onsdag 29 juni 2011

Varför

Apostlagärningarna 10: 39-43.
Honom hängde de upp på en träpåle och dödade. Men Gud uppväckte honom på tredje dagen och lät honom visa sig, inte för hela folket utan för vittnen som Gud i förväg hade utvalt, nämligen för oss som åt och drack med honom efter hans uppståndelse från de döda. Om honom vittnar alla profeterna att var och en som tror på honom får syndernas förlåtelse genom hans namn.

Varför hänger man upp någon på en träpåle, varför finns det folk som varje år gör det frivilligt, varför vill man det, varför uppväcka honom och varför bara visa upp honom för ett fåtal utvalda och på detta sätt skapa en massa rykten.

Why, why, why.

tisdag 28 juni 2011

Pastorns fru

Detta kan eventuellt vara Knutbys starka kvinna i framtiden, knyter an både till cykelrunda samt gamla synder om det inte blir buren, troligen öppen anstalt.


Favorit 10

Sist och även minst kommer här den sista favoriten framröstad av mina kära läsare, även om dom för tillfället verkar få. Inlägget från den 14/3 om vårt eget rocktroll Nan Tunnel.

Rocktrollet Nan Tunnel

En liten jämförelse mellan Nanne Grönvall och vårt eget lilla rocktroll, Nan Tunnel. Linderödseliten har ett eget litet ilsket Rocktroll i form av Nan Tunnel, detta lilla yrväder från Sösdala, ett inlägg om denna by och tiden som var där kommer. Då Nanne rockar på de stora scenerna i Sverige, håller Nan mer till på den lokala scenen i Linderöd samt Venestad, Nan är även stor i de yttre delarna av mongoliet, och då menar jag till växten. Sin rocktrollsutbildning fick hon i Sösdala under sent 1980-tal, med ett flertal framträdande på lokala fester och ölhak, mycket dans i högklackat på bord. Minns speciellt en gång då Nan körde kosackdans (hopak) på ett nytt ekbord på det lokala ölhaket smyg in kryp ut, som vanligt hade Nan stilettklackar med en längd av ca 15 cm, fint bord. Med ett krafigt tuperat hår och med en ilsken och vild blick drar Nan fram som en orkan, dock en liten en, kanske egentligen mer som en styv kuling.




Enligt rykte ska det vara Nan Tunnel i svart kjol och gul jacka.

måndag 27 juni 2011

Cykelrunda snart.

Nu börjar det att närma sig, den alternativa cykelrundan, se även inlägget Cykelrunda alternativa, FlickPappan tror att detta kan bli en riktig höjdare, nu då eliten har anordnat det, det ska riktiga kändisfestfixare till sådana saker. Senna får väl ta tag i den ordinarie rundan, Åsens stora festfixare och trendsättare inom detta område.
Några enkla frågor, har Pastorn i Knutby smort sitt kors och sin grill, har den krimenelle fått syndernas förlåtelese innan buren. Är borden framdukade på Rickis Smyghörna, blir det finska pittar, förlåt finska pinnar. Har alla oljat hjulen och trimmat sadlen mm, tänk på att det är lång väg till himmelriket.
Som det verkar kommer hela kändisinneeliten att vara på plats eventuellt några andra också.
Väl mött på lördag och må vädret vara med oss.

"Må djävulen göra en stege av din ryggrad- medan han plockar äpplen i helvetets trädgård"

Bikinifavorit

Tror inte att FlickPappan behöver kommentera denna bild, den talar för sig själv, ska man använda bikini så borde detta vara ett krav. Observera de elegant skurna linjerna på den trendigt rosa överdelen samt hur fint underdelan sitter åt och har en passande färgkombination till överdelen.
Vackert.

Bikinitips

Ett litet tips inför de som ska ha lite ledighet och tänker sig att åka till stranden. Som ni ser extremt billigt och väldigt välpassande, tyvärr kan ju inte alla gå i sådana här kläder, det gäller att välja när.

Bikini av det sämre slaget

TVI VALE ALLTSÅ.


söndag 26 juni 2011

Favorit 9

Många har frågat mig om min tro och från min uppdragslista Dag 9 skulle jag skriva om detta, passar bra med favorit 9 då, inlägget från alla hjärtans dag 14/2.

Som trendkille måste jag ibland skifta religös övertygelse, allt efter vilken religon som är inne för tillfället. På senare år har jag dock startat en egen religon, jag är ju trots allt den störste trendsättarern som mänskligheten har skådat. Religonen har jag döpt till Sagaismen, vissa influenser har jag hämtat från forntida asatro såsom blot, galder och sejd. Ett exempel på hur en sejd kan se ut finns nedan.

En þik síða kóðu
Sámseyu í,
ok draptu á vétt sem völur;
vitka líki
fórtu verþjóð yfir,
ok hugða ek þat args aðal.


I min ungdom var jag under en kort period troende ateist, ett tag var jag också medlem av Satans folk, en armerikansk folkkyrka, WASP. Jag var ledare för dess svenska gren, VÄSF, och hade 666 utövare. Andra religoner som jag har bekänt mig till är Buddism, Hinduism, självklart Kristendom samt ett flertal mindre afrikanska stamreligoner så som Ifa, Lebe' och Twe.
En religon som jag föraktar är ju självklart Islam, detta av tämligen uppenbara skäl som inte lämpar sig att skriva om här, då sinnesslöa och andra imbecilla som tillber denna djävulens avkomma till religon kan få för sig saker såsom dödshot mm.
Åter till min egen religon Sagaismen, denna religon går ut på att sprida glädje genom att anordna fester, nyttja sig av rusdrycker och umgås med sina vänner och bekanta. I dagsläget har den cirka 37% av befolkning i världen med mig som obergruppenfuhrer.
Vill avsluta med några bibelcitat som passar in på min religon.
När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig, säger Flickpappan.
   Jeremia 29:12-14a
Var och en som åkallar FlickPappans namn skall bli räddad.
   Joel 2:32
Tiden är inne, FlickPappans rike är nära. Omvänd er och tro på budskapet.
   Markusevangeliet 1:15

lördag 25 juni 2011

Venestad?

Som vanligt den här dagen blir det bakfyllegrillning hemma hos Tess och Ubbe, det har blivit en tradition att göra det, midsommardag. Bakfull och bakfull, FlickPappan lider inte av sådana mesigheter, det är bara mesar eller franska smurfbögar som bakfulla. Blir man bakis är man antagligen en fransk smurfbög vid namn Pierre.
Som vanligt så försöker Cerxes att övertala FlickPappan att följa med till det eminenta placet, Venestad, senare på kvällen, än så länge har jag stått emot. Sodom, Gomora eller Venestad, likheten är slående vill jag mena, inte för att FlickPappan är rädd för synd, synd är ett dagligt intresse för mig. FlickaPappan har trots allt syndat mycket i sitt liv.
"Om vi inte haft att göra med djävulen själv, hade vi kunnat rädda Venestad".

fredag 24 juni 2011

Dagens dag

Under FlickPappans ungdom förekom i Sverige soldyrkan. Vissa av de danser och riter som tros ha ägnats åt att fira solen finns bevarade på svartvita foton. Exakt hur firandet av sommarsolståndet gick till finns det få källor om, (många har dött eller blivit köpta) men det troliga är att det varit i form av offerfester i fruktsamhetens tecken, på många sätt motsvarande första maj-firandet (inte 1-majtåg då) i andra västeuropeiska länder.
Dock är uppgifterna om förekomsten av midsommarblot ”sporadiska och tveksamma”. De äldsta bevarade skrifterna som nämner midsommarfirandet i Norden är de isländska kungasagorna från 1200-talet. Där skrivs det om FlickPappan och står att läsa:

”Han avskaffade offerölen och satte i stället med folkets instämmande högtidsöl vid jul, påsk och midsommar.”

Den kristna kyrkan knöt på 300-talet tidpunkten för midsommarfesten till den helige Johannes döparens dag den 24 juni, Johannes föddes enligt Lukasevangeliet sex månader före Jesus och firas därför sex månader före jul. Om detta råder det dock delade meningar mellan FlickPappan och Gud.

Blot

FlickaPappan var den mäktigaste av dem och härskade över alla, efter honom kom Tor som styrde över åska och blixt, vind och regn, solsken och gröda. Han var placerad i mitten med en spira i sin hand, och på hans sidor satt Oden, krigsguden, i full beväpning och Frej, freds- och kärleksguden, försedd med en väldig stående manslem. Alla de hedniska gudarna är tilldelade präster som frambär folkets offer. Om farsoter eller hungersnöd hotar offrar man till Tor, vid krig till Oden och vid bröllop till Frej.
Vart nionde år har man niodagarsblot, en gemensam fest där folk från hela sveariket deltar. Då offrar man nio stycken av varje varelse av manligt kön, även människor, och kropparna hängs upp i en lund nära templet. Ingen får utebli från dessa blot och alla sänder gåvor till helgedomen, såväl kungarna som folket. De som antagit kristendomen måste köpa sig fria från deltagande, något som är grymmare än varje straff.

torsdag 23 juni 2011

Dagen före

Imorgon är det den stora betäckardagen, då åker kjolen upp och ... in. Sedan urminnes tider har dagen i morgon varit en dag i syndens tecken med mycket sprit och mjöd och kärlek, hur många har inte denna dag att tacka för sin existens. Förr i tiden brukade man även att offra en del djur samt smurfbögar vid namn Pierre, på den tiden var Pierre oftast en katolsk präst men det är en slående likhet. I dagens samhälle har man frångått det här med djuroffer istället dansar vi hedniska danser runt om en förklädd julgran, en gran klädd i sommarfärger med sju sorters blommor, oftast ett fuskbygge bestående av virke. Sju sorters blommor ska man lägga under kudden innna älskog idkas.



Av naturen var vi vredens barn, vi liksom de andra. Men FlickPappan som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta.
Ef. 2:2-5

onsdag 22 juni 2011

Favorit 8

FlickPappans hångeltips är ett måste i en favorit i repris serie, detta inlägg från den 21/2, läs även om 1 kyssen från samma dag.

Några enkla tips från en som kan det här med att hångla upp någon i en hörna. Jag har enormt stor erfarenhet av detta, som det framgår ur inlägget om första kyssen, har jag sysslat med den här yrkesutövningen i 30 år, det skulle jag vilja kalla erfarenhet.
Första steget är att lokalisera ett byte, i mitt fall, den dam som skulle få äran. Välj aldrig den som står i centrum utan, en som är precis utanför centrumpunkten, dessa är ofta lite avundsjuka på centrumpunkten och därför ett lätt byte att hångla upp.
Andra steget är att smörja upp bytet, något som kan göras med skönprat, ett exempel: tror du på kärlek vid första ögonkastet. Om bytet svara Nej säger du, då får jag gå förbi en gång till. Om det inte funkar med skönprat, använd sprit, det funkar alltid, det gäller att trubba av bytet.
Tredje steget, då ni trängt upp bytet i en hörna, är det bara till att skrida till verket, ta ett stadigt tag i midjan och för dina läppar mot xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Fjärde steget, ska vi gå hem till mig eller ska vi gå hem till dig.

tisdag 21 juni 2011

Armband

Ett tips från FlickPappan till sommaren vad gäller trendiga armband och vad som är inne och snyggt på både dam och herr. FlickPappan använder sig själv av de mera mörka färgerna.


Ett citat av FlickPappan


"Jag skrattar ofta åt Satan, och det finns inget som gör honom så arg som när jag attackerar honom rakt i ansiktet, och talar om att genom Gud är jag mer än hans jämlike."

söndag 19 juni 2011

Bröllopsdag

FlickPappan und Frau har som andra kungligheter bröllopsdag idag, detta firades med champagnefrukost, räkorsmörgåsar mm. Även ett rejält upphånglande stod på programmet. Child uppvaktade med ett konstverk, egen målat, Child hade målat av vårt bröllopsfoto, mycket fint.

Child kalas

Child var under gårdagen på kalas/party hos sin kompis Laban, som vanligt hade Pastor Fredrik lyckats med tillställningen. Det enda han inte riktigt fixade var vädret, trots sina ovanliga gåvor som han ibland nyttjar.
Laban var som vanligt lite playboy, mini sprang runt och tränade för större löp, medan sjöfararen drömde sig bort över havet.
De äldre barnen gjorde annat.

Favorit 7

Ett mycket önskat inlägg är det om dansbandsdrottningar, speciellt Cerxes har önskat detta, hela serien om dansband var mycket uppskattat, inlägget är från 1/4.

Måste även nämna lite om fenomenet dansbandsdrottning, ett fenomen som uppstod någon gång under sent 1970-tal. Tills det hade dansband till största delen bestått av män och då dessa började bli lite äldre och gubbsjuka, passade det bra med att ha en söt tjej längst fram som stod och vickade lite på sin lilla fasta rumpa. En passande klädsel på en söt tjej som frontade var en blommig klänning som visade mycket ben. Någon söt liten rosett i håret samt allmänt lite knullrufsig i håret. En par rejäla klackar var heller aldrig fel.
De medelålders så kallade dansbandmusikerna stod ju då bakom och kåtade upp sig, vilket innebar att de fick lite mer energi och kunde spela längre. Hade sedan den lilla söta tjejen som frontade en hyfsad urringning samt trevliga behag att visa upp, innebar det även att det blev fler på dansgolvet då de herrar som dansade gärna ville titta på den lilla tjejen och flörta lite.
Troligtvis gillade även fruarna till män som deltog på dans till dansband detta då det säkert skedde ett och annat i sovrummet efter dansen då männen fortfarande hade dansbandsdrottningen på näthinnan.
Många som är födda på sent 1970-tal samt 1980-talet har antagligen dansbansdrottningarna att tacka för sin tillkomst.


En typiskt dansbandsdrottning.

lördag 18 juni 2011

NILLAN PE

IDAG FYLLER NILLAN PE ÅR, 25+. GRATTIS ÖNSKAR FLICKPAPPAN.

Cykelrunda alternativa

En av åsens begivenheter blev inte av i år heller, undras vad det beror på, bristande intresse eller bristande engagemang eller en mix. Möjligen skulle det till en annan kommitté eller låta den riktiga kommittén fixa till saker och ting.
I alla fall, precis som förra året ordnar Linderödseliten en alternativ cykelrunda, alla inbjudna är välkomna.
I år är tanken att det ska bli en hel del cykling också, mer än förra året, i år blir det en runda på landet. Start i år blir hos pastor Fredrik i Knutby där det ska bjudas på en riktig tung brunch med ägg och bacon mm. Efter detta första stopp blir det cykel till Rickis smyghörna där finska familjen bjuder upp med en enkel eftermiddagsfika. Sista stoppet på resan blir på åsens höjdtopp hos själva kärnan av guds fruktsamhet eller djävulens överman, välj själv, denna sista måltid kommer troligen att bestå av riktig tung grillning med tillbehör.
Så väl mött.

"Må djävulen göra en stege av din ryggrad, medan han plockar äpplen i helvetets trädgård."

fredag 17 juni 2011

Favorit 6

Inlägget om vår kära stallflicka Tina Fröjd från den 22/3 är ett av de mest önskade, även inlägget om stallflickan Nettan Van Der Sen har fått många röster.

Då jag och Frau und Child även har ett stuteri, Stuteri Höglyckan, har vi behov av stallflickor, jag har tjatat länge på Frau att det ska vara två 17-åriga flickor med toppiga bröst men det har inte fått gehör.
I alla fall, sedan 6 månader tillbaka har vi en stallflicka, Tina Fröjd, som även har sin häst, Pralin, hos oss. Fröken Fröjd är en väldigt stilmedveten ung dam, alltid välfriserad och klädd i moderiktiga stallkläder. tyvärr är fröken Fröjd inte 17 år utan 22 år, hur det är med mitt andra krav, vet jag inte. Fröken Fröjd är en utomordentligt bra stallflicka, hon är här mycket och hjälper min Frau med hästarna, rider sin egen häst samt kör på träning med min Frau.
Förutom sitt arbete som stallflicka har fröken Fröjd ett yrke sidan om som designer inom billackeringsindustrin, det är hon som tar fram de flesta nya trender och influenser.
FlickPappan med familj uppskattar verkligen fröken Fröjd, t.ex. då vi var på skidsemester, bodde fröken Fröjd i vårt residens och skötte marktjänsten såsom utfordring av djur, speciellt mina vilda småfåglar hade det extra bra då fröken Fröjd skötte om dem, dom fick komma in på kvällen och sova i sängen.
Jag vet inte om jag ser fröken Fröjd som en andra fru eller som en extra dotter, hon är lite ung för det här med fru samt att jag inte är inne på det här med bigami. Som en extra dotter, är hon lite för gammal. Fröken fröjd får gå som en tremänning eller syssling.
Den ende som lider lite av att fröken Fröjd har kommit in i våra liv är Juan, han är helt enkelt avundsjuk eftersom fröken Fröjd får bo i huset och han bor i vedskjulet.
Orginalkommentarer se orginaldatum 22/3 för publicering.

torsdag 16 juni 2011

Husbygge 5

Nu är gjutning på plats.
Under gårdagen utförde FlickPappan tillsammans med två eminente men tyvärr mindre toppiga personer det tunga arbeten med att gjuta grunden till vårt nya hem/slott/castle. I normalfallet hade FlickPapapn kunnat utföra detta arbete själv men efterson jag är van vid att peka med hela handen kändes det naturligt att ha någon att peka på.
Arbetet gick bra och resultatet blev utmärkt, fattas bara annat då eliten gör något.

Nästa steg blir stomresning, inte vanlig resning då, mer om detta längre fram.

Tiden är inne, FlickPappans hem är nära. Omvänd er och tro på budskapet.
   Markusevangeliet 1:15

tisdag 14 juni 2011

Favorit 5

Det mycket korta men koncista inlägget, SMS-tips 3, från den 16/4 är ett annat önksmål som har framkommit, egentligen hela SMS-tips-serien.
Även SMS-tips 8, 28/4, är värt att nämnas igen.

Använd kondom då du har sex med en ful brud, vi vill inte ha fler fula människor i världen. Safe Sex.

Heter du Pierre eller Jean-Pierre, döp om dig.

Gamla kommentarer se gamla inläggen från 16/4 och 28/4.

måndag 13 juni 2011

En bergart

En bergart är det som bygger upp berggrunden. En bergart definieras med hjälp av de olika mineral som ingår, dess kemiska sammansättning samt på vilket sätt den har bildats. Man delar vanligen in bergarter i fyra olika huvudgrupper: magmatiska bergarter, metamorfa bergarter, sedimentära bergarter samt meteoriter.

söndag 12 juni 2011

Swedenrock 1

En årets största begivenheter gick av stapeln under helgen och dagarna innan, nämligen Sweden Rock i Norje Boke, fyra dagar med heavy metal, fill your head with metal. FlickPappan skulle fira 10-årsjubileum där i år men på grund av vissa intressekonflikter med Prince of Darkness blev det inte så, FlickPappan skäller inte på månen eller springer med djävulen, jag är en mera gudfruktig man.
I alla fall, innerst inne är vi alla hårdrockare.

"Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går in genom den. men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den." (Matt 7:13-14)

"På något sätt så är våra djävlar aldrig riktigt vad vi förväntar oss, när vi möter dem ansikte mot ansikte."

Swedenrock 2

Detta visar att alla kan vara hårdrockare, även den store Gnell och Cerxes skulle kunna vara metalfan, personen på bilden är dock ett undantag från ett riktigt metalfan, eftersom han är en kortväxt  smurfnörd, finns en risk att han kanske heter Pierre och bara är utklädd för att försöka smälta in bland alla riktiga män som lyssnar på hårdrock. Troligen är han bara ute efter ett ligg, tyvärr för honom är metalfan inte GAY. Din lille smurfmänniska.

Swedenrock 3

Två stycken riktiga heavy metalfan i samspråk.


Swedenrock 4

En kvarleva från forntiden, en Rob Zombie.


lördag 11 juni 2011

Favorit 4

Ett inlägg om jakt från den 26/2 för de som tycker att det är kul, dock är jakt enligt FlickPappan något mer manligt än att sitta och dricka kaffe och skjuta lerduvor.

Det finns främst två varianter på denna jaktteknik, nämligen smygjakt och gömseljakt, båda med samma resultat, dött byte i detta fall vildsvin, så kallat halalslaktat djur. Smygjakt är som namnet låter, ålning medes hasning tills ett byte hittas, gömseljakt, då har jag tidigare rekat ett place och gömmer mig tills bytet dyker upp. En tredje variant är att jag helt enkelt springer runt i skogen tills jag hittar ett byte, men den här varianten använder jag ytterst sällen. Den här varianten kallas för springjakt.
I alla varianterna gäller det att iklädda sig i ett moderiktigt höftskynke av något självdött djur, gärna en jak. Efter att Juan fixat till håret samt smort in mig med diverse krämer, beväpnar jag mig med en sked av storleken matsked. Var har jag då skeden undrar vän av ordning, jo på ett mörkt ställe där solen aldrig skiner.

Hur går då själva avlivningen till: Efter att ett vildsvin har dykt upp, springer jag efter det och fångar djuret, brottar ned svinet, tar fram min sked och börjar fila på strupen med en j"""a hastighet, efter någon timme, avlider vildsvinet av ren uttråkning. Svårare är det inte.
Ni som använder skjutvapen borde pröva på detta sätt att jaga. Ett mycket mer manligt sätt att jaga på, djuret har trots allt en minimal chans att komma undan.


Obs, det är ingen lokal kändis, även om det liknar.

Orginalkommentarer kan läsas på orginalinlägget från den 26/2.

fredag 10 juni 2011

Husbygge 4

En kort uppdatering angående husbygge, gjutning sker den 15/6 klockan 07.00, till sin hjälp kommer FlickPappan att ha två toppiga 17-åringar samt eventuellt också Child, som har blivit rutinerad med avseende på gjutningar.

torsdag 9 juni 2011

Favorit 3

Inlägget om J.J från den 24/2 väckte en del känslor, somliga blev rent ut sagt upphetsade och visste inte vad dom gjorde.

Efter allt snack och tjat det varit om den här smurfmänniskan så förtjänar hon ett eget inlägg, om inte gläder det somliga, Cerxes.
Jill Johanssom, denna småväxta, korpulenta, storbystade Dolly Parton wannabee, en så kallad schlager/countrydrottning.
J.Js "karriär" började redan då J.J som tolvåring sjöng i ett countryband, Tomboola band, jag menar, hör på namnet tom i bollen band, vidare var J.J även sångerska i dansbandet Jan Andys, behöver jag kommentera namnet, Jan Andys vad då, cykelpump eller, Jan Andys Cykelpump, det hade varit något som folk hade kommit ihåg. "utanför, Andy Johansson (jan andys) är nu trummis i Claes Löfgrens". Efter detta blev det som vanligt schlagervärlden, och här kan ju alla ställa upp och bli stjärna, se bara på Babsan, denna tvekönade varelse som ingen vet vad det är.
J.Js barn har fått namnet Havanna och Bonnie Lee, huvudstaden i ett kommunistland samt märket på popcorn som man poppar själv.
Trots 13 album och ett samlingsalbum har jag väldigt svårt att tro att J.J någon gång ska kunna slå igenom och bli en riktigt stor och folkkär artist, trots att hon är ivrigt påhejad av Cerxes.
Nej skärpning, våga vägra Jill Johansson!
Det finns bara en sak som jag kan ge J.J kredit för och det är hennes hår, det verkar som om J.J verkligen använder rätt inpackning mm, jag tror att J.J har en egen Juan, även J.J:s klädsel på scen känns helt rätt, här har Roos mycket att lära, J.J kan det här med rätt stil och mode, vad gäller skor är J.J också inne på rätt spår, oj blev visst tre saker.


Hoppas att du blir glad nu Cerxes, observera urringningen, OBS bilden är enbart för Cerxes nöje...

Gamla kommentarer finns på orginalinlägget från 24/2.

onsdag 8 juni 2011

Fraus födelsedag

FlickPappans dominanta Frau firar idag sin senaste 25+födelsedag. På önskelistan finns ett ridhus, en hopphäst för 250 +++ kronor, ett nytt hus samt en snäll FlickPappa, vilket hon alltid har och huset är under uppbyggnad. Av mig får hon antingen ett stekjärn eller mässling, valet är fritt.
En händelse av vikt som inträffade denna dag år 793 var att vikingarna överföll Lindisfarne, det första kända vikingaöverfallet.
Frau tar gärna emot gratulationer samt eventuella presenter under hela dagen eller efter eller alltid.

tisdag 7 juni 2011

Hästhoppning

En uppdatering från gårdagens stora happenings, nämligen nationaldagen, se eget inlägg, samt att Child var på sin första hästhoppningstävling som ryttare, Child klarade banan galant, inga rivning, inga vägran samt på utsatt tid.
Frau ramlade av, dock hoppade Frau en aning högre än vad Child gjorde.

Burka bad

Finns visst ett badmode för aktiva muslimska kvinnor också, nämligen burkaaktiv, ett mode som kvinnan nedan har tagit till sig, mycket vackert, lämnar en hel del åt fantasin, allt rättare sagt. Observera det vacket skurna hålet för ansiktet.

Badmode

Badmode är ju något som intresserar och upprör, på det glada 80-talet skulle alla vara topless, ett mode som tyvärr har försvunnit, dock skulle det vara vissa restriktioner på detta mode, kvinnor över en viss ålder skulle inte få lova att vara topless, även skulle det passa sig med en invägning eller mätning. Damerna på bilden skulle inte passa in på en topless-strand.

Rätt badmode

Enligt FlickPappan skulle badmodet se ut som nedan, en dam som verkligen kan bära upp en bikini på rätt sätt samt fyller ut den på ett elegant och behagligt sätt, tyder på stil och medvetenhet. En riktigt SMS-dam helt enkelt, även håret har fått sig en elegant touch även om det påminner en del om Jill Johanssons mindre smakfulla uppsättningar. JJ skulle dock fylla ut en bikini på ett smakfullt sätt.

måndag 6 juni 2011

Nationaldag

Sveriges nationaldag, även svenska flaggans dag, firas den 6 juni varje år och är sedan 2005 en helgdag i Sverige. Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523. Tidigare firades 6 juni som svenska flaggans dag och det var först 1983 dagen fick status som nationaldag. Sedan 1996 är nationaldagen även en salutdag, och fr.o.m. 2005 är nationaldagen även en helgdag. Andra stora händelser som inträffat denna dag är;
  • Drottning Kristina abdikerar 1654
  • Indalsälven svämmar över vid vild-hussens fördämning 1796
  • Regeringsformerna utfärdades både 1809 och 1974
  • Dagen D (operation overlord) inleds 1944
  • FlickPappan hånglar upp en tjej vid namn Veronika 1987
  • FlickPappan hånglar upp en annan tjej (Lisa) 1989
  • Child ska på sin första hästhoppningstävling 2011


Heil till fanan.

söndag 5 juni 2011

Favorit 2

Inlägget om dansbandet Roos från den 10/2 är ett tänkvärt inlägg om hur det kan gå till.

Det lokala dansbandet Roos från gruvbyn i nordvästra Skåne har släppt en ny skiva, Tankar av den store Gnell med ett uns av tysk ölpub, och ska efter detta troligtvis ut på en lokal turné till N.Vram, S.Vram samt Gunnarstorp, eventuellt ska det bli en extra spelning på Ljungsgård också.
Fakta om gruppen: Roos består av fyra medlemmar, på sång har vi Gnell Roos med artistnamnet Geten, på blockflöjt återfinns Tistel Roos, artistnamn Höna av medelstor art, vidare har vi Panda Roos som spelar stränglyra, munspel samt bongotrumma, artistnamn Storspyddan, sist och även minst återfinns Spyddan Roos, har inget artistnamn utan går under Spyddan, instrument ????. Bandet bildades under tidigt 90-tal men fick sin nuvarande tappning först under 2000, då Spyddan tillkom.
I bland förekommer även Janne Vinterberg som bakgrundskör. "Musiken" består utav lätta jargonger som påminner av Tibetansk folkmusik från 1250-talet d.v.s. misshandel av getter och jakar, vidare så saknas både rytm och taktkänsla.
Som den aktade kritiker jag är av den här sortens "musik" kan jag inte mer än dra öronen åt mig. Själva innehållet på skivan är inte lönt att kommentera, påminner en del av Jill Johansson, en artist som har ett fåtal fans i Mongoliet samt tyvärr även den kända formgivaren Cerxes. Scenkläder och utseende lämnar en del att önska, t.ex. går ryktet att Gnell ska iklädda sig långt mörkt, tuperat och våfflat hårsvall samt ett par tajta manchesterbyxor i en mintgrön nyans, Tistel ska visst köra med helrakat samt en mintgrön kroppsstrumpa. Vad Panda och Spyddan ska ha är dock döljt i ett mörker. Ett mörker som uppstår då deras manager, den store och kände LH Bernt Winnerburg, en f.d. "plankestrykare" av Hin Håles Nåde infinner sig.

För att läsa gamla kommentarer gå in på inlägget som publicerades 10/2.

lördag 4 juni 2011

Energi

Energin lyder under den så kallade energiprincipen. Enligt denna fysiska lag kan energi varken skapas (produceras) eller förintas; den kan bara omvandlas.

fredag 3 juni 2011

Favorit 1

Första favoritreprisen blir inlägget om Juan från 25/3, denna lilla varelsen som har varit med från och till.

Lite om varelsen i vedskjulet, min hårläggare Juan, som härstammar från Baskien, Spanien, vars huvudstad heter Madrid. Juan är en svartmuskig, extremt hårig liten man, enbart ca 156 cm över jordytan och med en tvivelaktig sexuell läggning. Juan ingick i priset då FlickPappan köpte sin underbara hästgård högt uppe på åsen, ca 136 meter över havet. Det natursköna området var det som lockade. Åsen är inte en rullstensås som många tror utan en Horst. Många tror att de Skånska åsarna är rullstensåsar men så är icke fallet, de äro Horstar.
I alla fall, Juan fanns på gården då vi flyttade hit, vad kan FlickPappan ha för nytta av en sådan, tänkte jag först, men Juan hade en naturlig färdighet för hår även då hästars. Juan är också lämplig att hyra ut till tyskar som underhållning, vilket bidrar till en viss inkomst, dvs. Juan är självförsörjande. Juan har även medverkat i ett stort antal filmer, ett flertal av dessa med tvivelaktigt innehåll. Juan har även medverkat i ett antal TV-serier, den mest kände är nog 21 hoppande Pierre på en gata från sent 1980-tal.


Juan


För att läsa gamla kommentarer, gå tillbaka till den 25/3 och se.

torsdag 2 juni 2011

Dagens dag

Kristi himmelsfärdsdag är en kyrklig högtidsdag, och en helgdag i den svenska almanackan, som infaller 39 dagar (den 40:e dagen) efter påskdagen. Den firas som den dag då Jesus enligt Bibeln lämnade jorden och fördes upp till himlen.

Jag skall sända er vad min fader har lovat. Men ni skall stanna här i staden tills ni har blivit rustade med kraft från höjden. Han tog dem med sig ut ur staden bort mot Betania, och han lyfte sina händer och välsignade dem. Medan han välsignade dem lämnade han dem och fördes upp till himlen. De föll ner och hyllade honom och återvände sedan till Jerusalem under stor glädje. Och de var ständigt i templet och prisade Gud.

Kristi himmelsfärdsdag har firats sedan mitten av 300-talet. Högtiden har också kallats betessläppningen, eftersom det var då man lät korna gå ut på bete. I vardagligt tal benämns dagen ibland Kristi himmel eller Kristi flygare.

onsdag 1 juni 2011

Favoriter i repris

Tänkte att jag skulle återge ett antal favoriter i repris, det har framkommit kraftiga önskemål om detta från flera tunga aktörer på marknaden, så med start nu, kör FlickPappan de mest önskade reprisererna under junimånad. De självklara som finns på topplistan kan var och en läsa då de önskar.
Självklart blir det en del nytt också, alla är ju intresserade av hur husbygget framskrider, något SMS-tips torde det komma. Det händer ju en hel del "happenings" i juni också, Frau fyllar år, Frau har bröllopsdag, Frau förlorar oskulden mm. Glöm inte den stora pökardagen heller.

Om du låter djävulen få fast dig, om så bara i ett enda hårstrå, så är du hans för evigt