fredag 16 september 2011

Fjortis lite till

Får utveckla ämnet om fjortisar lite till med en liten beskrivning av deras beteende och dylikt. Fjortisar är flocklevande djur, ibland i hjordar på upptill 50 individer. Flocken samlas oftast vid skymningstid utanför de lokala vatten/utfodringplatserna, ett favorithak är McDonalds men på landsbygden går det även bra med den lokala Sibyllagrillen.
De yngre fjortishanarna känns igen på sitt något kraxiga läte, sin tuppliknande stil samt det prickiga ansiktet, en äldre hane har ett mera grövre läte samt ett strävare ansikte. Fjortishanen ägnar större delen av tiden till att leta upp den honan som har lägst IQ, genom att spela upp ett antal ringsignaler med sin mobiltelefon.
Fjortishonorna känns igen på sina kraftigt översminkade, konstgjorda ansikte med sinneslö och tom blick, ofta kraftigt blonderat och tuperat hår. Rosa stringtrosor som är uppdragna till armhålorna samt kläder i barnstorlek är också ett vanligt inslag, detta i motsats till hanen som ofta har för stora kläder.
Fjortisen kan upplevas som ett väldigt störande djur då de under sin vandring genom samhället ofta utstöter höga parningsläten i form av svordomar/fula ord såsom t.ex. tönt, hora, luder, bög m.fl. Populationen av dessa djur har på senare tid ökat markant i våra samhällen, främst då på vårkanten. På grund av detta har frågan om skyddsjakt dykt upp, precis som med andra skadedjur kan det ibland behövas skjuta av beståndet.

1 kommentar:

  1. Detta är en perfekt beskrivning av fjortisar. Känns som en klockren träff av mer än hälften av personerna på min skolan!

    SvaraRadera