/ tycker om Nalle Puh.

En dag slutade Nalle Puh-program att tillverkas. Ingen visste riktigt varför, men plötsligt sändes det bara repriser. Sorgligt tyckte många. Skit i vilket tänkte jag eftersom jag var ungefär tolv år gammal och hellre glodde på A-TEAM eller Knight Rider som var två sjukt tuffa program och dessutom inte tecknat utan på riktigt.

I dagarna så hittade jag en artikel som avhandlade anledningen till att Nalle Puh slutade sändas. Han åkte nämligen i fängelse p.g.a. "Muleslaughter" som dette hette på engelska, Nalle Puh och hans vänner är ju egentligen från någonstans i England eller åtminstone ett land i vilket man talar engelska.

Man lyckades fånga Nalle Puh och halva hans offer på bild strax efter dådet.

måndag 14 november 2011

Gästinlägg: Om jag glömmer bort mig.

Kära läsare. Även om jag är ett s.k. A-barn (fast nästa vusen) så kan även jag glömma. Jag har en bra juldikt på lager som jag vill dela med mig utav, men jag tycker det är lite tidigt både för julpynt och julrim just nu. Så om jag inte skriver min juldikt innan julafton; vänligen påminn mig.

Yours cincerely
Lille-Danne

Gästinlägg: Uppmärksamhet i svensk television

Under den gångna sommaren samlade man ett 20-tal idrotter i sommarstaden Halmstad i syfte att genomföra Svenska mästerskap. Veckan kallades därför, fyndigt nog, för SM-veckan.

Lille-Danne är en av de främsta i sin idrott, militär femkamp. Lika tufft som det låter. Tyvärr hade Lille-Danne bara en månad innan kommit hem från kriget, varför formen inte var på topp. Således kunde Lille-Danne inte försvara sin titel ifrån förra året, utan fick nöja sig med en tredje plats.

Publiceras nedan kommer ett videoklipp ifrån Sveriges TeleVision, STV. Fast det heter egentligen SVT.
Militär femkamp, inte bara för militärer.

söndag 13 november 2011

Gästinlägg: Das Vaterland

En gång i tiden kallades Tyskland för "Das Vaterland". Vissa kallar det så fortfarande, vilket kan vara förknippas med olämpliga politiska åsikter. FlickPappan eller Lille-Danne stödjer givetvis inte denna sortens åsikter utan i denna blogg förhåller vi oss strikt neutrala politisk, vi gillar dock inte smurfar, överdrivet tjocka eller de som använder brutalt mycket smink.

Det finns dock vissa människor som har en åsikt om att Tyskland fortfarande är i en klass för sig själv o.s.v. En av dessa hittade jag, Lille-Danne, när jag satt och läste igenom en dagstidning under den gångna helgen. Det handlade om Lucia och liknande aktiviteter. Tidningsartikeln publiceras nedan:


I Sverige har vi just nu en statsminister som heter Fredrik. Han representerar partiet Moderaterna eller Nya Moderaterna, hur de nu vill ha det. Oavsett vad de heter så har det gått bra i senaste valet eftersom de just nu har den största makten i landet.

Innan Fredrik blev statsminister hade vi en annan statsminister. Han hette Göran och gjorde värnplikten som malaj på Södermanlands Pansarregemente i Strängnäs. Konstigt nog valde han att under denna regeringstid lägga ner sitt forna hemförband.

Lille-Danne är en mästare på att hålla sig dold, det ingår i hans yrke och är effekten av många års hård träning och disciplin. Att hålla sig dold är till stor fördel om man till exempel vill fotografera någon utan att denna ska märka detta. Detta roar sig Lille-Danne med på dagar som han annars inte skulle gjort nåt på. En dag tog nedan visade bild. Visar den vad Göran egentligen tycker om politik?

Gäst: Matematik 3

Här kommer helgens sista uppgift inom ämnet matematik.

Det är kanske inte ett särskilt svårt matematiskt problem. Det kan lösas på grundskolans högre nivå till och med. Men det har ett genialt svar.

lördag 12 november 2011

Gäst: Matematik 2

Då har det blivit dags för en matteuppgift som ni läsare kan få lösa.
Det är ett mycket mystiskt problem som väldigt få är kapabla att lösa. Hittills har bara FlickPappan, Lille-Danne och Mutter lyckats.

Ha en trevlig lördagskväll, Lille-Danne skall nu strax ut på lokal och antasta tjejer.

Gäst: Matematik 1

Kära läsare.
Som tidigare nämnts så är FlickPappan, Lille-Danne och Mutter oerhört begåvade i matematik. Att föra logiska resonemang och lösa uppgifter av matematisk har egentligen aldrig varit någon utmaning. FlickPappan och Mutter har höga utbildningar inom matematiskt tunga ämnen. Lille-Danne valde en annan väg, inte för att han var mindre begåvad i matematik, utan för att han älskade (och älskar fortfarande) att se döden i vitögat och besegra den.

Helgens tema kommer att vara just matematik och vi börjar med en bild ifrån FlickPappans utbildning till nuvarande ämbete och tjänsteställning. Det är inte FlickPappan själv som löst uppgiften, det kan märka med bakgrund av resultatet.
Det blev inte godkänt resultat på provet för eleven som svarade på detta vis.

fredag 11 november 2011

Gästinlägg: En idolbild

Då responsen på lättklädda bilder på Lille-Danne har varit överväldigande så avser jag nu att tillgodose massornas önskemål. Någon längre inlägg blir det inte idag, men helgen kommer att gå i matematikens tecken, där både FlickPappan, Lille-Danne samt Mutter är våldsamt begåvade.

Idolbilden innehåller Lille-Danne i hans rätta natur. Klädd för race, bar på överkroppen och omgärdad av attraktiva, vältränade kvinnor.

Och ja, han är så snabb att oavsett var och när han springer har han alltid motvind.

Håll till godo.

torsdag 10 november 2011

Gästinlägg: Vad hände med?

För några månader sen hade programmet "Vad hände med?" premiär i TV3. Programledare var Pernilla Wahlgren. Syftet med programmet var att reda ut vad som hänt med ett antal kändisar som man helt enkelt inte hörde av så länge. Rick Ashton, Jeremy Jackson (snorungen i Baywatch) samt någon tjomme känd från Vimmel-TV var några av de som avhandlades. Klippet från Vimmel-TV är för övrigt ganska sevärt, det varar 10 sekunder ungefär. Jag skickar länken här: Vimmel-TV 1983

Dagens inlägg ska dock handla om en stor förebild för många av 70-talets ungdomar som inte alls nämndes i programmet. Jag blev väldigt besviken, inte för att jag själv saknar vederbörande (Jag är uppvuxen på 90-talet), utan för att FlickPappan mycket väl har tagit intryck av denna person.

Givetvis är det Pippi Långstrumpa jag beskriver; hon som nu är min granne (Läs gårdagens inlägg). Pippi med sina glada ramsor, oerhörda styrka (lyfta hästar och sånt) och en massa pengar gick rakt in i hjärtat hos många svenska familjehem när programmet sändes. Hon hade två vänner: Tommy och Annika. Programmet fanns i form av böcker, serietidningar, LP-skivor och VHS-band. Ja, kort sagt fanns hon med i alla på den tiden förekommande media. Hon blev mycket rik och berömd tillsammans med sina vänner Tommy och Annika.

Sedan gick det utför. Redan efter någon säsong började Annika att hänga vid korvmojen. Hon provade snus och cigaretter. Tommy och Pippi hängde på. Efterhand som tiden gick kom trion i allt sämre sällskap och hamnade längre och längre ner i knarkträsket. Det goda som detta förde med sig var idéer till programmet med samma namn som huvudrollsinnehavaren. Att ha en tam apejävel med ett människonamn kommer från denna tid, man blir ofta kreativ under drogpåverkan. För- och nackdelar finns med att vara alldels för kreativ.

Nuförtiden umgås inte trion med. Tommy sitter i finkan, åtalad för häst fot folkgrupp. Annika har flyttat till Grönland och har blivit eskimå. Pippi bor som sagt granne med mig, förvisso det en framgång, men lever i misär. Nedan visas en av bilderna tagen från trions "after work".

onsdag 9 november 2011

Gästinlägg: Att ta av sig på hela kroppen i jultema.

Önskemål har kommit in om att se mer överkropp. Jag kommer tillgodose detta här nedan, dock inte för er (kära läsare) utan för en annan publik som råkar vara vända åt det håll som överkroppen tas av på. Kära läsare kommer inte kunan se så mycket bar överkropp.

Med anledning av att det snart är jul, åtminstone om man ska tro julskyltningen, så har bilden även lite jultema. Bilden är tagen förra året i Lille-Dannes kvarter då självaste jultomten varit på besök hos Lille-Dannes granne, Pippi Långstrumpa. Hon bor i en riktig knarkarkvart och efter ett par timmar hos Pippi så var jultomten redigt pårökt och företog sig lite vad han ville under resten av dagen. Lille-Danne som då var ute på ett av sina många träningspass passade på att fotografera. Bilden ses nedan.

Gällande Pippi Långstrumpa så kommer ett inlägg om henne imorgon eller i övermorgon.

tisdag 8 november 2011

Gästinlägg: Festa loss

Som ung var FlickPappan mycket ute i svängen. Han gick byggprogrammet på gymnasiet och körde raggarbil samt lyssnade på hårdrock. Ni kan själv dra slutsatsen: "Live hard, die young".

Något hände dock längs vägen: Han skaffade frau und child. "Fest upphör". Skaffa utbildning, hus o.s.v.

En som fortfarande är ute i svängen är dock Lille-Danne. Det dricks inte sprit eller tas andra preparat, främst med tanke på den huvudsakliga bisysslan: idrott. Dock har Lille-Danne inga problem med att ha roligt ändå: "Du är störd", "Du är knäpp, "Du när galen", är några uttryck som Lille-Danne får sagt till sig dagligen, särskilt i samband med festliga tillställningar. Exempelvis att ta av sig på överkroppen hör till vardagen, särskilt när ingen väntar sig det.

För ett par helger sen övernattade exempelvis en tjej fredag-lördag och en annan lördag-söndag. På söndag kväll märker Lille-Danne att det ligger ett armband på ena nattduksbordet. Armbandet är kvar i Lille-Dannes förvar då han inte har en aning om vem som glömt det och man kan ju ge sig fan på att det absolut inte är den man frågar först av helgens kvinnliga gäster.

Nedan är en fin bild på hur det kan se ut en helt vanlig lördagskväll i Lille-Dannes kvarter. Det är inte Lille-Danne på bilden, men det kan ni säkert själv räkna ut. Lille-Danne är spänstig.

söndag 6 november 2011

Gästinlägg: Att ta av sig på överkroppen.

Kära läsare.

Eftersom FlickPappan har valt att ha en motivationsdip just när det är så härliga tider för att skriva blogginlägg så har ingen mindre än Lille-Danne tillfälligt tagit över rodret som bloggare. Detta är en ny roll för honom (Lille-Danne) men eftersom han tack vare sin bakgrund har en gedigen förmåga att växa med uppgifter så utlovas prima nöja med läsningen. "Äpplet faller inte långt från trädet" är en bra fras att använda vid detta tillfälle. "Ibblet fallår ente langt fra träät" skulle Pappa Bo valt att uttala det.

Gällande själva inlägget så väljer jag (Lille-Danne) att göra en rivstart i min karriär. Det kommer nämligen att förevisas ett första klassens videoklipp ifrån en av mina resor som jag under året företagit mig. Landet jag besöker är Brasilien och är man blond och blåögd samt ståtlig i övrigt har man det lätt för sig hos fruntimmerna. Tar man sedan av sig på överkroppen och visar en bred bringa så har man alla möjligheter. Jag skulle kunnat bli vald till president på plats tror jag. Notera särskilt damens reaktion strax efter att jag gått ner från scenen.



Gästbloggare

Eftersom FlickPappan av olika anledningar lider av motivationsbrist samt en stor portion av tidsbrist också, har jag valt ut en gästbloggare. En av många som sökte blev utvald, men FlickPappan håller det inom familjen. FlickPappan antar att gästbloggaren kommer att presentera sig själv framöver. Jag tror att stuket kommer att vara ungefär detsamma, dock kommer det nog inte så mycket SMS-tips, utan det blir nog mer åt det militära hållet samt en hel del av egenkärhet.
Eventuellt lägger FlickPappan själv in ett och annat inlägg själv framöver och förhoppningsvis återkommer jag själv i framtiden. Håll till godo med Lille-Danne.


torsdag 3 november 2011

Bredbandet - det enda som kan svika en på riktigt.

Vi lever i 2000-talet. Något som är ganska nytt för 2000-talet är fenomenet "interwebs". På webben kan man s.k. surfa vilket innebär att man letar information, kollar i tidningen m.m. Man kan även, uppenbarligen, skriva blogg. Detta är exempel på en blogg och en med hög kvalité.

När Lille-Danne växte upp så skedde detta i lägre arbetarklassens 80-tal i en liten håla som dominerades av lantbruk och handel i form av butiker. Dessutom fanns en tågstation och ett monument över bygdens största son (efter Lille-Danne såklart), Nils Holgersson. Under uppväxten så fick man gå till butiken för att handla något. Man fick gå eller springa om man skulle nånstans, särskilt om man ville prata med något. Dessutom betalades räkningar kontant på banken o.s.v. Detta skapade ett kärvt folk.

Nuförtiden ser det annorlunda ut. Allt går att sköta i sittande ställning på the interwebs. Ungdomarna blir tjocka och okärva. Dessutom har man ingen förmåga att bete sig som "vanligt folk".

/LD