måndag 17 oktober 2011

Fet strippa

Striptease är en form av erotisk dans där en aktör inför publik stegvis tar av sig sina kläder. Dansens betoning ligger på det sensuella sättet som artisten tar av sig sina kläder, och inte på själva nakenheten. Stripteasen är avklarad då avtagandet av kläderna är klart.
Stripteasedansaren kan även använda sig av en strippstång, en typ av dansstång som liknar en brandstång. Syftet med denna stång är att möjliggöra och förstärka erotisk/sensuell dans i nattklubbsmiljö. Allt ovan beskrivet saknar den feta bruden på bilden, det finns inget vackert med henne, som tur är för publiken, är stången fastgjuten i ett enorm betongfundament. Det är verkligen en groteskt syn, mest troligt är det ett gäng sinneslöa som sitter i publiken.



Lite onödigt vetande, den första stripteaseshowen ägde rum den 13 mars 1894 på varietéteatern Divan Fayounau i Paris. Föreställningen kallades Le Coucher d'Yvette och visade en flicka, Blanche Cavelli, som klädde av sig inför sänggåendet.

3 kommentarer:

  1. 80 år senare.Då Flickpappan fortfarande lekte med Lego var jag och hustrun i Paris på en dylik sreapteaseshow.Väl utförd av en snygg fransyska vars man och barn stog i kulissen väntande på arbetsdagens(kvällens)slut.Kanske är det hon i nutid på bilden.I så fall har hon hållt sig.

    SvaraRadera
  2. Ingen vacker syn, kom hem till mig så ska du få en liveshow av en som kan och har utseendet och kroppen till att strippa.

    SvaraRadera
  3. Låter ju intressant med ett sådant erbjudande.

    SvaraRadera