torsdag 23 juni 2011

Dagen före

Imorgon är det den stora betäckardagen, då åker kjolen upp och ... in. Sedan urminnes tider har dagen i morgon varit en dag i syndens tecken med mycket sprit och mjöd och kärlek, hur många har inte denna dag att tacka för sin existens. Förr i tiden brukade man även att offra en del djur samt smurfbögar vid namn Pierre, på den tiden var Pierre oftast en katolsk präst men det är en slående likhet. I dagens samhälle har man frångått det här med djuroffer istället dansar vi hedniska danser runt om en förklädd julgran, en gran klädd i sommarfärger med sju sorters blommor, oftast ett fuskbygge bestående av virke. Sju sorters blommor ska man lägga under kudden innna älskog idkas.



Av naturen var vi vredens barn, vi liksom de andra. Men FlickPappan som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta.
Ef. 2:2-5

4 kommentarer:

  1. Detta är en ljuvlig dag för mig, i min ungdom var det mycket hedniska smaskigheter som utfördes.

    Ett helt underbart bibelord denna gång, underbart.

    Jag älskar flickpapapn.

    SvaraRadera
  2. skitbra inlägg

    Tuvan

    SvaraRadera
  3. Ja de har ju hänt en del under åren denna högtid, får se vad som kan hända detta år, Tror visst vi missa att bjuda in snygg till firandet,

    SvaraRadera
  4. FlickPappan är själv väldigt nöjd med det hela.

    Det hade varit trevligt om Snygg dök upp på kvällens begivenhet, vem vet.

    Blot och offer borde införas igen.

    SvaraRadera