söndag 19 juni 2011

Favorit 7

Ett mycket önskat inlägg är det om dansbandsdrottningar, speciellt Cerxes har önskat detta, hela serien om dansband var mycket uppskattat, inlägget är från 1/4.

Måste även nämna lite om fenomenet dansbandsdrottning, ett fenomen som uppstod någon gång under sent 1970-tal. Tills det hade dansband till största delen bestått av män och då dessa började bli lite äldre och gubbsjuka, passade det bra med att ha en söt tjej längst fram som stod och vickade lite på sin lilla fasta rumpa. En passande klädsel på en söt tjej som frontade var en blommig klänning som visade mycket ben. Någon söt liten rosett i håret samt allmänt lite knullrufsig i håret. En par rejäla klackar var heller aldrig fel.
De medelålders så kallade dansbandmusikerna stod ju då bakom och kåtade upp sig, vilket innebar att de fick lite mer energi och kunde spela längre. Hade sedan den lilla söta tjejen som frontade en hyfsad urringning samt trevliga behag att visa upp, innebar det även att det blev fler på dansgolvet då de herrar som dansade gärna ville titta på den lilla tjejen och flörta lite.
Troligtvis gillade även fruarna till män som deltog på dans till dansband detta då det säkert skedde ett och annat i sovrummet efter dansen då männen fortfarande hade dansbandsdrottningen på näthinnan.
Många som är födda på sent 1970-tal samt 1980-talet har antagligen dansbansdrottningarna att tacka för sin tillkomst.


En typiskt dansbandsdrottning.

4 kommentarer:

  1. henne skulla man dansa med

    SvaraRadera
  2. Dansa, jag vet något bättre och roligare.

    SvaraRadera
  3. Åter igen en bild som liknar mig.

    Jag tror jag vet vad du menar.

    SvaraRadera
  4. Det tror jag säkert tt du vet.

    SvaraRadera