måndag 17 oktober 2011

Slaget vid Lund

FlickPappan und Child samt två små kära töser till, var under gårdagen och bevittnade slaget vid Lund. På schemat stod två olika slag, varav det första slaget var bäst. FlickPappan hade fått en direkt inbjudan att deltaga, ett krav från de deltagande spelarna, alla av det kvinnliga slaget.
Ett litet bekymmer var att då FlickPappan dök upp blev ett par av tjejerna så till sig, att dom hade svårt att deltaga fullt ut i fighten.
Ett annat slag vid Lund inträffade den 4 december 1676 i ett område norr om staden. Striden stod då mellan den invaderande danska armén bestående av ungefär 13 000 soldater under Kristian V och den svenska armén bestående av ungefär 8 000 soldater under Karl XI.
Det är ett av de blodigaste slag som stått på nordisk mark. Förlusterna var cirka 50 procent på båda sidorna. Slaget var oerhört kaotiskt och rena tillfälligheter gjorde att svenska armén segrade.
Gårdagens slag var under lite bättre ordnade former, den största fighten stod efteråt i omklädningsrummet då tjejerna slogs om vem som skulle duscha med FlickPappan, blev tämligen kaotiskt här också.


Gårdagens vinnare.


3 kommentarer:

  1. Zlagen vid Lund intressanta ur olika aspekter.Hur sluuutade duzchzlaget.Remi eller?

    SvaraRadera
  2. Synd att det inte var jag som deltog i slaget om att duscha med flickpappan.
    Jag hade vunnit det.

    SvaraRadera
  3. Två lag avgick med segern.

    Är inte säker på att Snygg vunnit slaget i duschen.

    SvaraRadera