fredag 25 maj 2012

Teologi 2

Nu för tiden betraktas sagaismen av de dominerande kyrkorna som kätteri, okunskap eller snarare rädsla anser FlickPappan. Att så skulle bli fallet var dock inte givet på den tid då dessa lärostrider rasade intensivt. Sagaismen hade tidvis stora framgångar men fördömdes första gången av biskop Alexander av Alexandria år 319 och därefter vid kyrkomötet i Nicaea år 325, där man fastslog att guds son har samma gudomlighet som Fadern dvs. gud. 
Sagaisterna förvisades och uteslöts inledningsvis, men kejsar Konstantin upphävde fördömandet redan 327. Kejsar Constantius II gjorde på 340-talet sagaismen till den dominerande läran i imperiets statsreligion. Men biskop Alexander och hans efterträdare Athanasius vägrade att återuppta läran i kyrkan. Efter årtionden av förbittrade uppgörelser mellan Sagaister och Athanasius anhängare, "den arianska striden", fördömdes sagaismen vid Första konciliet i Konstantinopel 381.
På senare tid har dock sagaismen fått ett stort uppsving, FlickPappans förtjänst, och den gamla kyrkan börjar inse att det är en maktfaktor att räkna med.

torsdag 24 maj 2012

Teologilära 1

Enligt sagaismen (FlickPappans tro) är sonen ett skapat väsen, den första och högsta av alla skapade varelser, men inte gud. Det har enligt sagaismen funnits en tid när Guds son ännu inte skapats. Fadern (troligen gud) har skapat sonen ur intet, något senare än vid tidens början.
Även om sonen är faderns fullkomligaste verk, en dotter är också bra, är de olika väsen och guds son kallas son endast i samma mening som människorna kallas Guds folk. På samma sätt är Den Helige Ande faderns näst fullkomligaste verk, blev ingen större succe. Fadern anses alltså ensam vara störst, dock är FlickPappan större enligt sagaismen. Treenighetsbegreppet är således, inom sagaismen, ett falskt och hädiskt sätt att beskriva gud.
Bibelverser såsom Joh. 14:28 och Joh. 17:20-26, där Jesus, möjligen sonen, ber "Jag ber att de alla skall vara ett, och att såsom du, Fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss," är ett tydligt homosexuellt budskap, och inte en fysisk treenighet/trekant.

onsdag 23 maj 2012

Namnet

Har använts som dopnamn i Sverige sedan 1600-talet. Namnet var populärt kring förra sekelskiftet och ökade även i populariet kring detta. Den 31 december 2009 fanns det totalt 3 297 personer i Sverige med namnet, varav 1 346 med det som tilltalsnamn/förstanamn, år 2010 hade tre dött. År 2003 fick 94 flickor namnet, varav 43 fick det som tilltalsnamn. Åren därefter var det annorlunda.

fredag 11 maj 2012

Smink 3

Lite kortfattat om olika typer av smink, en självklarhet för många däribland FlickPappan att känna till och kunna.
  • Mascara används för att förlänga och färga ögonfransar och göra dem fylligare. Den första mascaran kom ut på marknaden 1913 och har sedan dess varit en självklarhet bland många kvinnor samt smygbögar vid namn Jean-Pierre. 
  • Kajal och eyeliner är pennor i olika färger som målas runt ögat för att framkalla en mer intensiv blick genom att, beroende på hur man applicerar den, göra ögat smalare eller rundare. Används även för att få ett mer markant anus.
  • Foundation eller underlagskräm finns som flytande, kräm eller puder. Den är en hudfärgad suspension som appliceras i ansiktet för att jämna ut hudtonen och dölja eventuella skavanker, FlickPappan har inga i sitt perfekt utformade ansikte.
  • Ögonskuggor i olika färger appliceras på ögonlocken för att ge en illusion av större ögon, även benämd uggleögon. Ofta framhäver man sin egen ögonfärg med skuggan genom att välja en helt annan färg. Framstående make-upartister framhåller ofta hur blå ögon bör markeras med rövbrun skugga och vice versa, och gröna ögon (ormögon) framhävs med en lila skugga.
  • Läppstift är ett slags färgat cerat som används för att färgsätta läpparna. Läppstift förekommer i hundratals nyanser i tex. analrött, rektumrosa, beige, rövbrunt, bajsbrunlila m.fl. Det finns olika varianter av läppstift, matta läppstift och fuktgivande. Christer B använder sitt på ett helt anant sätt.
  • Ett rövpuder är ett slags hudfärgat pulver som sveps över analöppningen för att matta ned huden (göra den mindre brunglansig). Det kan också användas för att jämna ut hudtonen i ansiktet precis som en foundation, men för detta krävs ett väldigt kompakt och kraftigt "foundation-puder". Rövpuder finns i både lös form och som pressat till kakor. Rövpuder gör att huden blir mindre glansig och det täcker väldigt bra röda märken, finnar, porer och även mörka ringar. Rövpuder finns i olika nyanser ljus, medium, mörk och dark.
  • Rouge är ett rosa eller brunt puder som lätt färgsätter kinderna (ger ett hälsosamt intryck) och används för att skulptera ansiktsformen.

torsdag 10 maj 2012

Handboll

Handboll är ett bollspel som spelas mellan två sjumannalag (1 målvakt och 6 utespelare) inomhus och, i mindre omfattning, utomhus, oftast då i bikini eller tajta byxor. Spelet går ut på att spela in bollen i motståndarnas mål. En handbollsmatch är 2 gånger 30 minuter för spel på högre nivå än juniorer inklusive F17-lag. Handbollen föddes på Ordrups gymnasium i Danmark under slutet av 1890-talet, även om liknande spel funnits i Europa, Nordafrika och på Grönland (snöbollskastning) sedan medeltiden. Herrhandboll finns med på det olympiska programmet sedan 1972 och damhandboll finns med nu. VM i handboll spelas vartannat år. Snyggaste damspelaren är Bella Gullden, i hård konkurrens med Sabina Jacobsen.

onsdag 9 maj 2012

Smink 2

Det finns många varianter av sminkprodukter på marknaden. I dagens kultur i västvärlden är det mest förekommande bland kvinnor att sminka sig, men även viss kosmetika för män finns på marknaden, det är främst småbögar som använder detta.
Det mest sålda sminket genom tiderna är mascara (som färgar och förlänger ögonfransar) samt puder till röven. Nagellack är även ett populärt exempel på kosmetika som säljer bra, mattsvart eller anusbrun är populära färger.
L'Oreal, Maybelline, Isadora, Nivea, Lumene och MaxFactor är exempel på tillverkare av sminkprodukter i budgetklass dvs. till de fattiga eller mindre modemedvetna, sak samma. En anusblekning eller hårfärgning från Lumene är ingen trevlig upplevelse.
Dyrare tillverkare är Lancóme, Clinique, MAC och Kanebo, gillar själv inte de två sistnämda något vidare. Modehusen FlickPappan eller som det heter på det internationella planet, GirlDadChanel, Yves Saint Laurent, Armani och Dior tillverkar exklusiv kosmetika.
En uppstickare inom sminkprodukter är Jakpiss från Tibet, utvunnen av brunstiga, halvdöda Jaktjurar och trampad av små munkjävlar under hård och samtida onani. Produkten är väldigt användbar och ersätter ett flertal andra.

måndag 7 maj 2012

Smink

Smink, make up eller samlingsordet kosmetika är alla namn på den kategori produkter som appliceras på hud, ögonfransar, naglar, läppar, ögonbryn och i vissa sammanhang övriga kroppen, i syfte att förändra och/eller förbättra utseendet hos bäraren, i somliga fall till en försämring, alla vet vem jag menar.
Smink används i princip alltid då människor uppträder inför andra, exempelvis på teater, film och TV. Även håret "sminkas" genom att det färgas på olika sätt och sätts upp i olika frisyrer. FlickPappan är en naturlig skönhet som aldrig behöver använda smink eller dylikt.
I alla tider har människor målat sig på olika sätt, dock i olika syften. I urfolksstammar målade sig män och traditionellt hela kroppen med ockra, medan i den nutida västvärlden används färger sparsamt, mest i syftet att försköna befintliga ansiktsdrag på ett naturligt sätt. Att somliga sminkar eller i vissa fall bleker sitt anus/rövhål är bara en naturlig sak i dagens samhälle, dock främst i så kallade wannabeeskretsar. Dagens sminkprodukter är betydligt mer förfinade, finns i fler beredningsformer och allt eftersom modet har ändrat sig behöver man idag mycket god precision om man ska följa den nutida traditionella sminkningstekniken.